vrijdag 29 mei 2015

Netflix lonkt naar China

Netflix is met enkele Chinese bedrijven in gesprek over een mogelijke toetreding tot de Chinese markt. Dat meldt Bloomberg. Met name Wasu zijn, een internet bedrijf dat deels in handen is van Jack Ma, oprichter van internetgigant Alibaba, zou interesse hebben. Wasu maakt samen met Alibaba settop-boxen. Netflix heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het in zoveel mogelijk landen actief wil zijn.

HDMI adapter voor mensen die kleurenblind zijn

Een nieuwe HDMI adapter kan het beeldscherm aanpassen voor mensen die kleurenblind zijn. Vijf procent van de wereldbevolking kan geen onderscheid maken tussen bepaalde kleuren, meestal rood en groen. Een nieuwe oplossing Eye2TV verandert het beeld voor deze groep kijkers, maar zodanig dat andere kijkers er geen hinder van ondervinden. De adapter is ook geschikt voor HD monitoren of DVD spelers. Het is nu nog een Kickstarter project. Het product wordt verwacht in maart 2016.

donderdag 28 mei 2015

Flexibel en mobiel filmen met Rolleiflex hipjib

Rolleiflex, dochtermerk van camerafabrikant Rollei, lanceert de hipjib, een innovatief statiefsupport voor cameraprofessionals. Met de hipjib kunnen statieven gebruikt worden als volwaardige crane. Het statiefsupport stabiliseert video-opnames en biedt gebruikers de mogelijkheid om op mobiele en flexibele wijze te filmen.

Professionals zijn met de hipjib in staat om vanuit extreme hoeken en veelzijdige cameraperspectieven schokvrij te filmen, zonder de aanschaf van een crane, slider of andere zware apparatuur; een statief volstaat. De hipjib dient bevestigd te worden om de heupen de gebruiker. Het gewicht van het statief en de camera is verdeeld over de riem, waardoor de schouders en rug van de gebruiker ontlast worden.

De Rolleiflex hipjib is geschikt voor alle statieven met poten van een diameter tussen 20 en 35 millimeter. Met een draagvermogen van 3 kilogram is de hipjib geschikt voor vrijwel alle statieven. Het statiefsupport weegt 400 gram, is gemaakt van polyamide en behoeft weinig tot geen onderhoud.

Bij het statiefsupport worden meerdere accessoires meegeleverd, waaronder een riem, draagtas en bijsluiter met tips. De Rolleiflex hipjib is per direct beschikbaar voor 169,99 euro.

Blu-ray standaard voor Ultra HD en HDR is klaar

De Blu-ray Disc Association meldt dat de nieuwe specificatie voor Ultra HD en HDR af is. De standaard biedt onder meer ondersteuning voor films met een grotere kleurruimte (oftewel high dynamic range) en maximale resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.

Videomateriaal zal volgens de standaard worden opgeslagen door middel van de H.265/HEVC-codering, op schijfjes van 50, 66 en 100 GB, met bitrates van respectievelijk 82, 108 en 128 megabit per seconde. De eerste Blu-rayspeler met Ultra HD-support zijn vermoedelijk nog voor kerst te verwachten.

woensdag 27 mei 2015

Filmfonds en VPRO ontwikkelen een online platform voor het vinden van films

Het Nederlands Filmfonds en VPRO Cinema (voorheen Cinema.nl) ontwikkelen in samenwerking met strategische partners in de filmsector een online platform en een app met een actueel overzicht van alle films die in de bioscoop, op dvd, op televisie, Video on Demand (VoD) en bij andere legale aanbieders beschikbaar zijn.

Het platform, met de werktitel Filmvinder, is gekoppeld aan de grootste Nederlandstalige filmdatabase en zal eind 2015 operationeel zijn. EYE, Filmproducenten Nederland en het Nederlands Film Festival zijn partners. Daarnaast wordt er samengewerkt met verschillende content-aanbieders, die zelf verantwoordelijk blijven voor de verkoop van bioscoopkaartjes en abonnementen en het verhuren of verkopen van films.

Ook vanuit het buitenland wordt met veel belangstelling naar het initiatief gekeken. Tijdens het festival van Cannes zal Filmfonds-directeur Doreen Boonekamp onder meer gesprekken voeren over het platform met Creative Europe – MEDIA, dat nieuwe mogelijkheden onderzoekt om de vraag naar films te stimuleren.

Het platform leidt de consument snel en efficiƫnt naar het gewenste legale actuele aanbod van internationale publieksfilms en Europese arthousefilms tot Nederlandse documentaires, animatiefilms, dramaseries en speelfilms. Door het faciliteren van de grote vraag naar films wordt de afbreuk van de sector door piraterij tegengegaan en blijft de diversiteit en verspreiding van het filmaanbod ook in de toekomst beter gewaarborgd.

KPN introduceert keuze uit gratis HBO Pakket of Kidspakket voor Compleet klanten

Klanten die Interactieve TV combineren met een mobiel abonnement van KPN, kunnen vanaf nu kiezen uit drie TV-pakketten: het Pluspakket, het Kidspakket of het HBO Pakket. Deze pakketten zijn gratis en klanten kunnen iedere maand wisselen van TV-pakket via kpn.com/wissel.

Het HBO Pakket - dat via tv, laptop, tablet en smartphone is te zien - biedt de nieuwste series (zoals Game of Thrones, Girls en True Detectives) en grootste films (ook in HD) binnen 24 uur na de Amerikaanse uitzending, Nederlands ondertiteld. En met HBO On Demand en HBO Go kijken klanten waar en wanneer zij willen.

Het Pluspakket heeft veertig extra tv-zenders, twintig wisselende films en meer dan 400 uur aan series. En uitgebreid Programma Gemist: tot 10 dagen terug een selectie van recent uitgezonden programma’s van NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 6, 7, 8, SBS6, Net5 en Veronica terugkijken.

Het Kidspakket brengt meer dan 500 kinderseries en muziekclips, leerzame en leuke series en films voor jonge kinderen. Zes kinderzenders en maandelijks nieuwe kinderfilms, zonder reclameonderbrekingen.

dinsdag 26 mei 2015

Nieuwe timelapse-app voor vloeiende video’s

Microsoft heeft Hyperlapse gelanceerd, een nieuwe dienst die timelapsevideo’s maakt en het beeld stabiliseert. Dat kan voorlopig op Windows Phone, op Windows, zelfs via Azure, en op Android. Om de app te kunnen downloaden dien je lid te worden van de Google+ gemeenschap. Daarnaast werkt de dienst maar op een beperkt aantal Android-toestellen werkt. Voorlopig gaat het om Samsung Galaxy S6 of S6 Edge, S5, Note 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9, HTC One M8, One M9 of Sony Xperia Z3. Microsoft heeft wel bredere ondersteuning toegezegd.

Nog geen startdatum Meiden van Holland Soft bij Ziggo

Het is nog niet bekend wanneer kabelaar Ziggo start met de doorgifte van het erotische televisiekanaal Meiden van Holland Soft. Aanvankelijk zou de zender per 1 april worden doorgegeven, maar 'technische oorzaken' zouden voor vertraging hebben gezorgd.

Kabelaar Ziggo gaat Meiden van Holland Soft niet standaard in het digitale basispakket aanbieden. Ziggo-abonnees moeten akkoord geven voor ontvangst via de digitale ontvanger en die oplossing is nog niet gereed. Het zou overigens best kunnen dat het 1 juni wordt, zegt een woordvoerder.

vrijdag 22 mei 2015

Pixelmator naar de iPhone

Photoshop-concurrent Pixelmator had al een iPad-versie uitgebracht, en bood op Macs al meteen ondersteuning voor Force Touch, maar nu komt het programma ook beschikbaar voor de iPhone. Het wordt een universele app die naast de iPad ook de iPhone zal werken. Alle functies blijven behouden en worden zelfs uitgebreid. De app nu kost voorlopig 4,99 euro, tenzij je de iPad versie al had. Dan is de iPhone app dus gratis.

Android app Popcorn Time biedt nieuwe functies

De Android-versie van Popcorn Time heeft een update gekregen, waarmee ook enkele nieuwe mogelijkheden worden gelanceerd.  Zo kun je films offline kijken met gecachete ondertitels. Daarnaast kun je in app aangeven dat je alleen via Wifi films en series wilt streamen en downloaden. Ook zijn snelheidslimieten voor downloaden en uploaden in te stellen. De update zorgt er ook voor dat Popcorn Time soepeler werkt op Chromecast en dat filmposters beter worden weergegeven.

donderdag 21 mei 2015

Panasonic begint verkoop toestellen met Firefox OS

Panasonic begint eindelijk met de verkoop van toestellen met Firefox OS. De modellen CR850, CR730, CX800, CX750, CX700 en CX680 - waaronder de gekromde LED LCD TV - zijn vanaf nu verkrijgbaar in Europa. Andere markten volgen later. Mozilla heeft API's (technische koppelingen) ter beschikking gesteld op ontwikkelaars te helpen, en inmiddels zijn er apps voor Netflix, Hulu en YouTube. Fabrikanten trekken wat betreft de systeemsoftware van hun televisies hun eigen plan. Philips zet in op Android TV, terwijl Samsung het eigen Tizen platform naar voren schuift.

WK vrouwenvoetbal live op BBC

Nederlandse en Belgische voetballiefhebbers kunnen het WK voetbal voor vrouwen – dat op 6 juni in Canada begint – live op BBC Two en BBC Three volgen. Ook Nederland doet aan dit WK mee. De BBC zendt alle wedstrijden van het WK vrouwenvoetbal op minimaal Ć©Ć©n van de beschikbare platformen uit.

woensdag 20 mei 2015

ASUS roept MG279Q FreeSync-monitor terug

De ASUS MG279Q, een 144 Hz monitor met AHVA-paneel en ondersteuning voor FreeSyn, wordt teruggeroepen door fabriant ASUS. De monitor blijkt niet goed op 144 Hz te werken. Klachten komen neer op zichtbare schokken. Er is een firmware update voorhanden, maar die moet met gespecialiseerde apparatuur op de monitor gezet worden en dat kan alleen in de fabriek.

dinsdag 19 mei 2015

BBC First gratis voor alle KPN Interactieve TV-klanten

Op 16 mei wordt BBC First voor het eerst in Europa uitgezonden. Klanten van KPN Interactieve TV, Telfort en XS4ALL krijgen de primeur, want deze kwaliteitszender is voorlopig alleen voor hen te ontvangen. BBC First is onderdeel van de BBC Worldwide organisatie en zendt 24 uur per dag uit.

BBC First is opgenomen in alle basispakketten met Interactieve TV van KPN, Telfort en XS4ALL . Series als The Musketeers, Silent Witness en Wolf Hall zijn mooie voorbeelden van populaire Britse series die straks te zien zijn.

Alle programma’s worden Nederlands ondertiteld. Voor de nieuwe zender hoeft niet extra betaald te worden. De programma’s van BBC First zijn ook te zien via iTV Online, zowel thuis als buitenshuis en via Programma Gemist tot 7 dagen terug. Deze nieuwe kwaliteitszender is beschikbaar op kanaal 23, in HD op kanaal 731.

WildHitz bij KPN iTV

De interactieve muziekzender WildHitz debuteert op 1 juli bij KPN iTV als tv-zender in Nederland. De tv-zender wordt een spin-off van het populaire online muziekplatform. WildHitz brengt nu al wekelijks voor meer dan 1.500.000 kijkers de ideale persoonlijke playlist. De zender weet dankzij haar skip button en andere data precies wanneer en welke videoclips het best worden bekeken.

De tv-editie van WildHitz brengt de meest populaire videoclips gecombineerd met de snelst opkomende nieuwe videoclips. Door het online platform te koppelen aan de tv-zender kan een videoclip die online viraal gaat binnen 1 uur ook in de reguliere tv-uitzending worden uitgezonden. Hiermee maakt WildHitz de televisie in de huiskamer voor het eerst Ć©cht interactief.

Naast gepersonaliseerde videoclips brengt WildHitz sinds januari 2015 ook dagelijks eigen shows zoals 'De WildHitz Weekendmix', 'Het Klubhuis' en het speciaal op jong volwassenen afgestemde kookprogramma 'Wie Kookt'. Ook deze programma's zijn straks te zien in de Nederlandse huiskamers. Hiermee is WildHitz tevens de enige gepresenteerde muziekzender in Nederland.

maandag 18 mei 2015

Kijkers Amazon Duitsland kijken Ultra HD

Kijkers van Amazon Duitsland kunnen nu ook series in Ultra-HD bekijken. Amazon heeft een overeenkomst met Sony Pictures gesloten voor een aantal Ultra HD titels, zoals Breaking Bad en Better Call Saul. Het aanbod bevat ook nieuw bewerkte versies van The Amazing Spider-Man, Captain Phillips, The Vow, Think Like a Man 1 & 2 en Elysium. Kijkers betalen 49 euro per jaar.

vrijdag 15 mei 2015

Aanbod Apple TV weer verder uitgebreid

Apple TV heeft het zenderaanbod in verschillende landen weer uitgebreid, maar niet in Nederland. In Scandinavie is Viaplay toegevoegd, met een mengeling van sport, films en series. Australische kijkers hebben Stan gekregen: een zender met kinderprogramma's en films. Amerikaanse kijkers hebben het WWE Wrestling Network tot hun beschikking en in Japan is Bandai toegevoegd. Vorige week kregen Amerikaanse kijkers als CBS Sport en USA Now aangeboden.

Ook videobeelden kunnen worden gebundeld tot panorama

Disney Research heeft een algoritme ontwikkeld waarmee hoogwaardige video-panorama's kunnen samengesteld met behulp van meerdere camera's. Een panorama van verschillende foto' s maken is niet meer zo ingewikkeld. Het probleem met video zit hem in het feit dat er geen eenheid van tijd en plaats in de ruimte van de verschillende opnameapparaten te ontdekken is. Het algoritme corrigeert voor het schijnbare verschil in positie van een object. De onderzoekers wisten met hun techniek beelden van veertien verschillende cameratypen aan elkaar te plakken.

De eerste settopbox met het nieuwe Android TV

De Nexus Player is Google's eerste settopbox met Android TV, het nieuwe besturingssysteem voor tv’s dat is gebaseerd op Android. Gaat het de internetgigant deze keer wel lukken om de huiskamer te veroveren? Google begon met Google TV, dat op verschillende apparaten beschikbaar kwam maar telkens flopte door slechte hardware en nog slechtere software. Toen kwam de goedkope Chromecast, de populaire hdmi-stick waar je vanaf je smartphone content naar kunt versturen, en die zorgde voor een opleving; Google kon wĆ©l succes boeken in de huiskamer. Maar een echte doorbraak bleef uit.

woensdag 13 mei 2015

Ook bij Telfort wordt HD standaard

Ook KPN-dochter Telfort stopt met het aanbieden van het aanvullende HD-abonnement. HD wordt de tv-standaard, zo laat het bedrijf weten op het eigen internetforum. Een deel van de zenders komt in het aanvullende pluspakket terecht. Het is nog onduidelijk wanneer het HD-abonnement definitief verdwijnt maar de verwachting is dat dit op korte termijn gebeurt.

NHK: 'Na 8K komt er niets meer'

Er komt geen nieuwe beeldstandaard na 8K. Dat is in elk geval de overtuiging van Masayuki Sugawara van NHK’s Science & Technology Research Lab. NHK begint binnenkort experimentele uitzendingen in 8K kwaliteit, dus met 7680 x 4320 beeldpunten, maar de Japanner denkt niet dat er daarna nog een hogere kwaliteit komt. Een nog hogere kwaliteit zou met het blote oog niet meer te zien zijn. Volgend jaar komen er testuitzendingen van de Olympische Spelen in Rio, gevolgd door de Wereldcup in 2018 in Rusland. Grootschalige uitzendingen worden niet voor 2020 verwacht.

dinsdag 12 mei 2015

Sky stopt met 3D kanaal

Sky stopt met zijn 3D kanaal op 9 juni om ruimte te maken voor een 4K variant. Het kanaal gaat niet helemaal verdwijnen, maar kijkers kunnen vanaf juni alleen nog films in 3D downloaden, van Guardians of the Galaxy, X-Men Days of Future Past en Dawn of the Planet of the Apes tot documentaires als Natural History Museum Alive.

Het 3D kanaal werd vijf jaar terug gelanceerd, samen met Sky Duitsland en Sky Italia. De belangstelling bleek minder groot dan verwacht en de programmering werd steeds verder ingekrompen. Het Amerikaanse sportnetwerk ESPN stopte al in juni 2013 met zijn 3D kanaal.

maandag 11 mei 2015

Derde streamingdienst voor NPO

De NPO overweegt nog een video-on-demanddienst. Dat wil zeggen naast NPO Gemist en NPOplus. Dat meldt De Volkskrant op basis van een uitgelekt beleidsdocument. De nieuwe streamingdienst zou  meer de concurrentie aan moeten gaan met bijvoorbeeld Netflix en Videoland. Via de dienst moeten 'tijdloze programma's van de publieke omroep' worden aangeboden. Mogelijk wil de NPO op de nieuwe dienst ook series, documentaires en films zetten die niet recent zijn uitgezonden. Dat zou dan ook het enige verschil zijn. Of al die plannen ook echt doorgaan is de vraag. Er is al de nodige ontevredenheid over der ingrepen in onder meer programmering en de individuele vrijheid van omroepen om te experimenteren, versobering van het aanbod van themakanalen en beperkingen voor het aanbieden van inhoud op internet en de eigen omroepsites.

LG verlaagt productie schermen

LG Display zou de productie van Full-HD en UHD OLED panelen flink hebben verlaagd. De vraag zou behoorlijk tegenvallen. LG Display zou flinke voorraden aan panelen hebben, terwijl aanvankelijk werd gerekend op een productie van 700.000 OLED schermen. LG Display zou zich vooral willen richten op de fabricage van 55 inch-schermen, grotere formaten zijn vooralsnog te duur voor de consument. Ook de lage opbrengst van de panelen, de zogenoemde yields, speelt LG parten.

vrijdag 8 mei 2015

Creative Cloud Photography plan Adobe uitgebreid

Adobe introduceert een grote update voor het Creative Cloud Photography plan met een geheel nieuwe Adobe Photoshop Lightroom CC. Lightroom CC biedt onder meer nieuwe tools voor het bewerken, verbeteren, organiseren en presenteren van foto’s. Ook nieuw is het automatisch synchroniseren van foto’s met Lightroom CC op de desktop en Lightroom op mobiele apparaten.

Andere nieuwe mogelijkheden zijn HDR Merge (natuurlijk ogende of surrealistische afbeeldingen door meerdere beelden die genomen zijn met verschillende instellingen te combineren),  Panorama Merge (maak je eigen panorama-foto’s) gezichtsherkenning en video sSlideshows (creĆ«er diapresentaties door foto’s, video’s en muziek te combineren met professionele effecten).
 Haal overal het beste uit jouw fotografie

Naast Lightroom CC bevat Creative Cloud Photography plan ook Photoshop CC, dat dit jaar 25 jaar bestaat.

Adobe Creative Cloud heeft ongeveer vier miljoen betaalde leden wereldwijd. Alle leden met een Photography- of volledig lidmaatschap hebben per direct toegang tot de nieuwe versie van Lightroom CC, zonder extra kosten.

donderdag 7 mei 2015

Internettelevisie zal traditionele tv in Europa niet vervangen

Maar weinig Europeanen zijn bereid hun huidige tv-abonnement op te zeggen, volgens Digital TV Research. De markt voor traditionele betaaltelevisie groeit nog stug door, tot 60,4 procent in 2020. Het aantal abonnees stijgt 99 miljoen. IPTV, oftewel televisie via internet, zal vermoedelijk dit jaar satelliet inhalen en in 2020 een omvang hebben bereikt van 8,6 miljoen (37 procent groei). Ook in kabel zit nog aardig wat groei, maar is wel over zijn hoogtepunt heen. Engeland zal in 2020 de meest lucratieve markt zijn voor betaaltelevisie, maar Duitsland blijft sterk achter.

woensdag 6 mei 2015

Apple TV krijgt nieuwe afstandsbediening

Apple krijgt een nieuwe afstandsbediening, met aanraakscherm. Dat beweert in elk geval The New York Times. De afstandsbediening zal dan ook iets dikker zijn dat het bestaande model. Met het aanraakscherm gaat de vierpuntdruktoets verdwijnen, wel blijven er naar verluidt twee fysieke knoppen over. Mogelijk kondigt Apple zijn nieuwe Apple TV volgende maand aan op zijn ontwikkelaarsconferentie. Het gerucht gaat dat Apple TV wordt opengesteld voor ontwikkelaars, die daarmee eigen apps voor het toestel kunnen schrijven.

SBS KIJK nu ook via Windows

SBS heeft nu ook een Windows-app van hun VOD-platform KIJK gelanceerd. Met de app kan via laptops, tablets met smartphones worden gekeken. Met de komst van Windows 10 is KIJK ook op Xbox One beschikbaar. De KIJK smart tv app is beschikbaar op Samsung, Philips, LG, Panasonic en Sony.

maandag 4 mei 2015

Tip: zo pas je de kwaliteit van je Chromecast-stream aan

De Chromecast is een enorm handig apparaat om content vanaf je computer of vanuit apps naar de tv te streamen. De kwaliteit van die streams is bij gebruik van de Chromecast-plugin voor Chrome in te stellen. Android Planet laat zien hoe. Meestal wordt de Chromecast gebruikt in combinatie met Android-apps, zoals Netflix. Deze apps berekenen automatisch de gewenste kwaliteit voor de stream, wat afhankelijk is van de snelheid en de stabiliteit van je internetverbinding.

Ziggo zoekt oplossing voor haperende CI+ modules Sony televisies

Ziggo probeert de problemen met de CI+ module bij sommige modellen Sony Bravia televisies op te lossen. De ontvangst van gecodeerde tv-kanalen via de CI+ module blijkt niet goed te werken. Het CI+ probleem is hardnekkig en daarom is een oplossing moeilijk te vinden. Het is niet bekend hoeveel Ziggo-klanten hinder van de CI+ problemen met Sony Bravia televisies ondervinden, maar als het hardnekkige probleem niet makkelijk is op te lossen, wil Ziggo klanten tijdelijk helpen met een vervangende oplossing.

vrijdag 1 mei 2015

Sport1 lanceert Sport1 Racing

Sport1 lanceert op vrijdag 1 mei 2015 het nieuwe kanaal Sport1 Racing. Op dit nieuwe '24 uur per dag en zeven dagen in de week' kanaal zal dit raceseizoen ruim 600 uur live aandacht worden besteed aan de verschillende autosport disciplines.

Om de autosportliefhebbers kennis te laten maken met dit nieuwe kanaal maakt de zender, Sport1 Racing van vrijdag 8 tot en met zondag 10 mei gratis beschikbaar voor abonnees met een digitaal pakket van Ziggo. Bovendien is ook het kanaal Sport1 Select voor Ziggo kijkers dat weekend gratis te zien. Op dit kanaal wordt de Formule 1 race van Spanje live uitgezonden maar zijn ook de wedstrijden Real Madrid - Valencia en Bayern MĆ¼nchen - FC Augsburg te zien. Met ingang van 1 mei zullen de kanalen van de sportzender door het leven gaan als: Sport1 Select, Sport1 Voetbal, Sport1 Golf, Sport1 Racing, Sport1 Extra 1 en Sport1 Extra 2.

Naast alle Formule 1-races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te volgen. Naast bovengenoemde live races zendt Sport1 dit jaar ook wekelijks de achtergrondprogramma's 'GP Confidential' en 'The Inside Line' uit. Sport1 blijft tijdens de Formule 1-races op de diverse Sport1-kanalen meerdere signalen beschikbaar maken, zodat de kijker zelf de keuze heeft om bijvoorbeeld de race live te volgen of een stukje mee te rijden met een van de Formule 1-coureurs.

Om de lancering van dit kanaal luister bij te zetten organiseert Sport1 op 1 mei in De Kartfabrique in Utrecht speciaal voor alle autosportfans een Sport1 racedag. Tijdens deze dag krijgen de fans de mogelijkheid zich te vermaken met allerlei Formule 1 activiteiten en zullen ook Sport1 commentator Olav Mol en analist Robert Doornbos aanwezig zijn. Bovendien is niemand minder dan Formule 1 coureur Max Verstappen aanwezig voor een handtekeningensessie.

Brazzers TV moet verkassen om Playboy kanaal

Door de komst van Playboy TV’s Reality Kings verhuist zusterkanaal Brazzers TV Europe per 21 april naar de Astra1-satelliet. Exploitant M7 Group en Playboy Plus hebben hierover een akkoord bereikt. Klanten van CanalDigitaal, TV Vlaanderen en SkyLink krijgen voortaan de nieuwe Playboy Plus zender Reality Kings TV via de Astra3-satelliet aangeboden. Reality Kings TV is in Europa al langere tijd als video on demand-abonnementsdienst (SVOD) beschikbaar.