dinsdag 31 maart 2015

Meer zenders melden zich voor Apple dienst

Comedy Central, MTV, Nickelodeon en The Discovery Channel zijn de zenders die onderhandelen met Apple over deelname aan een nieuwe Amerikaanse webdienst. Voor 20 tot 40 dollar per maand kunnen Amerikanen hun kabelabonnement dit najaar inruilen voor Apple. De zenders, waaronder ABC, CBS en Fox, zijn behalve op Apple TV ook op andere Apple apparaten te bekijken. NBC doet naar verluidt niet mee, die komt met een aparte Apple TV app. Vermoedelijk gaat Apple de dienst in juni aankondigen.

maandag 30 maart 2015

Nokia wil N1 Tablet alsnog in Europa uitbrengen

Nokia wil zijn vorig jaar gelanceerde N1 Tablet, die op dit moment erg goed verkoopt in China, volgens TechZine alsnog naar Europa brengen. De Nokia N1 Tablet beschikt over een scherm van 7,9 inch met een schermresolutie van 1536 x 2048 pixels. Het apparaat draait onder een Intel Atom Z3580 processor, een quadcore processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. De camera aan de achterzijde beschikt over 8 megapixels en de camera aan de voorzijde over 5 megapixels. Nokia maakt voor het tablet gebruik van de USB Type-c poort, inmiddels bekend van de nieuwe MacBook van Apple. Verder draait Android Lollipop op het toestel, maar wel met een Z Launcher laag daaroverheen.

KPN komt met Duits zenderpakket

KPN heeft het zenderaanbod met een groot aantal Duitse zenders uitgebreid, waaronder enkele die ook de grote kabelaars niet hebben. KPN biedt het Duitse pakket voor 2,50 euro per maand aan, maar de eerste zes maanden kan gratis worden gekeken naar onder meer Sat.1, NDR, ProSieben, Kika (KinderKanal), 3SAT (Zwitsers-Duits-Oostenrijks kanaal), Einsfestival en Tagesschau24.. KPN gaf al  ARD, ZDF, Arte, WDR en RTL Television in het basispakket door.

vrijdag 27 maart 2015

Webprint lanceert verbeterd foto bewerkingsprogramma

De online fotoservice Webprint lanceert een nieuw foto bewerkingsprogramma op haar website. Met het vernieuwde programma heeft de klant vanaf nu een groter aanbod in formaten, zijn er meer bewerkingsmogelijkheden en zijn fotoafdrukken te bestellen vanaf een tablet. Webprint speelt hiermee in op de groeiende behoefte van klanten om foto’s te bewerken en te bestellen met een tablet.

Steeds meer mensen bezoeken de website van Webprint met een tablet. Een deel van de website is al geoptimaliseerd voor het gebruik via een tablet. Uit de statistieken blijkt dat het aantal bestellingen met dit apparaat sterk toeneemt. Om bezoekers beter van dienst te zijn, heeft Webprint nu een foto bewerkingsprogramma ontwikkeld dat ook te gebruiken is met een tablet. Met het nieuwe programma wordt het bestellen van fotoafdrukken nog toegankelijker, doordat de klant bestelt via de computer of de tablet.

Philips full HD-tv’s 'voor ieder budget'

Het nieuwe tv-portfolio voor 2015 van Philips omvat een brede selectie full HD instapmodellen met schermgroottes van 56 tot 140 centimeter (22 tot 55 inch). Een bescheiden budget is geen beletsel meer voor indrukwekkende beeldkwaliteit, zegt het bedrijf.

De zwarte televisies uit de Philips 4000-serie en de witte 5210 zijn bedoeld voor woningen met weinig ruimte. De tv’s zijn voorzien van Digital Crystal Clear, moet zorgen voor natuurlijke kleuren en een goed contrast.

Op de Smart TV’s uit de Philips 5300-reeks zit een groot aanbod van video-on-demand diensten biedt, alsook internettoegang via een browser en apps. Micro Dimming zorgt voor aardedonker zwart en kraakhelder wit door de content op het scherm in 6400 verschillende zones te analyseren en dienovereenkomstig de LED-backlight aan te passen.

De Philips 5500 Smart TV's zijn de meest betaalbare Philips-tv’s met Android TV.

De nieuwe 4000-, 4100-, 5300- en 5500-modellen komen in het tweede kwartaal van 2015 op de markt.

donderdag 26 maart 2015

Nieuwe Philips 6000-serie Ambilight-tv’s met HD-beeldkwaliteit en hoog contrast

Philips introduceert nieuwe Full HD-tv’s met Ambilight in de Philips 6300- en 6500-serie. De 6300-serie bedoeld voor kijkers die ongecompliceerde tv-ervaring wensen, zonder toeters en bellen. De Philips 6500 Smart TV’s kunnen tot in detail worden gepersonaliseerd. Een speciaal ontworpen afstandsbediening met QWERTY-toetsenbord maakt tekstinvoer en menunavigatie eenvoudig. Micro Dimming Pro optimaliseert het contrast door de LED-backlight op geavanceerde wijze af te stemmen op de getoonde content en het omgevingslicht

Eyefi introduceert de Eyefi Mobi Pro

Eyefi lanceert de Eyefi Mobi Pro, een nieuwe 32GB WiFi SD-kaart voor het draadloos overzetten van foto’s. Fotografen bepalen zelf welke foto’s van de camera naar hun mobiele apparaat of computer worden overgezet voor bewerken, delen en synchroniseren. Wanneer de gebruiker zich buiten de deur bevindt, werkt de Mobi Pro als een Wifi-hotspot om directe bestandsoverdracht mogelijk te maken. Binnenshuis maakt de Mobi Pro verbinding met het lokale netwerk voor het overzetten van bestanden met hoge snelheid.

Iedere Eyefi Mobi en Mobi Pro Wifi SD-kaart wordt geleverd met volledig geïntegreerde mobiele apps en dekstopsoftware. Mobi Pro is wereldwijd beschikbaar via online kanalen, gespecialiseerde retailers en via Eyefi. De Mobi Pro kost 82,99 euro en wordt geleverd met een jaarabonnement op Eyefi Cloud voor onbeperkte synchronisatie en opslag, ter waarde van 44,99 euro.

woensdag 25 maart 2015

NPO Best landelijk te ontvangen als 'Zender van de Maand'

Het digitale themakanaal NPO Best zal mei 2015 weer in heel Nederland te ontvangen zijn als ‘Zender van de Maand’. Ziggo, KPN en talrijke kleinere kabelmaatschappijen bieden hun abonnees de kans om dit kanaal een maand lang in het basispakket te bekijken.

Gedurende de meimaand biedt NPO Best een programmering waarin televisieseries van eigen bodem een hoofdrol spelen. De kijker ziet Nederlands bekendste acteurs terug in drama- en comedyseries. Zoals Spangen met Linda de Mol en Monique van der Ven, Zonder Ernst met Ellen Vogel, vader en zoon Lutz in Ha die Pa!, In Therapie met Jeroen Krabbé en Monic Hendrickx en Marc Klein Essink in Coverstory. Maar ook classics als De Zomer van ’45, 12 Steden, 13 Ongelukken, In voor en tegenspoed, Mensen zoals jij en ik en Een mens van goede wil zijn te zien in de maand mei.

NPO Best zendt verder de eigen producties Wat een drama en Kijkbuiskinderen uit tijdens de Meimaand Seriemaand. Hierin komen acteurs, regisseurs en schrijvers van bekende dramaseries gezamenlijk aan het woord op locaties die bepalend zijn geweest. Zo keert Paul Verhoeven terug naar de opnamelocaties van Floris, blikken Joop van den Ende en Jo de Meyere terug op Dagboek van een Herdershond en de cast van Fort Alpha bezoekt hun vertrouwde scholengemeenschap.

Het NPO-themakanaal programmeert, naast alle dramareeksen, ook bekende showprogramma´s, quizzen en talkshows. Love Letters, De Sterren Playbackshow, De Showbizzquiz, De Bananasplit Show met Ralph Inbar en Mooi! Weer de Leeuw zijn maar een greep uit het rijke aanbod van NPO Best.

dinsdag 24 maart 2015

Rolleiflex terug van weggeweest met nieuwe camera cage

Camerafabrikant Rollei lanceert de Rolleiflex 4K Cage. De nieuwe camera cage is speciaal ontworpen om de meest complexe video-opnames vast te leggen en biedt vele mogelijkheden voor het bevestigen van accessoires, waaronder belichting en microfoons. De Rolleiflex 4K Cage is geschikt voor meerdere geselecteerde cameramodellen.

Extra componenten kunnen door middel van allerlei schroefdraden eenvoudig worden toegevoegd. Op deze manier kunnen gebruikers het gehele camerasysteem aaneengesloten bedienen. De Rolleiflex 4K Cage beschikt daarnaast over een aluminium bevestigingsplaat, waar koolstofvezel buizen van 15mm dik en 220mm lang onder bevestigd zijn. Op de buizen kan onder andere eenvoudig een follow focus of zonneklep gemonteerd worden. Dankzij een 1/4-inch en 3/8-inch schroefdraad aan de onderkant van het model, kan de Rolleiflex 4K Cage ook op een statief worden geplaatst.

De Rolleiflex 4K Cage is vanaf eind maart te koop voor een adviesprijs van 599,9 euro9. De eerste exemplaren worden tussen 23 en 29 maart geveild via E-Bay.

Vijfde seizoen Game of Thrones gelijktijdig met Amerikaanse uitzending bij HBO Nederland te zien

De première van het langverwachte vijfde seizoen van Game of Thrones - met belangrijke rollen voor Carice van Houten en Michiel Huisman - zal gelijktijdig met de Amerikaanse uitzending in Nederland te zien zijn. Vanaf 13 april zijn afleveringen, welke in Amerika op de zondagavond om 21:00 uur worden uitgezonden, elke maandag om 3:00 uur in de ochtend te zien op het premièrekanaal van HBO Nederland. De aflevering is dan tevens beschikbaar via de online streamingdienst HBO GO. De eerste simultane uitzending - te zien in ruim 170 landen - is in de nacht van zondag op maandag 13 april maar geldt voor alle 10 episodes van het vijfde seizoen.

Game of Thrones, gebaseerd op de succesvolle boekenreeks Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, is de best bekeken serie in de geschiedenis van HBO en wereldwijd een tv-fenomeen. In het vijfde seizoen vinden talloze meeslepende verhaallijnen hun onvermijdelijke - en vaak bloedige - beslag. Het nieuwe seizoen is vanaf 13 april exclusief bij HBO Nederland te zien en bevat enkele van de meest onthutsende scènes tot nog toe.

maandag 23 maart 2015

Deze OLED-tv kost nu nog 'maar' 3000 euro

LG heeft bekendgemaakt dat zijn 55-inch gebogen OLED-tv EC930V in prijs is verlaagd: 2999 euro. Duur? LG's eerste OLED-tv kostte 2,5 jaar geleden nog 8999 euro, dus het gaat de goede kant op met de prijzen van deze nieuwe tv-technologie. Al is dit scherm nog altijd niet voor 'de gewone man', natuurlijk. OLED is al jarenlang de veelbelovende opvolger van de huidige LCD-LED-tv's, maar de productie gaat met hoge kosten gepaard. Zelfs zo hoog dat andere partijen als Samsung en Sony momenteel geen nieuwe OLED-tv's meer introduceren. LG is de enige die dat nog wel blijft doen.

'Nieuwe Apple TV dienst gunstig voor omzet'

De komst van Apple TV nieuwe stijl zou weleens een zeer gunstig effect kunnen hebben op de dienstenomzet van het bedrijf. Zegt Morgan Stanley. De omzet zou zomaar eens met 20 procent kunnen groeien. In de VS houdt de zakenbank rekening met 15 miljoen abonnees, 8 procent van zijn totale gebruikersgroep. Apple duikt met zijn oplossing namelijk onder de tarieven van Amerikaanse kabelaars, die vergeleken met Nederland nogal hoog zijn. Verwacht wordt dat Apple zijn tv-pakket - met daarin de meeste grote zenders - dit voorjaar aankondigt.

Amazon Prime gaat richting Netflix

De Amerikaanse videodienst Hulu lijkt marktaandeel te verliezen aan Amazon's Prime Instant Video. Deze laatste is twee zo groot als Hulu en begint Netflix in de VS in te halen, volgens cijfers van Nielsen. 13 procent van de Amerikaanse huishoudens gebruikt Prime Instant Video, 36 procent Netflix en 6,5 procent Hulu Plus. Groeicijfers voor Amazon zijn niet vrijgegeven.

donderdag 19 maart 2015

TP Vision lanceert nieuwe Ambilight UHD-televisies

TP Vision komt met drie nieuwe series Philips Ambilight UHD-tv. De Philips 6400-, 7100- en 7600-series moeten de kijkervaring nóg meeslepender maken.

Het UHD-portfolio van Philips omvat nu sets met schermformaten variërend van 102  tot 164 centimeter (respectievelijk 40 en 65 inch). De series 6400, 7100 en 7600 zullen in het tweede kwartaal van 2015 op de Europese markt komen.

De 6400-modellen worden geleverd met Ultra Resolution, technologie die ‘gewone’ content vanaf elke bron opschaalt naar Ultra HD-resolutie. Verder optimaliseert Micro Dimming Pro het contrast op basis van het omgevingslicht, met diepe zwarttinten en levendig, helder wit als resultaat. Natural Motion past snelle bewegende beelden digitaal dusdanig aan dat de ze vloeiend worden weergegeven.

De Philips 7100 UHD-tv's met tweezijdig Ambilight zijn uitgerust met de beeldtechnologie Pixel Precise Ultra HD met Natural Motion en Ultra Resution. Ookis geavanceerde kleurverwerkingstechnologie met een quad-core-processor aan boord. Colour Booster verbetert de kleuren met 17-bits-verwerking.

De Philips 7600 UHD-tv's gaan nog een stap verder. Ze hebben een multicore-krachtbron en Perfect Natural Motion-technologie die ongewenste trillingen aanzienlijk vermindert. Daarnaast zorgt Colour Booster voor de levendige kleuren en natuurlijke huidtinten.

Alle toestellen draaien op Android 5.0 (Lollipop). Uitgebreide aansluitmogelijkheden – WiFi, HDMI, DLNA, USB 3.0, Miracast, Google Cast en meer – moeten UHD-tv’s dichter bij andere slimme apparaten in huis brengen.

Twee voor Twaalf brengt eigen app uit

De VARA brengt vrijdag een app uit voor alle fans van Twee voor Twaalf. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android. De lancering valt samen met een nieuw seizoen Twee voor Twaalf, gepresenteerd door Astrid Joosten.

Het virtuele spel werkt net als op televisie: neem het op tegen twaalf vragen en tegen elkaar. Elke vraag begint met een inleiding, maar nu lees je hem zelf. Je kunt een willekeurige tegenstander kiezen of een (Facebook-) vriend.

In totaal kan men drie rondes spelen. Weet jij drie keer je tegenspeler te verslaan, dan levert dat je extra punten op en misschien wel een plek in de ranglijst.

Netflix test 6K kwaliteit in eigen series

Netflix blijkt het derde seizoen van zijn serie House of Cards in 6K-kwaliteit te hebben gefilmd. Dat is een resolutie hoger dan 4K. De zogenoemde masterversies van de nieuwste House of Cards-afleveringen in 6K waren ongeveer 5,5 terabyte groot. De 4K-series van Netflix vergen al een verbinding van rond de 20 Mbps. De hoge kwaliteit zou wel te zien moeten zijn op 8K schermen, maar die zijn nog nergens te koop. 

woensdag 18 maart 2015

Samsung leidt 4K verkopen op Amerikaanse markt

Samsung leidt de verkopen van 4K televisies in de VS met een marktaandeel van 51 procent, zo blijkt uit cijfers van NPD. Ook wat betreft gekromde schermen zit Samsung aan de top. Wereldwijd is het evenwel LG dat marktdominantie kan claimen. Samsung is daarmee aardig opgeschoten, want een jaar geleden stond het marktaandeel nog op 36,4 procent.

Video kijken wordt steeds meer mobiel

Video kijken verschuift naar online en naar mobiel. En het gaat ten koste van het kijken naar traditionele televisie en zelfs pc breedband. Die conclusie trekt TDG in het rapport TV Gets Personal – Trends in Mobile Video Viewing, 2015-2025.

In 2025 maakt mobiele video al voor 20 procent deel uit van het totale video aanbod, inclusief televisie. De nadruk zal steeds meer komen te liggen op het gebruik van video apps. Opvallend is dat er vooral in huis mobiel wordt gekeken, en dus niet onderweg. Tablets worden nu al voor tachtig procent in huis gebruikt, smartphones voor vijftig procent.

dinsdag 17 maart 2015

Tele2 brengt Android-versie uit van tv app

Tele2 heeft nu ook een Android-versie van zijn live-tv app uitgebracht. Die voor Apples iOS was al eerder beschikbaar. Met de app kunnen klanten naar Nederlandse televisiezenders op tablet of smartphone. Het aanbod is aanzienlijk kleiner dan bij Ziggo: het gaat om NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6 en 9, Net 5, Veronica, Fox, National Geographic en 24Kitchen. Live tv-kijken kan alleen op het eigen Wifi-netwerk. Verder is een 'Interactieve TV'-abonnement vereist.

Netflix dit najaar in Spanje en Italië

Netflix wil dit najaar in Spanje beginnen, vermoedelijk al in september. Dat meldt de Spaanse zakenktant Expansion. Het bedrijf had daar al eerder willen beginnen, maar had problemen met de strenge privacywetgeving. Ook Italië staat op het programma, en wel voor de tweede helft van 2015. Binnen twee jaar wil Netflix in niet minder dan tweehonderd landen actief zijn. De EMEA markt wordt daarbij bediend vanuit Amsterdam. Afgelopen vrijdag werd daar het Europese hoofdkantoor in gebruik genomen.

maandag 16 maart 2015

Onverwoestbare buitentelevisie

De onverwoestbare buitentelevisie, die tegen extreem hoge en lage temperaturen, regen, zout en andere weersinvloeden bestand is, komt voor het eerst ook op de Nederlandse markt beschikbaar. The Trade Company uit Vianen heeft met de Amerikaanse fabrikant van deze SunBrite TV's een overeenkomst gesloten voor de distributie in de Benelux.

De schermen kunnen temperaturen van -40 tot +50 graden Celsius aan, zijn bestand tegen alle weersinvloeden, insecten, stof of vet van de barbecue, zonder dat de beeldkwaliteit achteruit gaat. In november 2014 doorstond de tv nog een uitgebreide zouttest van zeven dagen. Aan het eind van de test was de tv volledig operationeel en nauwelijks aangetast. De vocht- en weersbestendigheid is vooral te danken aan de aluminium behuizing met een speciale poedercoating, een waterdicht kabelcompartiment en een beschermend frontpaneel.

The Trade Company gaat de flatscreen outdoor tv's zowel aan professionele partijen leveren, bijvoorbeeld voor buitenreclame, stadions, hotels of pretparken, als via witgoedwinkels aan de consument, bijvoorbeeld voor in de tuin of badkamer.

Deze week wordt de SunBriteTV door zusterbedrijf IP Digital Signage Solutions aan Nederlandse bedrijven gepresenteerd tijdens de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign in de Evenementenhal in Gorinchem.

Op de Nederlandse markt is er steeds meer vraag naar buitentelevisies die tegen een stootje kunnen. Sommige merken leveren tv's in waterdichte kasten of speciale versies voor in de badkamer, maar een flatscreen tv die tegen regen, sneeuw, zout, zand, vorst en extreme hitte bestand is, bestaat er nog niet in Nederland.

vrijdag 13 maart 2015

Delta gaat kabel niet verkopen

Het Zeeuwse bedrijf Delta gaat zijn kabelactiviteiten voorlopig niet verkopen. Het nutsbedrijf had een jaar geleden het Amerikaanse Morgan Stanley ingehuurd voor een mogelijke fusie of verkoop. In het verleden was de zogenoemde multi utility benadering een belangrijk element in de bedrijfstrategie van Delta. Delta is met Cogas nog het enige Nederlandse nutsbedrijf dat naast stroom en water internet, televisie en bellen aanbiedt.

donderdag 12 maart 2015

Sony omarmt Android TV

Sony gaat meer televisies uitrusten met Android TV. De fabrikant komt binnenkort met een heel nieuwe reeks nieuwe 4K tv's. Sony ontwikkelt wel een iets aangepaste versie van Android, maar het verschil met het reguliere OS is minimaal, afgezien van enkele voorgeinstalleerde apps. Wel kun je allerlei apps uit de Google Play Store installeren. De toestellen bieden ook ondersteuning voor Google Cast, waarmee je content kunt streamen als bij Chromecast.

woensdag 11 maart 2015

Tv-markt naar 7,76 miljoen aansluitingen in 2014

De Nederlandse tv-markt is in het vierde kwartaal van 2014 met 20.000 aansluitingen gegroeid tot 7,76 miljoen. Dat blijkt uit het kwartaalrapport van onderzoeksbureau Telecompaper over de Nederlandse tv-markt.

Het aantal analoge aansluitingen blijft nog altijd dalen, maar de groei in het aantal digitale aansluitingen is voldoende om deze afname te compenseren. Vooral IPTV via DSL- of glasvezelaanbieders doet het goed. De kabelaanbieders zagen veel minder groei.

Bijna 90 procent van de huishoudens heeft een digitale aansluiting. Kabel is nog altijd de meest gebruikte technologie om tv door te geven, met 54 procent marktaandeel in aantal aansluitingen. DSL is nu goed voor 17 procent.

Vimeo ondersteunt eindelijk Chromecast

Videodienst Vimeo ondersteunt eindelijk Chromecast, maar vooralsnog alleen via iOS. De dienst had de ondersteuning al in de zomer van 2013 toegezegd, kort nadat Google zijn populaire dongel introduceerde, maar heeft die belofte niet ingelost. Althans niet eerder dan vandaag. Android gebruikers moeten nog even wachten.

Vimeo heeft 30 miljoen geregistreerde gebruikers en zo'n 170 miljoen unieke bezoekers per maand. De dienst is beschikbaar op Smart TVs van Samsung, Apple TV, Roku, Xbox 360 en Amazon Fire TV.

dinsdag 10 maart 2015

iPad Pro wederom uitgesteld

De grotere iPad (Pro) zou wederom zijn uitgesteld. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme ingewijden. De tegenvallende aanvoer van schermen zou de belangrijkste reden van de vertraging zijn. Apple had dit kwartaal al met de productie van de grotere iPad willen beginnen. Deze grote iPad krijgt een scherm van 12,9 inch en is bedoeld voor de zakelijke markt.

Nieuwe soundbars van Panasonic

Panasonic heeft een selectie nieuwe luidsprekersystemen geïntroduceerd die home audio naar een hoger plan tillen. Er zijn vier nieuwe soundbars en twee speakerboards ontwikkeld die het gevoel geven dat men in een bioscoop zit. Daarnaast ogen ze subtiel en stijlvol onder de televisie. 

De SC-ALL70T soundbar en het SC-ALL30T speakerboard zijn ook voorzien van draadloze netwerkfunctionaliteit. Dit betekent dat ze kunnen worden aangesloten op andere luidsprekers uit het ALL connected audiosysteem van Panasonic. Ook is het mogelijk ze te koppelen aan de nieuwe SC-ALL2 luidsprekers van Panasonic om zo een ultiem draadloze 5.1-kanaals surroundsound te creëren.

Alle nieuwe soundbars gaan vergezeld van een draadloze down-firing subwoofer. Doordat de driver naar de vloer is gericht, produceert deze extra luidspreker veel beter gebalanceerde en krachtigere bastonen dan men zou verwachten van zo'n compact model.

Het nieuwe assortiment soundbars en speakerboards biedt ook verschillende mogelijkheden voor meerkanaals luidsprekercombinaties. De SC-HTB885 biedt bijvoorbeeld vijf geïntegreerde luidsprekers en een Clear Dialogue-modus om een heldere en krachtige surroundsound te produceren waardoor het lijkt alsof stemmen vanuit het midden van het scherm komen. Deze 5.1-kanaals combinatie wordt ondersteund door een 2e generatie LincsD-Amp. Deze elimineert de jitter en vervorming die vaak gepaard gaan met digitale geluidsweergave, zodat het geluid altijd kristalhelder is.

De Panasonic Music Streaming app is ook compatibel met verschillende online aanbieders als Spotify, Napster, Aupeo en ALLPlay Radio/TuneIn.

maandag 9 maart 2015

HBO en Sony willen aparte snelweg bij internetaanbieders

HBO, Sony en Showtime willen voorrang bij doorgifte van hun tv-diensten bij internetaanbieders. Dat meldt The Wall Street Journal. Op deze manier willen ze congestie voorkomen. Een van de mogelijkheden is om eventuele meerkomsten in het abonnement te verwerken, maar de Amerikaanse toezichthouder FCC staat dit waarschijnlijk niet toe. Die heeft net een plan voor netneutraliteit gepresenteerd. Daarin moet aan alle diensten dezelfde capaciteit worden geboden.

Panasonic lanceert nieuw assortiment 4K televisies

Panasonic heeft zijn volledige Europese assortiment 4K UHD LED VIERA-tv's van 2015 onthuld, inclusief de 4K Pro CX800 en de serie gebogen CR850-tv's. Het vlaggenschip is de CX800-serie: 4K UHD LED-tv's van 40, 50, 55 en 65 inch met 1.600Hz-BMR (Backlight Motion Rate). Verder bestaat het flatscreenassortiment uit de CX750-serie (1.000Hz-BMR, verkrijgbaar als 43, 49, 55 of 60 inch), de CX700-serie (800Hz-BMR, verkrijgbaar als 40 , 50, 55 of 65 inch), de CX680 en CX670-serie (200Hz-BMR, verkrijgbaar als 40, 50 of 55 inch) en de CX400-serie (het instapmodel, verkrijgbaar als 40, 48, 55 of 65 inch).

De nieuwe 4K UHD LED VIERA-tv's met gebogen scherm bieden een groter gezichtsveld en een groter gevoel van diepte 4K UHD-ervaring in de woonkamer. Het assortiment gebogen schermen wordt aangevoerd door de CR850: een 4K UHD LED-tv (55 of 65 inch) met 1.600Hz-BMR en een stijlvol, gebogen design van metaal. Verder bestaat het assortiment uit de CR730, een 4K UHD LED-tv van 55 of 65 inch met 1.000Hz-BMR, en de CR430, een 4K UHD LED-tv van 55 inch met 400Hz-RMR.

De 4K UHD VIERA-tv's zitten boordevol innovatieve technologieën voor een optimale kleurweergave. De Wide Colour Phosphor-schermen van de CR850- en CX800-series zorgen voor  realistischere tinten. Maar ook contrast een cruciale rol. Daarom heeft Panasonic contrast centraal gesteld in het assortiment van 2015. Local Dimming Pro in de CR850- en CX800-series verbetert het contrast onafhankelijk, door de helderheid van afzonderlijke segmenten van de LED-verlichting om of achter het scherm aan te passen. Bovendien verbetert Local Dimming Pro schaduwdetails in donkere gebieden door per beeld te analyseren welk gradatiebereik het best kan worden toegewezen aan afzonderlijke 'beeldzones'.

Ter compensatie van het verloren gaan van de helderste delen van het beeld tijdens compressie in het opnameproces, heeft Panasonic de CX800- en CR850-series bovendien uitgerust met Dynamic Range Remaster. Dit systeem legt deze informatie vast zonder de kleuren in gevaar te brengen, zodat beelden er spectaculair levendig en dynamisch uitzien.

Gebruikers hoeven niet meer thuis te blijven om van fantastische content te genieten. Met TV Anywhere  en de nieuwe Media Center App van Panasonic (CR850-, CX800-, CR730-, CX750-, CX700-, CX680 en CX670-series) kunnen ze via de tuner van hun tv of een USB-HDD die daarop is aangesloten overal ter wereld livetelevisieprogramma's streamen naar hun tablet of smartphone. Als ze op reis gaan, kunnen ze met TV Anywhere thuis een film beginnen te kijken, een opname aanzetten, vertrekken dan onderweg of in hun hotel gewoon verder kijken.

Rio Games niet in 4K

Het Olympisch Comite heeft vooralsnog geen plannen om de Rio Games in 4K uit te zenden, afgezien van de testen die het Japanse NHK daar wil houden met 8K Full UHD. Directeur Yiannis Exarchos heeft wel een mening over de nieuwe standaarden. Volgens hem gaat 8K veel meer impact maken. 'Het verschil tussen HD en 4K is minder groot.'

vrijdag 6 maart 2015

LG grootste leverancier 4K schermen

LG is vooralsnog de belangrijkste leverancier van Ultra HD schermen. Het Zuid Koreaanse bedrijf leverde in het vierde kwartaal 1,86 miljoen schermen, volgens berekeningen van DisplaySearch. De tweede leverancier is een minder bekende: Innolux leverde 1,76 miljoen schermen vanuit Taiwan. Samsung eindigt op de derde plaats. LG komt later dit jaar met nieuwe OLED en LED Ultra 4K modellen. Een 64 inch model zal vanaf

Onbekende Universal Media Server biedt veel mogelijkheden

De Universal Media Server is niet zo bekend, en dat is jammer, want het is een rasechte Java-applicatie die daarmee op verschillende platformen (met Java RE) draait: Windows, Mac OS X en Linux. De server kan ook met heel wat transcoders overweg. Standaard zijn een viertal plug-ins beschikbaar: Channels, GMusic, MovieInfo en GrooveShark. Jammer genoeg blijken niet alle (externe) plug-ins (betrouwbaar) te functioneren en is het aanbod van plug-ins veeleer beperkt of verouderd.

donderdag 5 maart 2015

Panasonic lanceert nieuwe serie Blu-ray spelers

Panasonic introduceert een nieuw assortiment Blu-ray Disc-spelers met 4K-upscaling en slimme, eenvoudig in te stellen netwerkopties. Hiertoe behoren de nieuwe modellen DMP-BDT370, DMP-BDT270, DMP-BDT170, DMP-BDT165 en DMP-BD83, naast de al bestaande DMP-BDT700 en DMP-BDT460.

Zowel de DMP-BDT370 als de DMP-BDT270 beschikken over een 4K-upscalingfunctie die automatisch bestaande beelden omzet naar schitterende 4K-beelden in hoge definitie wanneer ze worden weergegeven op een 4K televisie.  Daarnaast kan men met de 4K JPEG-weergavemodus (alleen beschikbaar op de DMP-BDT370) vakantiefoto's in 4K-kwaliteit bekijken op een groot televisiescherm.

De DMP-BDT370, DMP-BDT270 en DMP-BDT170 zijn uitgerust met DLNA-functionaliteit. Daardoor kunnen ze worden aangesloten op een thuisnetwerk en kan men al het beeldmateriaal, ook video's, muziek en foto's, afspelen vanaf andere compatibele apparaten in huis.

Een nieuwe selectie grootschermen

Stewart Filmscreens komt met een nieuwe selectie projectieschermen, waaronder het Tela 80-scherm. Die heeft een zogenoemde viewing cone van 81 graden, waardoor je met vrijwel elke zitindeling een mooi resultaat krijgt. De Tela 80 komt standaard met een zwart backscreen die ervoor zorgt dat je geprojecteerde beeld niet ‘door’ het scherm gaat.

De CineCurve heeft een 2.40:1-verhouding. Deze ratio vind je in de bioscoop ook terug en zorgt dus meer voor een cinemagevoel. Dit soort schermen is eigenlijk bedoeld voor projectoren met een anamorfe lens. De LuminEsse onderscheidt zich door zichtbare achtergrondverlichting langs de randen van het scherm. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

dinsdag 3 maart 2015

TV Vlaanderen vernieuwt HD aanbod

TV Vlaanderen breidt vanaf morgen het zenderaanbod uit met de HD-zenders VIER HD en 2BE HD. Het totaal aanbod van Vlaamse HD-zenders bij TV Vlaanderen komt daarmee op vijf. Eerder werden Eén HD, Canvas HD en VTM HD al via de Astra3-satelliet uitgezonden. De uitzendfrequentie van de twee nieuwe HD-zenders is 11.856 GHz V – 27500 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK. Nederlands kunnen deze zenders niet ontvangen omdat zij officieel geen TV Vlaanderen-abonnement kunnen afnemen.

maandag 2 maart 2015

Overeenstemming over volgende generatie Blu-ray

De Blu-ray Disc Association is akkoord met specificaties voor de volgende generatie Ultra HD Blu-ray discs. BDA ondersteunt drie zogenoemde High Dynamic Range (HDR) technieken, waaronder Dolby Vision en HDR van Philips. Halverwege 2015 moet de standaard rond zijn en kunnen fabrikanten aan de slag met de productie. De schijven moeten trouwens gewoon te lezen zijn op bestaande spelers.

Eerste laserprojector voor thuisgebruik

Epson komt met een eerste laserprojector voor thuisgebruik, de EH-LS10000.
Laserprojectoren gaan steeds meer de concurrentie aan met de klassieke projectoren met een ingebouwde lamp. De LS10000 doet daar nog een schepje bovenop, zoals 4K-upscaling en een absoluut zwart scherm.

Naast de beeldkwaliteit belooft Epson ook nog een levensduur van 30.000 uren in de zogenoemde Eco-modus. Daarnaast is het toestel in amper 20 seconden klaar voor gebruik.