vrijdag 31 juli 2015

Nieuwe LEICA-lens voor Micro Four Thirds-systeem in ontwikkeling

Panasonic werkt aan de ontwikkeling van de eerste LEICA DG 100-400 mm/F4.0-6.3 telezoomlens (equivalent 35mm-camera: 200-800mm) voor het Micro Four Thirds-systeem. Met deze lens wordt het assortiment digitale verwisselbare lenzen voor DSLM-camera's verder uitgebreid.

De LEICA DG-lenzen worden zo ontworpen en ontwikkeld dat ze voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen van Leica. Op dit moment zijn er al vier LEICA DG-lenzen verkrijgbaar met een vaste brandpuntsafstand en die worden wereldwijd zeer positief gewaardeerd door gebruikers2.

De lens ondersteunt een snelle digitale signaaluitwisseling bij 240 fps om te voldoen aan de vereisten van de nauwkeurige AF (Auto Focus) met DFD (Depth From Defocus) technologie op de LUMIX G-camera. Samen met de POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) stelt het gebruikers in staat snel scherp te stellen op het doel en scherpe, heldere beelden vast te leggen. Daarnaast is de nieuwe lens overal mee naar toe te nemen omdat hij

Hulu overweegt advertentievrije videodienst

Videodienst Hulu overweegt een geheel advertentievrije versie die 12 tot 14 dollar per maand gaat kosten, iets meer dan de 7,99 dollar die het nu vraagt voor Hulu Plus. Daarop zijn nog altijd advertenties te zien, maar met mate. Het Amerikaanse netwerk moet concurreren met Netflix, dat 65 miljoen abonnees heeft. Hulu, eigendom van NBCUniversal, Walt Disney en 21st Century Fox, heeft er 9 miljoen. De nieuwe dienst zou dit najaar al worden uitgerold.

donderdag 30 juli 2015

HBO Now ook op Android

Betaalzender HBO heeft zijn streaming only-dienst HBO Now - niet verkrijgbaar in Nederland - uitgebreid naar Android. Chromecast-ondersteuning volgt later. Ook op Android TV, Amazon Fire TV en de Fire TV stick zal de dienst worden doorgegeven. De HBO Now-app werkt nu al op Kindle Fire van Amazon. Op alle apparaten betaalt men 15 dollar voor kijken naar zowel oude als nieuwe HBO-series, evenals films.

Spaans voetbal drie seizoenen bij Sport1

De duels van de Spaanse voetbalcompetitie Liga BBVA blijven de komende drie seizoenen te zien op betaalzender Sport1. De rechten voor de komende drie seizoenen zijn veiliggesteld, zowel wat betreft livewedstrijden als samenvattingen. Per speelronde zendt Sport1 zes duels rechtstreeks uit op een van de Sport1-kanalen. Via de Internetdienst Sport1 Go zijn alle duels van de speelronde live te zien. De Spaanse competitie wordt naast de uitzendingen rondom de UEFA Champions League het meest gewaardeerd door de abonnees.

Digitaal basiskanaal FOX gaat vanaf 30 juli de Nederlandse voetbaldramaserie Spitsbroers uitzenden. De serie won in het buitenland diverse tv-prijzen en is op dit moment al in België te zien.

woensdag 29 juli 2015

Ultrasnelle superzoom fotografie in 4K

Panasonic introduceert de LUMIX DMC-FZ300, de nieuwste toevoeging aan het FZ-assortiment compacte digitale superzoomcamera's. De camera is voorzien van een LEICA DC-lens met een diafragma van F2.8 over het volledige zoombereik van 25-600 mm.

Met de 25-600 mm LEICA DC-lens van de LUMIX DMC-FZ300 wordt het onderwerp nog dichterbij gehaald en doordat de lens een diafragma heeft van F2.8 van groothoek tot telestand, worden opnames volgens de fabrikant verbluffend helder. Het grote zoombereik is gecombineerd met de nieuwste Hybrid O.I.S + (optische beeldstabilisator) van Panasonic, die corrigeert over vijf assen.

Met de DMC-FZ300 komen het maken van 4K-opnames eveneens binnen handbereik. 4K-video biedt vier keer de resolutie en helderheid van Full HD. Bij gebruik van de modi 4K Pre-Burst, 4K Burst en 4K Burst Start&Stop kan heel nauwkeurig een specifieke foto van 8 megapixels geknipt worden uit 4K-videobeelden. Dit betekent dat men het perfecte beeld kan selecteren van zelfs de meest kortstondige momenten, zoals een vogel die opvliegt of een vis die uit het water springt.

De 12-megapixel High Sensitivity MOS-sensor van de LUMIX DMC-FZ300 en de nieuwe Venus Engine bieden volgens het bedrijf een optimale gevoeligheid en snelheid van beeldverwerking.

De LUMIX DMC-FZ300 biedt ook een groot aantal connectiviteits- en opnamemogelijkheden waarmee de beschikking verkregen wordt over optimale controle en creativiteit bij het maken van foto- en video-opnames.

Videostreamingdienst voor migranten

Lebara lanceert een nieuwe videostreamingdienst Lebara Play voor migranten. Die dienst omvat meer dan 150 TV-kanalen en 3.000 films van over de hele wereld.

Lebara heeft in Europa, Afrika en Azië overeenkomsten gesloten met een aantal van de grootste content-aanbieders ter wereld, waaronder: het veelbekeken Turkse kanaal ATV, Euro D, Eurostar en TV8 International, plus een uitgebreid aanbod aan Turkse films; Sun Network, het netwerk achter Sun TV, KTV en Adithya, de populairste Tamil-entertainmentkanalen ter wereld; African Movie Channel, voor de eerste keer onder licentie buiten Afrika, en gespecialiseerd in nieuwe en klassieke Afrikaanse films; het pan-Afrikaanse premiumkanaal Ebony Life en het vooraanstaande Nigeriaanse kanaal Silverbird en het nummer één Franse Nollywood-filmkanaal Nollywood TV.

Content in HD- en SD-kwaliteit kan worden gestreamd op mobiel, computer en tablet of via een settopbox voor de TV.

 Lebara Play is nu beschikbaar in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Deze zomer wordt de dienst verder uitgerold in de rest van Europa en tegen het einde van het jaar zal het verkrijgbaar zijn op diverse andere markten over de hele wereld. Daarnaast zal Lebara het huidige aanbod van Lebara Play verder uitbreiden en nieuwe content toevoegen in het Roemeens, Pools en Hindi.

dinsdag 28 juli 2015

Samsung werkt aan 11K schermen

Samsung werkt met dertien partners aan 11K schermen voor mobiele telefoons. De Zuid-Koreaanse overheid trekt er zelfs 26,5 miljoen dollar voor uit. De pixeldichtheid komt met 11K op 2250 ppi. Dat lijkt onzinnig voor een klein scherm, maar Samsung ziet mogelijkheden voor 3D weergave zonder bril. De ontwikkeling van de technologie gaat nog enkele jaren in beslag nemen, al was het maar omdat de huidige batterijen niet geschikt zijn. Nieuwe lithium-ion batterijen bieden wellicht soelaas.

Een op vijf Nederlanders verwacht Google Photos te gebruiken

Bijna een vijfde van de Nederlandse consumenten vindt de dienst Google Photos aantrekkelijk. Zij gaven de dienst zelfs een 8 of hoger op een 10-puntsschaal. Daar staat tegenover dat meer dan twee vijfde de Google Photos dienst onaantrekkelijk vindt. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction en Telecompaper onder ruim 1.000 Nederlanders van 15 tot 70 jaar.

In mei van dit jaar presenteerde Google zijn dienst Google Photos. De dienst was voorheen in een minder aangeklede versie onderdeel van Google+, maar is sindsdien losgekoppeld.

De gratis onbeperkte opslagruimte in de cloud aanbiedt kan met name op enthousiasme rekenen. Hierover geeft 36 procent een waardering van een 8 of hoger. Ongeveer een zelfde groep geeft dit aspect een onvoldoende.

maandag 27 juli 2015

Testuitzendingen met 4K via de ether

GatesAir, LG en Zenith zijn in de VS proeven begonnen met 4K televisie via de ether. Onder de noemer Futurecast wordt vooral geexperimenteerd met HEVC videocompressie binnen de 5MHz band. Daarmee kunnen de uitzendingen met behulp van relatief kleine antennes worden ontvangen. De toegepaste technologie wordt wellicht uiteindelijk opgenomen in de ATSC 3.0 standaard, waarmee het nog lange tijd duurt voordat die commercieel verkrijgbaar is.

Miniserie Show Me a Hero bij HBO

David Simon, die eerder voor HBO werkte aan The Wire, Treme en Generation Kill, presenteert op 17 augustus Show Me a Hero. De zesdelige miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Belkin en richt zich op de interpretatie van onderwerpen als ras en gemeenschap, bekeken door de ogen van politieke figuren, bureaucraten, activisten en de gewone burgers van Yonkers, een voorstad in New York. Oscar Isaac (genomineerd voor een Golden Globe voor Inside Llewyn Davis) speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door Catherine Keener (Captain Phillips), Alfred Molina (The Normal Heart), Winona Ryder (Black Swan) en Jim Belushi (According to Jim).

Show Me a Hero richt zich op de demografische verschillen van een voorstad in New York; jaren nadat de strijd om de burgerrechten in de jaren 60 hebben plaatsgevonden. Een jonge burgemeester - gespeeld door Oscar Isaac - krijgt de ondankbare taak om een aantal huizen te bouwen voor arme gezinnen in een wijk met voornamelijk blanke bewoners. Zijn poging om dit voor elkaar te krijgen, resulteert in een hoop spanningen waar de betrokken ambtenaren hun vingers niet aan durven te branden. Terwijl de burgemeester de opdracht tot een goed einde probeert te brengen, zet hij zijn aanstelling - en misschien zelfs wel zijn politieke carrière - op het spel.

HBO’s Show Me a Hero gaat op maandag 17 augustus in première, exclusief bij HBO Nederland. De zesdelige miniserie, waarvan er op 17, 24 en 31 augustus steeds twee afleveringen worden uitgezonden, is gelijk met de Amerikaanse uitzending bij HBO Nederland te zien. Afleveringen zijn zodoende in de nacht van zondag op maandag vanaf 2:00 uur te zien. Episodes zijn tevens on demand beschikbaar via HBO On Demand en HBO GO: de online streamingdienst waarmee HBO-abonnees de miniserie kunnen bekijken via computer, tablet, smartphone en Smart TV. Ook is er vanaf 17 augustus wekelijks om 20:30 uur een nieuwe aflevering te zien op zender HBO.

vrijdag 24 juli 2015

Ook Amazon gaat 'casten'

Amazon introduceert zijn eigen AirPlay of Cast-technologie om content naar bijvoorbeeld Fire TV te streamen. Op dit moment blijft dat nog beperkt tot video, audio en foto's van Android of iOS apparaat. Ontwikkelaars kunnen echter ook tweewegverkeer toevoegen, en hebben daarvoor ontwikkelsoftware (SDK) nodig. Amazons eigen mobiele apparaten zijn gebaseerd op een variant van Android.

LG begint verkoop OLED-televisies met 4K-resolutie in Benelux

LG gaat zijn TV-assortiment binnenkort uitbreiden met 4K OLED-TV's, de55EG960V en 65EG960V, met een diagonaal van 55 en 65 inch. Beide modellen zijn voorzien van een gebogen WRGB-paneel en luidspreker van Harman Kardon. Als besturingssysteem wordt WebOS gebruikt. In Nederland komen de modellen te staan bij Media Markt Arena in Amsterdam en de Media Markt Corner in Rotterdam. De Belgen kunnen kijken bij Vanden Borre in Korbeek-Lo en Brussel (City-2). Prijzen van de toestellen zijn nog niet bekend.

donderdag 23 juli 2015

AOC met nieuwe TN UHD-monitor

AOC voegt een nieuwe Ultra-HD 4K-monitor aan haar assortiment toe. De U2870VQE heeft een 28-inch TN-paneel met 3840 bij 2160 pixels en een frequentie van 60 hertz. De horizontale kijkhoek bedraagt volgens de specificatielijst 170 graden en de verticale kijkhoek 160 graden. Een VGA-, HDMI-, DisplayPort- en Mini-DisplayPort-aansluiting is aanwezig. De adviesprijs bedraagt 499 dollar, de Europese prijzen zijn niet gecommuniceerd.

Actiemaand bij Film1

Augustus staat bij Film1 in het teken van actiefilms, want tijdens 'August Action' heeft Film1 dagelijks om 20.30 uur een exclusieve actiefilm. Onder meer 'Man of Steel', 'Lucy'. 'Escape Plan' en 'Sin City: A Dame To Kill For' beleven in augustus hun knallende première bij Film1.

Onlosmakelijk met het actiegenre verbonden, zijn de actiehelden. Zo mogen Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger (Escape Plan) zeker niet ontbreken. Maar ook Scarlett Johansson en Morgan Freeman (Lucy), Jessica Alba en Mickey Rourke (Sin City: A Dame To Kill For), Mark Wahlberg (Transformers: Age Of Extinction), Kevin Kostner (3 Days To Kill), Liam Neeson en Julianne Moore (Non-Stop) en Gerard Butler en Aaron Eckhart (Olympus Has Fallen) komen in augustus in actie bij Film1.

woensdag 22 juli 2015

Ethernet adapter voor Chromecast

Google heeft een Ethernet adapter uitgebracht voor Chromecast. Dat moet eventuele problemen met slechte Wifi-ontvangst oplossen. De adapter, die 15 dollar kost, kan gewoon aan de bestaande Chromecast dongel worden gekoppeld. De Chromecast ethernet adapter kan gewoon in de Google Store worden besteld.

Nieuwe middenklasse receivers van Yamaha

Yamaha heeft twee nieuwe receivers aangekondigd, de RX-V479 en de RX-V579. Deze beide modellen uit de middenklasse bieden onder meer 5.1/7.2 surround, WiFi, Bluetooth, 4K-Ultra HD, HDCP2.2, Apple AirPlay, Spotify en Extra-Bass. De automatische YPAO-inmeting configureert alle belangrijke instellingen: van de juiste luidsprekergrootte tot de volumebalans. De bediening werkt via de systeemafstandsbediening of via de gratis Yamaha AV Controller App voor smartphones en tablets van Apple iOS en Android.

dinsdag 21 juli 2015

Proximus TV versterkt zijn sportaanbod

Proximus heeft een overeenkomst gesloten met Elever Sports Network om zijn bestaande aanbod van internationale sporten uit te breiden en te versterken, via twee nieuwe sportzenders Eleven en Eleven Sports.

Naast het beste van het bestaande Belgisch voetbalaanbod met de Jupiler en Proximus League, biedt Proximus zijn klanten voortaan ook meer internationaal voetbal met de Franse, Italiaanse, Braziliaanse, en Schotse kampioenschappen, net als de prestigieuze Engelse FA Cup. 

Ook internationaal tennis (ATP 250), basketbal, wielrennen, volleybal en Formule E zullen vanaf augustus op Proximus TV te bekijken zijn.

Er zijn drie sportopties: het beste van het Belgische voetbal voor 9,95 euro maand met Optie 11, het beste van het internationale voetbal en sport voor 9,95 euro met Optie 11+ en het complete sportaanbod die 11 en 11+ combineert voor 14,95 euro per maand met de Optie All Foot.

Alle 11+ of All Foot abonnees van Proximus TV kunnen vanaf 2 augustus het beste van de Franse, Italiaanse, Braziliaanse en Schotse kampioenschappen en de prestigieuze Engelse FA Cup op de zender 'Eleven' van de Eleven Sports Network-groep bekijken.

Brava nu ook te ontvangen in Kroatië

De vanuit Nederland opererende cultuurzender Brava breidt opnieuw uit op de snel groeiende televisiemarkt in Oost-Europa. Samen met zusterzender DJAZZ.tv maakt Brava sinds kort deel uit van het televisieaanbod van de Kroatische televisieplatforms Vipnet en B.net, dochterondernemingen van Telekom Austria Group. De samenwerking  met de Oostenrijkse telecomprovider leidde in april al tot doorgifte van Brava en DJAZZ.tv bij het Bulgaarse Mtel en het Macedonische Blizoo.

Dankzij de samenwerking met Telekom Austria Group (TAG) hebben de Nederlandse cultuurzenders eerder dit jaar een positie verworven op de Eutelsat 16A, waardoor grote delen van Oost-Europa onder handbereik zijn gekomen. Directeur Jur Bron van Brava Group geeft aan ‘uiterst tevreden’ te zijn met de overeenkomst met TAG. ‘Steeds meer distributeurs pakken het signaal van Brava en DJAZZ.tv op’, aldus Bron.

Brava en DJAZZ.tv zijn de afgelopen jaren beschikbaar gekomen voor tv-kijkers in Nederland, België, Duitsland, Turkije, Portugal, Slowakije, Tsjechië, Monaco, Libanon, Estland, Hongarije, Polen, negentien merendeels Franstalige landen in Centraal en West-Afrika plus een aantal landen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Dankzij de recente uitbreiding in Kroatië kunnen de Nederlandse cultuurzenders nu worden ontvangen door televisiekijkers in meer dan vijftig landen.

maandag 20 juli 2015

HD zenders als eerste in zenderlijst Tele2

Tele2 is de volgende aanbieder die klanten HD-varianten van tv-zenders als eerste in de zenderlijst gaat aanbieden. De volgorde van de zenderlijst wordt overigens niet gewijzigd. De HD-kanalen stonden bij Tele2 tot nu toe in een apart blok. KPN is de enige tv-aanbieder die HD zenders willekeurig in de zenderlijst heeft staan, maar gaat dat wel veranderen, op verzoek van klanten.

Campingmaatje SAB Nova 3600

Nederlanders gaan de komende weken massaal op vakantie. De nieuwe SAB Nova 3600 FTASC is behalve voor gebruik in huis ook zeer geschikt voor mobiel gebruik. De uiterst compacte ontvanger kan gemakkelijk uit het zicht achter een tv of in een kastje worden geplaatst. Het meegeleverde infraroodoog zorgt ervoor dat de afstandsbediening toch wordt gezien.

vrijdag 17 juli 2015

Voucher voor Pathé Thuis bij Shell

Bij aankoop van een Unilever zomerproduct in een Shell-tankstation krijgen consumenten komende tijd een voucher waarmee ze gratis een nieuwe film bij de video-on-demand-dienst Pathé Thuis kunnen bekijken. Dat kan tot en met 1 september bij aankoop van twee Lipton Ice Tea, Ola ijsjes en/of broodjes. Er kan worden gekozen uit een kleine vijftig nieuwe online films zoals The Imitation Game, Homies, Infiltrant, Two Night Stand en Wiplala.

App voor THETA 360 graden camera

Ricoh Company komt met de THETA+-app om beelden die zijn gemaakt met de RICOH THETA-360°-camera te bewerken. Je kunt met de app onder meer sferische beelden delen via Instagram en Facebook, maar ook meerdere 360°-beelden combineren in een video. De nieuwe app is binnenkort te downloaden. Daarnaast zijn er twee nieuwe accessoires: een waterbestendige hoes en een handig mee te nemen softcase.

donderdag 16 juli 2015

Nikon presenteert twee lichte superteleobjectieven

Nikon kondigt twee nieuwe professionele superteleobjectieven aan met de lichtste behuizing in hun klasse: de AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR en de AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR.

Met deze nieuwe objectieven biedt Nikon een aanzienlijke gewichtsvermindering voor twee vermaarde werkpaarden in het supertelebereik. De nieuwe 500mm f/4E is 20 procent lichter dan zijn voorganger. De nieuwe 600mm f/4E is maar liefst 25 procent lichter.

Beide objectieven hebben een gloednieuw optisch ontwerp waarin lichte elementen van fluorietglas worden gebruikt naast Nano Crystal Coat en ED-glas. De gewichtsafname is mogelijk dankzij het gebruik van fluorietelementen en een constructie met magnesiumlegering. In beide objectieven worden nieuwe technologieën gebruikt. Een hiervan is een elektromagnetisch diafragma voor een gelijkmatige, nauwkeuriger belichting tijdens snelle serieopnamen: een groot voordeel voor iedereen die snelle actiesporten fotografeert. Elk objectief is ook voorzien van de nieuwste versie van Nikon’s technologie voor vibratiereductie die een indrukwekkend voordeel van maar liefst vier stops biedt en beschikt over de stand SPORT voor het volgen van snelle actie.

Andere nieuwe functies zijn een draaiende statiefbevestigingsring met een Kensington-slot en een geheel nieuwe lagering, zodat u vloeiend kunt schakelen tussen composities. Beide objectieven zijn ook voorzien van Nikon’s eigen fluorcoat die water, stof en vuil actief afstoot.

Iedereen die wel eens in het veld heeft gewerkt met een groot superteleobjectief, weet dat elke gram telt en dat snelheid een groot verschil maakt. Dankzij het gebruik van fluorietglas gaat de lichte constructie van deze nieuwe objectieven niet ten koste van de beeldkwaliteit. Met een gewicht van (circa) 3090 gram is het nieuwe 500mm-objectief 790 gram lichter dan zijn voorganger en weegt dit minder dan de huidige 200-400mm f/4 VR II. Het nieuwe 600mm-objectief weegt ongeveer 3810 gram en is maar liefst 1250 gram lichter dan zijn voorganger. Bij beide objectieven ligt het gewicht minder aan de voorkant, terwijl het gebruik van fluorietelementen ook bijdraagt aan verbeterde optische prestaties.

Diverse nieuwe functies zorgen ervoor dat Nikon’s nieuwe 500mm- en 600mm-objectieven stabiel zijn tijdens het fotograferen. De VR werkt stil en beide objectieven beschikken over Nikon’s VR-stand SPORT en automatische statiefdetectie. De VR-stand SPORT biedt een stabiel zoekerbeeld wanneer zeer snelle bewegingen worden gefotografeerd en maakt een beeldsnelheid bij continu-opnamen en een minimale ontspanvertraging mogelijk die vergelijkbaar zijn met wanneer VR is uitgeschakeld. De objectieven zijn ook voorzien van een elektromagnetisch diafragma. Dit speciale mechanisme maakt een uitstekende AF-tracking en stabiele automatische belichtingsregeling mogelijk, met name bij hoge beeldsnelheden.

Nikon’s Silent Wave Motor biedt een zeer snelle, zeer stille autofocus met de mogelijkheid tot directe handmatige scherpstelling. Naast de handmatige stand worden twee autofocusstanden gebruikt: A/M geeft voorrang aan autofocus, zelfs wanneer de scherpstelring wordt gebruikt, en M/A maakt het mogelijk direct over te schakelen van autofocus naar handmatige scherpstelling in de AF-stand. Via een nieuwe scherpstelbeperking die op beide objectieven wordt gebruikt, kunnen fotografen het scherpstelveld beperken, zodat het objectief nog sneller kan scherpstellen. De schakelaar heeft twee posities: FULL en ∞ - 10 m op het 600mm-objectief en FULL en ∞ - 8 m op het 500mm-objectief. Daarnaast is de kortste scherpstelafstand nu verkleind tot 3,6 m voor het 500mm- en 4,4 mm voor het 600mm-objectief.

Mio introduceert stijlvolle dash cams met Full HD camera

Mio introduceert een nieuwe serie dash cams die niet alleen alles voor je vastleggen, maar dat ook nog in HD doen. De lichtgewicht MiVue 638 en 658 Touch-modellen geven je altijd bewijs van wat er daadwerkelijk op de weg gebeurde. Om het je makkelijk te maken, starten deze dash cams met filmen zodra je de auto start.

De MiVue 638 Touch is voorzien van een Full HD-camera met 1080 pixels en de MiVue 658 Touch is uitgerust met een Extreme HD-camera met 1296 pixels. Beide camera’s zijn voorzien van GPS-informatie, aanraakscherm en bieden de mogelijkheid een tweede SD-kaart te plaatsen. Daarnaast kun je via de MiVue Manager-desktopapplicatie eenvoudig de filmpjes delen via bijvoorbeeld Facebook of YouTube.

De nieuwe modellen zijn wederom voorzien van glazen lenzen. De MiVue 658 Touch bevat een camera met een optische sensor, zodat je zelfs in het donker hoge kwaliteit beelden kan maken. Ook bevatten de nieuwe modellen een 150 graden groothoeklens, zodat er zoveel mogelijk van de verkeerssituatie in beeld komt.

De MiVue 638 Touch is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 149 euro en de MiVue 658 Touch kost 169 euro.

Er is ook nog een MiVue 658 wifi. Zo kun je alles ook weer eenvoudig delen via social media of bijvoorbeeld met je verzekeringsmaatschappij. De MiVue 658 kost 199 euro.

woensdag 15 juli 2015

Netflix goed voor 28 procent van alle kijktijd in VS

Netflix is nu al goed voor 28 procent van alle kijktijd in de VS, tegen 15 procent in 2014. Het videobedrijf is vorig jaar alleen al 87 procent gegroeid, en daarmee de derde 'omroep' van het land, volgens het blog Alphonso. Dat veronderstelt dat het bedrijf volgend jaar toch voorzichtig met reclame zal beginnen, ondanks het feit dat Netflix baas Reed Hastings dat tot dusverre steeds heeft tegengehouden. Die adverenties zouden noodzakelijk zijn vanwege de sterk oplopende kosten.

VLC nu ook geschikt voor Apple Watch

De VLC-app voor iOS is aangepast voor de Apple Watch. De populaire mediaspeler is voortaan dus ook vanaf je pols te bedienen. De drie belangrijkste functies op de Apple Watch zijn het bedienen van de app, het bekijken van media-informatie en bladeren door de bibliotheek. Druk je extra hard op het scherm (Force Touch), dan krijg je een paar verborgen opties te zien, zoals toegang tot al je bestanden, muziekalbums en tv-shows. VLC is gratis te downloaden op iOS, OS X, Windows en Linux.

dinsdag 14 juli 2015

Binnenkort apps op Interactieve TV-decoder KPN

KPN voert op dit moment een proef uit onder duizenden gebruikers om zijn Interactieve TV-decoder met apps uit te breiden. Dit onder de noemer ‘Meer TV’. Het lijkt het antwoord van KPN op de Ziggo Horizon mediabox. Die hebben al langer de mogelijkheid om apps extra van diensten als YouTube te gebruiken. KPN heeft voor zijn apps zelfs een appwinkel ingericht, weet TotaalTV. Het is nog niet duidelijk wanneer het bedrijf de apps aan alle gebruikers gaat aanbieden.

Streamen van films en tv-programma’s verslaat downloaden

Voor het eerst is het aantal Nederlanders dat films en tv-programma's streamt, groter dan het aantal dat downloadt, blijkt uit de tweede editie van de Samsung technologiebarometer. Op dit moment streamt 56 procent van de Nederlanders tv- en filmcontent, een stijging van 12 procent ten opzichte van 2014. Het aantal Nederlanders dat film- en tv-content downloadt, daalde het afgelopen jaar naar 44%. Ruim vier op de tien Nederlanders streamen nu minstens eens per week. 1 op de 5 doet dat zelfs dagelijks.

Uit het Samsung onderzoek blijkt daarnaast dat het afgelopen jaar een omslag heeft plaatsgevonden in het gedrag van de Nederlander om voor streaming-diensten te betalen. Waar in 2014 2 procent van de Nederlanders geld uitgaf aan het streamen van films en tv-programma's, doet op dit moment bijna 17 procent van de Nederlanders dat.

Ondanks de grote opmars van smartphones, tablets en andere entertainmentapparatuur, blijft de televisie het toestel waarop Nederlanders het liefste films en tv-programma's bekijken. Bijna negen op de tien kijkt dagelijks naar de tv, al dan niet On Demand. Gemiddeld doen we dit ruim drie uur.

De jaarlijkse Samsung technologiebarometer toont aan dat technologie in ons huishouden een steeds prominentere plek inneemt. Onze privéomgeving telt elk jaar meer apparaten waarmee we meer tijd doorbrengen. "Anno 2015 is ons thuis veel meer dan een plek om te eten, ontspannen en slapen. Nieuwe toepassingen, al dan niet verbonden via internet, maken van ons huis een slimmer thuis", aldus Raymond Mesterom, marketingdirecteur van Samsung. Ons huis telt gemiddeld 18 elektronische apparaten, een toename van 3,6 procent. Bij elkaar gebruikt elk huishouden de apparaten dagelijks bijna 15 uur. Dat is ruim drie uur langer (26,1 procent) dan een jaar geleden. Gartner verwacht dat in 2020 het gros van de apparaten in huis met het internet verbonden is.

maandag 13 juli 2015

Philips introduceert UHD-monitor

Philips heeft een nieuwe monitor geïntroduceerd; de BDM3275UP. Het toestel heeft een schermdiagonaal van 32-inch en een UHD-resolutie van 3840 x 2160 pixels. De fabrikant claimt een maximale helderheid van 350 cd/m² en een contrastverhouding van 1000:1. De reactietijd zou 12 ms moeten bedragen. Er zijn poorten voor HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 en dual-link DVI. De adviesprijs bedraagt 913,79 euro.

Nieuwe iPhone krijgt mogelijk 4K-camera

De opvolger van de iPhone 6 en 6 Plus krijgt wellicht een 12-megapixelcamera met de mogelijkheid om video op te nemen in 4K (UltraHD).Een gelekte schets uit de Foxconn-fabriek in China waar de iPhones worden gemaakt lijkt daarop te wijzen. De 6S zal qua uiterlijk identiek zijn aan zijn voorgangers. Van binnen is er wel veel nieuws. De nieuwe toestellen worden in september verwacht.

zaterdag 11 juli 2015

Illegale streamingdienst Janlul gestopt

Streamingdienst Janlul.com, dat illegaal voetbalwedstrijden uit de Eredivisie en racewedstrijden uit de Formule 1 doorgaf, is gestopt. De website was begin deze maand al uit de lucht gehaald en de Android app is ook niet meer verkrijgbaar. De site maakte vaak gebruik van het signaal van FOX Sports of Sport 1, beide betaalzenders waardoor kijkers ongeveer 15 tot 20 euro per maand moeten betalen.

vrijdag 10 juli 2015

Ook Vodafone lanceert mobiele tv-dienst

Vodafone lanceert net als KPN een mobiele tv-dienst die ook zonder tv-abonnement bij de aanbieder kan worden afgenomen. De dienst is voor 4,95 euro per maand direct beschikbaar, maar wel alleen voor eigen klanten.

Klanten van Vodafone kunnen via de TV Anywhere App, beschikbaar voor zowel iOS als Android, onderweg en overal in Nederland televisiekijken.

TV Anywhere is beschikbaar voor zowel Vodafone Thuis klanten, als Vodafone klanten met een mobiel abonnement. De app is niet te gebruiken als je geen Vodafone klant bent.

Voor Vodafone Thuis klanten is TV Anywhere te bekijken via alle 3G, 4G en WiFi-netwerken in Nederland. Via 3G en 4G zal TV Anywhere data verbruiken uit je mobiele databundel.

Vodafone klanten met alleen een mobiel abonnement kunnen óók gebruik maken van alle WiFi-netwerken, en natuurlijk via Vodafone 3G/4G. Ook voor hen geldt dat TV Anywhere data verbruikt uit de databundel als er via 3G of 4G gekeken wordt.

Vodafone klanten ontvangen een alert via sms voordat ze en als ze over hun data-limiet heen gaan. Ook via de My Vodafone App hebben klanten zicht op de status van databundel. TV Anywhere vervangt de huidige Live TV-portal die nu beschikbaar is voor Vodafone Mobile klanten, en de TV app voor Vodafone Thuis klanten.

Het aanbod voor mobiele klanten bestaat uit 12 kanalen, namelijk de NPO-zenders, RTL-zenders, SBS-zenders en XITE. Voor Vodafone Thuis abonnees zijn er 17 kanalen buitenshuis te bekijken en 22 kanalen thuis, waaronder 24 Kitchen, National Geographic, TLC, Discovery, Animal Planet, Investigation, Eurosport, MTV, Comedy Central en Nickelodeon.

YouTube ook via apps met zestig beelden per seconde

YouTube geeft video's nu ook via haar apps door met 60 beelden per seconden (fps) op zowel iOS als Android. Die mogelijkheid bestond al sinds eind oktober voor de webversie van YouTube, maar alleen in de HTML speler. Oude clips blijven overigens de oude snelheid behouden. 60 fps is vooral handig voor video's met veel actie, maar nog veel meer voor videogames.

donderdag 9 juli 2015

Tele2 komt met TV Light

Tele2 is woensdag begonnen met een abonnement voor tv met minder zenders. Klanten hoeven daarvoor 2 euro minder te betalen. Klanten betalen voor TV Light 32 euro per maand inclusief internet en bellen, waar dat voor TV Basis 34 euro per maand is. TV Light bevat alleen twintig van de meestbekeken zenders, in plaats van de 47 zenders die TV Basis biedt. Het aanbod geldt voor nieuwe en bestaande klanten.

Eyefi en Microsoft bundelen krachten

Eyefi heeft zijn fotografie oplossing nu ook Windows Phones beschikbaar gesteld. Voortaan hebben klanten direct toegang tot hun complete fotoverzameling op hun Windows Phone. Eyefi is een toepassing die automatisch foto's ordent, classificeert en synchroniseert, ongeacht met welke camera deze zijn gemaakt.

Iedere camera kan met de Eyefi Mobi en Mobi Pro WiFi SD-kaarten verbonden worden met de gratis Eyefi Mobi app op een Windows Phone. Nadat een foto is gemaakt, wordt deze door Eyefi draadloos naar de telefoon verzonden en met alle apparaten gesynchrosineerd.

Journaal app voor Smart TV's vernieuwd

De NOS heeft de Journaal-app voor internettelevisies vernieuwd. Bij die vernieuwde app staat live tv meer centraal. Zo kan onder meer naar NPO Nieuws en NPO Politiek worden gekeken, die bij sommige aanbieders alleen in aanvullende zenderpakketten zitten. De app is er onder meer voor televisies van LG, Sony en Samsung.

woensdag 8 juli 2015

SKV breidt zenderaanbod uit

Kabelbedrijf Stichting Kabel Veendam (SKV) heeft het zenderaanbod vanaf 1 juli uitgebreid. Enkele zenders die tot voor kort alleen in SD te zien waren zijn daarmee ook in HD beschikbaar. De zenders Eén, Canvas, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery en TLC zijn vanaf 1 juli ook in HD-kwaliteit te bekijken. SKV heeft voor de aanvoer van beide Eurosport-zenders een directe glasvezelverbinding met Amsterdam. Het kabelbedrijf wijzigt ook het aanvullende Plus-extra-abonnement. De zenders Syfy en TV538 zijn voor SKV-klanten voor het eerst te bekijken.

1,6 miljoen Nederlandse kijkers voor Netflix

Eind dit jaar heeft Netflix een kleine 70 miljoen gebruikers. Dat althans volgens schattingen van Digital TV Research. Dat zijn er 28 procent meer dan eind 2014. Het merendeel van de klanten komt nog altijd uit de VS: zo'n 43,5 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk, Canada en Brazilië leveren de grootste bijdrage internationaal, maar Nederland blijft met 1,6 miljoen kijkers niet ver achter. De groei komt mede doordat kijkers weinig verplichtingen hebben: ze kunnen makkelijk opzeggen.

dinsdag 7 juli 2015

Sony introduceert 4K Upscaling Blu-ray Disc-speler met Super Wifi

Sony introduceert de nieuwe BDP-S6500 Blu-ray Disc-speler met 4K Ultra HD Upscaling. De BDP-S6500 zorgt er dankzij de IP Content Noise Reduction Pro voor dat HD-films op schijf of webvideo’s met lage resolutie er scherper en beter uitzien. De IP Content Noise Reduction Pro maakt gebruik van slimme technologieën voor beeldruisonderdrukking voor uiterst heldere beelden, terwijl HD Reality Enhancer de texturen en kleuren per pixel verbetert. Pure Picture Control verbetert ook het contrast voor nog realistischere beelden en Super Bit Mapping zorgt voor kleurschakeringen – ideaal voor bijvoorbeeld subtiele zonsondergangen.

Naast scherper beeld biedt de BDP-S6500 ook voller geluid dankzij de Digital Music Enhancer. Deze combineert drie Sony-audiotechnologieën voor kamervullende muziek, dialogen en films. De DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) werkt met Dynamic Range Recovery en Advanced Auto Volume om verdwenen details uit gecomprimeerde audiobestanden terug te krijgen, het dynamische bereik te vergroten en onverwachte volumeschommelingen te vermijden.

Browsen en streamen verloopt verder zeer soepel dankzij de geavanceerde Wifi module, Super Wifi. Daartoe wordt gebruik gemaakt van meerdere antennes binnen de speler, beter bekend als de MIMO-technologie (Multiple Input Multiple Output).

De Sony BDP-S6500 Blu-ray Disc-speler heeft een winkeladviesprijs van 150 euro en is vanaf heden beschikbaar.

Xperia Z4 krijgt wellicht Full HD scherm

Sony werkt naar verluidt aan een kleine high-end-smartphone, de Xperia Z4. Naast een octacore-processor valt dit toestel vooral door het 4,6 inch Full HD-scherm. Daarmee zou het de eerste Xperia-smartphone met een Full HD scherm kleiner dan 5 inch zijn. De octacore-processor (1,9GHz) is volgens uitgelekte gegevens van MediaTek. Er is 3GB aan RAM, 16GB opslagruimte en een 20 en 12 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop.

maandag 6 juli 2015

HBO toont ook series op Facebook

HBO gaat voor het eerst nieuwe episodes van comedyseries op Facebook tonen nu Facebook steeds meer een belangrijk videoplatform wordt. Facebook heeft een enorm bereik: Er zijn 1,4 miljard maandelijkse gebruikers en dus is het een ideaal platform voor series. HBO, onderdeel van Time Warner, gaat nu afleveringen van Ballers en The Brink tonen. Op HBO zijn die afleveringen al wel te zien geweest. Het is niet duidelijk of het om een experiment gaat.

HbbTV in meer huiskamers

HbbTV is in steeds meer huiskamers beschikbaar. Dat constateert de site TotaalTV. Bij nieuwe Smart TV-televisiemodellen is de interactieve tv-dienst reed standaard onderdeel. In Nederland is vooral de Nederlandse publieke omroep (NPO) actief met HbbTV. Maar ook SBS Broadcasting gaat het actief aanbieden. Ook uitgesteld kijken-diensten als NPO Gemist en NPO Plus kunnen op deze manier worden aangeboden. De verwachting is dat in 2020 op vrijwel alle primaire televisietoestellen in Nederlandse huiskamers HbbTV binnen handbereik is.

vrijdag 3 juli 2015

Telenet stopt met analoge tv voor instellingen

Telenet stopt met de doorgifte van ruim twintig analoge tv-zenders eind juni 2016 voor hotels, bejaardencentra en andere instellingen. De kabelaar wilde eerst halverwege dit jaar de analoge diensten stopzetten, maar op verzoek van met name de Belgische hotellerie is dit nu uitgesteld tot eind juni 2016. Consumenten kunnen analoge tv blijven bestellen, maar Telenet laat doorschemeren dat de toekomst digitaal is.

Sling TV beschikbaar op Android TV

Sling TV is voortaan beschikbaar op Android TV. De dienst die live tv doorgeeft was al eerder te vinden op Apple TV, Fire TV van Amazon, Roku en Xbox One. Ook zijn er apps voor iOS en Android. Sling TV biedt de dienst nu aan samen met de Nexus Player voor de helft van de prijs. Sling TV werkt overigens op elk Android TV-apparaat.

donderdag 2 juli 2015

Amazon gaat streamen in High Dynamic Range

Amazon Prime wordt de eerste streamingdienst die gaat uitzenden in High Dynamic Range (HDR). Weliswaar gaat het maar om twee series, maar geen enkele andere concurrent biedt HDR aan. Met HDR kunnen televisies een groter dynamisch bereik weergeven, zowel wat betreft helderheid als contrast. Abonnees kunnen deze kwaliteit voorlopig alleen zien op Ultra HD-schermen van Samsung. De dienst is daarnaast alleen in de VS verkrijgbaar.

Minibeam projector van LG

LG heeft een nieuwe versie van zijn Minibeam projectoren aangekondigd, de Nano PV150G. Het is tevens kleinste in zijn soort. De consumentenptojector die amper 270 gram weegt, is bedoeld voor thuisgebruik. Hij kan makkelijk aan een tablet of smartphone worden gekoppeld om op een groot scherm films en foto's weer te geven. De LED lamp gaat 30.000 uur mee, ongeveer 10 jaar bij acht uur per dag. De projector moet nog deze maand ook in Europa verkrijgbaar zijn.

Ziggo dumpt Ziggo app definitief

Ziggo neemt definitief afscheid van zijn Ziggo app, waarmee live televisie kan worden bekeken. Klanten van Ziggo wordt geadviseerd gebruik te gaan maken van de Horizon Go app. De ondersteuning voor de oude app wordt stopgezet. Gebruikers van de Ziggo TV app krijgen vanzelf een melding als de app niet meer te gebruiken is. De app is al niet meer te gebruiken voor nieuwe abonnees.

woensdag 1 juli 2015

Popcorn Time voor iOS al 1 miljoen keer gedownload

Popcorn Time wordt steeds populairder: de app voor iOS is al 1 miljoen keer gedownload voor niet gekraakte (jailbreak) toestellen. Popcorn Time wordt ook wel de Netflix voor Piraten of Netflix voor Torrents genoemd, omdat er illegale speelfilms mee zijn af te spelen. Apple heeft Popcorn Time verbannen, maar via een speciale iOS installer is de app toch te gebruiken. De iOS installer voor Windows is al sinds april verkrijgbaar, die voor Mac sinds mei.

Instapmodel iPad mini niet langer verkrijgbaar

Apple heeft definitief afscheid genomen van de eerste generatie iPad mini uit 2012. Die is online niet meer te bestellen. De iPad mini 2 en iPad mini 3 zijn nog wel gewoon verkrijgbaar.  De verkoop begon in de herfst van 2012. In oktober 2013 en oktober 2014 werden de iPad mini 2 en iPad mini 3 geïntroduceerd. De eerste generatie bleef als instapmodel. Apple verkoopt vanaf nu alleen nog maar iPads met een retinascherm.