maandag 31 maart 2014

3D-beamer met 1080p-resolutie

Acer lanceert een nieuwe H9505BD-beamer met 3D-shutterbrilletje. De projector is net als zijn voorganger gecertificeerd voor NVIDIA 3DTV Play, waardoor 1080p-resolutie kan worden ondersteund bij het spelen van bijvoorbeeld games. Een nieuwe lamp geeft een feller beeld en gaat langer mee: twee- naar drieduizend uur, op de eco-stand 4.000 uur.
Acer biedt verder drie keer HDMI 1.4a, tweemaal VGA, S-Video, component, composiet, een 3,5mm-jack, RS232 en ethernetaansluitingen. Er zitten twee 3W-speakertjes in de beamer.
Goedkoop is de beamer allerminst: 1700 euro. Dat is wel inclusief kabels voor VGA, composiet en stroom, een afstandsbediening, batterijen, een 3D-bril en een draagtas.

Silicon Valley en derde seizoen Veep op 7 april in première bij HBO

In navolging van het vierde seizoen van Game of Thrones, dat op maandag 7 april in première gaat bij de Nederlandse tak van HBO, zullen ook Silicon Valley (HBO’s nieuwste komediereeks) en het derde seizoen van de veelbekroonde serie Veep van start gaan.
De eerste afleveringen van Game of Thrones, Silicon Valley en de derde reeks Veep zijn vanaf maandag 7 april vier weken lang gratis te bekijken via HBO GO, te raadplegen via de website www.HBOGO.nl en de HBO GO app. Diverse tv-aanbieders zullen de

vrijdag 28 maart 2014

Instap Smart TV van Toshiba

Toshiba Consumer Products presenteert de nieuwe L5-serie: een Full HD 3D televisie in de beeldschermformaten 102 cm (40 inch) en 122 cm (48 inch). De modellen uit de L5-serie verrijken de televisie-ervaring met een grote variatie aan online content en flexibele connectiviteit - zoals een internetbrowser waarmee websites kunnen worden opgezocht, doorgebladerd en opgeslagen.
Daarnaast is er toegang tot video-on-demanddiensten, waaronder YouTube, zodat de gebruiker content kan bekijken op het moment dat het hem uitkomt.
De L5-serie beschikt tevens over een Full HD resolutie en active shutter 3D technologie. Films en televisieprogramma's worden scherp, in beeld gebracht. 2D-content wordt door de tv-processor met gemak direct omgezet naar 3D. En dankzij een AMR+ 400 (Active Motion & Resolution) paneel worden ook snelle actiebeelden zoals bij sportuitzendingen soepel en vloeiend in beeld gebracht.

Amazon start volgende maand streamingdienst

Amazon start in april in de Verenigde Staten met de verkoop van zijn langverwachte video streaming apparaat in onder meer vestigingen van andere retailers als Best Buy en Staples. Het apparaat zal ongeveer dezelfde apps bevatten als Apple TV en de hardware van Roku, waaronder Netflix, de muziekdienst Pandora en Amazon’s eigen Prime Instant Video. Het is nog onduidelijk hoeveel het apparaat gaat kosten. Google is ondertussen in Nederland gestart met het te huur en te koop aanbieden van speelfilms voor eigenaren van mobiele apparaten.

donderdag 27 maart 2014

TP Vision kondigt Android toestellen aan

TP Vision kondigt vandaag zijn eerste Philips Android-televisies aan die in de tweede helft van 2014 moeten verschijnen. Alle nieuwe toestellen bieden volledige toegang tot het Philips Smart TV-aanbod, waaronder video-on-demand via Netflix, muziek streamen met Spotify en de honderden online tv-kanalen van Cloud TV.
Alle toestellen uit de 8000-reeks maken gebruik van het Android-besturingssysteem. In combinatie met de quadcore-processors – en op de Philips 8800 zelfs een hexacore-processor – zorgt dat voor een bijzonder snelle beleving, aldus TP Vision. Een belangrijk voordeel is dat je met deze toestellen ook toegang hebt tot Google Play, de app store voor Android-apparaten.
De Ambilight-beleving is uitgebreid met een gaming-modus, dat zich onderscheidt door een snellere responstijd. Wie dat wil, kan ook de Philips Ambilight TV-app downloaden, waarmee je de kleurstemming zelf kan aanpassen aan de gelegenheid – bijvoorbeeld voor het bekijken van voetbalwedstrijden. Het geïntegreerde Hue-controlepaneel verspreidt de Ambilight-ervaring dan weer over de hele kamer, zonder dat je daar nog een smartphone of tablet voor nodig hebt.
De toestellen uit de 6000-reeks combineren volgens de fabrikant een uitstekende beeldkwaliteit met een aantrekkelijk design en bevatten heel wat innovaties voor een beperkt budget. In de 7000-reeks komen daar een aantal geavanceerde tv-functies bij, en op tv’s uit de 7500-reeks zorgt een krachtige, draadloze subwoofer bovendien voor een onweerstaanbaar geluid. De 7800-serie is het eerste Philips 4K Ultra-HD-model dat in 2014 het levenslicht ziet. Dankzij Ultra Resolution kan hierop vrijwel alle content worden bekeken in een levensechte 4K Ultra-HD-resolutie.

’s Werelds kleinste camera met verwisselbare lens

Samsung kondigt de NX mini aan, ‘s werelds kleinste en lichtste camera met een verwisselbare lens. De NX mini is de slankste en lichtste camera met een verwisselbare lens die momenteel op de markt is. Het apparaat weegt maar 158 g (alleen het omhulsel) en is met een dikte van 22,5 mm makkelijk om mee te nemen. Toch levert de camera volgens de fabrikant overtuigende resultaten. De 1 inch 20,5 MP BSI CMOS Sensor zorgt voor hoogkwalitatieve beelden waarin 'geen detail wordt gemist'. Met de hoogste resolutie in zijn klasse staat de NX mini garant voor levendige kleuren vol contrast. Met de 6 fps Continuous Shot modus op de NX mini maak je continue shots. De 1/16.000 sec Shutter Speed bevriest snel bewegende scènes. De Samsung NX mini is verkrijgbaar vanaf midden april voor een adviesverkoopprijs vanaf 399 euro. Hierbij wordt de 9 mm F3.5 ED lens meegeleverd.

woensdag 26 maart 2014

Toshiba lanceert M7 serie

Toshiba lanceert onder de noemer M7 een nieuwe serie tv-toestellen met dunne Direct LED-verlichting en CEVO Picture van Toshiba. Deze nieuwe technologie levert een veel scherper en intenser beeld en is 75 procent helderder is dan bij eerdere modellen. De geavanceerde CEVO-processor zorgt bovendien voor een breder kleurengamma. Door het gebruik van bredere LED’s krijgen de beelden op het scherm meer diepte en detail.
Ook de geluidskwaliteit is verbeterd, met het nieuwe CEVO Audio systeem. Hiermee is het basbereik van 150 Hz tot 100 Hz aanzienlijk verbeterd, met als resultaat een voller, breder geluidsveld. Speciale technologie maakt het mogelijk om achtergrondgeluid en dialogen van elkaar te scheiden, zodat de gebruiker zelf kan beslissen welk type geluid hij op de voorgrond wil beluisteren. Zo kan tijdens het bekijken van een live voetbalwedstrijd het commentaar zachter worden gezet, om de focus meer te leggen op wat er op het veld gebeurt. Andersom kan het prettig zijn om bij een toneelstuk of film de dialogen harder te zetten, en de achtergrondgeluiden juist zachter.

Infitec 3D Cinema bij CinemaDream

CinemaDream is voortaan de dealer voor de Benelux van het Infitec 3D Cinema systeem.
Het Duitse Infitec GmbH is gespecialiseerd in 3-dimensionale technologie en met name in Stereoscopic 3D. Voor passieve 3D projectie van Infitec is het niet noodzakelijk dat er een speciale 3D projectiedoek wordt gebruikt om een werkelijk 3D resultaat te krijgen en kan op ieder projectiedoek geprojecteerd worden.
Infitec 3D projecteert een film met behulp van twee projectoren; één voor het beeld van het linkeroog en één voor het beeld van het rechteroog. Voor beide projectoren is een polarisatiefilter geplaatst, dat het licht maar in één richting doorlaat. Beide filters zijn ten opzichte van elkaar 90º gedraaid.

dinsdag 25 maart 2014

WD My Passport AV-TV kan 1TB aan tv-programma’s opslaan en afspelen

WD introduceert vandaag My Passport AV-TV die speciaal ontworpen is om honderden uren tv-opnamen eenvoudig op te slaan en af te spelen. My Passport AV-TV is een compacte mediaschijf die direct aangesloten kan worden op een televisie met USB-opnamemogelijkheden.
My Passport AV-TV is plug-and-play en beschikbaar met opslagcapaciteit van 500 GB en 1 TB. De harde schijf is ontwikkeld voor audiovisuele toepassingen en neemt nauwkeurig op en speelt de opgenomen programma’s vloeiend af  dankzij  high-speed foutcorrectie en continue streamcontrole. My Passport AV-TV verbruikt weinig stroom en blijft koel, zelfs in een omgeving waar veel elektronische apparaten vlak bij elkaar staan.
De snelle USB 3.0-poort werkt met tv’s met ingebouwde recorder en daardoor is het mogelijk om meerdere HD-streams van een dual-tuner televisie op te slaan. Gebruikers kunnen dus tegelijkertijd programma’s opnemen van twee verschillende kanalen of een opgenomen programma bekijken terwijl op datzelfde moment een uitzending wordt opgenomen. My Passport AV-TV is strak vormgegeven en erg compact en past daardoor in vrijwel elk tv-meubel of entertainmentcenter.
My Passport AV-TV is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de betere elektronicawinkels en online via www.wdstore.com.

Zeer plat PD-ZOOM-objectief Nikon

Nikon introduceert twee nieuwe 1 NIKKOR-zoomobjectieven: het krachtige 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5-5.6 superteleobjectief en de veelzijdige 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM. Deze twee nieuwe CX-formaat objectieven zijn nauwkeurig en zeer draagbaar, en in combinatie met Nikon 1-camera's maken ze snelle, accurate opnamen mogelijk.
Het zeer draagbare 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5-5.6 objectief biedt Nikon 1-fotografen de mogelijkheid snelle teleopnamen uit de hand te maken. Dit objectief is de perfecte metgezel voor de nieuwe Nikon 1 V3 en is een voorbeeld van het formaat- en snelheidsvoordeel dat Nikon 1 biedt ten opzichte van D-SLR-camera's als het gaat om objectieven met een grote brandpuntsafstand. Dit objectief kan verafgelegen onderwerpen dichtbij halen met een opmerkelijke precisie en is ideaal voor het fotograferen van sporten, wilde dieren en landschappen of voor dramatische close-ups tijdens het filmen
Het compacte 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM-objectief is voor het eerst verkrijgbaar in kits voor de Nikon 1 V3. Dit objectief is perfect voor uiteenlopende soorten opnamen, van verafgelegen onderwerpen tot close-ups. Hiermee kunt u elk moment perfect kadreren en de motorgestuurde zoom is zeer vloeiend. Als eerste objectief in het 1 NIKKOR-assortiment met een automatische, objectiefbescherming en een intrekbaar objectiefmechanisme staat dit objectief klaar om te fotograferen zodra u de camera aanzet. Bovendien wordt het objectief ingetrokken zodra u de camera uitzet, wat bijdraagt aan de uitstekende draagbaarheid.

maandag 24 maart 2014

Xiomi in Smart TV's

De geruchten gingen al langer rond, maar worden sterker: Xiomi, de Chinese maker van smartphones, staat op het punt om ook televisies te maken. Zo zijn al de eerste foto's van een 47-inch HD-scherm uitgelekt. Maar wat het precies gaat worden blijft onduidelijk. Xiomi had al eerder een stream-to-TV kastje uitgebracht gebaseerd op Android. Het zou zomaar kunnen dat het Chinese bedrijf Android toestellen gaat maken. Naar verwachting voorlopig wel alleen voor de lokale markt.

Zie meteen welke apps de Chromecast ondersteunen

Niet langer hoef je via zoekmachines te zoeken welke Android-apps nu precies Chromecast ondersteunen. Met Cast Store krijg je alle applicaties in de Google Play Store te zien die samenwerken met de Google-dongel. Wie weet kom je nog leuke programma’s tegen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. De lijsten in Cast Store kun je sorteren op actualiteit, naam en beoordeling door andere Android-gebruikers. In de app kun je ook gebruikmaken van de zoekfunctie, om zo binnen enkele seconden te weten of jouw favoriete app de slimme hdmi-stick reeds ondersteunt.

vrijdag 21 maart 2014

Bèta van VLC voor Windows 8 komt uit

Het team van VLC heeft een eerste bèta van de VLC-app voor Windows 8 vrijgegeven. Daarin is een belangrijk deel van de basisfunctionaliteit aanwezig, behalve hardwareversnelling en het afspelen van streams. De app is geschikt voor zowel Windows 8 als Windows 8.1. De app kan wel alle formaten afspelen die de desktopversie van VLC ook aankan, maar de applicatie is op dit moment nog traag, waarschuwt de ontwikkelaar.

Gloednieuwe Nikon 1 V3

Nikon voegt de gloednieuwe Nikon 1 V3 toe aan hun assortiment Nikon 1-systeemcamera's. De Nikon 1 V3 is met zijn continu-opnamen van 20 beelden per seconde mét autofocus ’s werelds snelste systeemcamera, zo stelt het Japanse bedrijf. Met zijn professionele, supersnelle prestaties en draagbare behuizing is deze camera altijd klaar om actie vast te leggen.
De Nikon 1 V3 is ontworpen voor serieuze fotografen die snelheid, kracht en betrouwbaarheid eisen. Zelfs bij continue autofocus biedt de Nikon 1 V3 zeer hoge continu-opnamesnelheden tot 20 beelden per seconde. Nikon's hybride AF-systeem heeft 171 autofocuspunten die razendsnel op de actie scherpstellen. De grote CMOS-sensor van 18,4 megapixels met ISO 160-12.800 zorgt voor prachtig gedetailleerde resultaten en de nieuwe EXPEED 4A-beeldprocessor verhoogt de algehele prestaties en geeft de camera een baanbrekende snelheid en groot dynamisch bereik.
Als eerste Nikon 1-camera heeft de Nikon 1 V3 een zeer gevoelig en kantelbaar aanraakscherm.
Samen met de Nikon 1 V3 worden een nieuw 1 NIKKOR-superteleobjectief en een uiterst compact kitobjectief met motorgestuurde zoom uitgebracht, die Nikon 1-fotografen in elke situatie een creatief voordeel geven.

donderdag 20 maart 2014

Canal Digitaal weg uit Scandinavië

Canal Digitaal is binnenkort niet meer in Scandinavië te ontvangen. Satellietbedrijf SES heeft door de komst van de Astra 1N-satelliet op de Astra1-satellietpositie wijzigingen doorgevoerd. Omdat de Astra 1N-satelliet van nieuwe technieken en een andere footprint gebruikmaakt, is de ontvangst in de vakantielanden Griekenland en Turkije licht verbeterd, maar vallen Zweden, Noorwegen, Denemarken of Finland buiten de boot. Alleen met zeer grote schotelantennes met een diameter van meer dan twee meter kan men in een klein zuidelijk deel van Scandinavië nog naar Nederlandse zenders kijken. BVN kan overigens nog wel in deze gebieden worden ontvangen.

woensdag 19 maart 2014

Chromecast in Nederland beschikbaar

Googles Chromecast is zoals al werd verwacht nu officieel beschikbaar in Nederland, evenals in een aantal andere landen. Gebruikers hebben toegang tot een keur aan diensten YouTube, Google Play Movies en Google Play Music, evenals populaire lokale app zoals Netflix. Nederlandse diensten volgen later. Chromecast is op elke televisie met een HDMI-poort aan te sluiten en is te bedienen met de smartphone, tablet of laptop van de gebruiker. Chromecast kost 35 euro en is verkrijgbaar via de Google Play Store.

Draagbare DVD brander

Deepburner is simpelweg een van de handigste programma’s om cd’s of dvd’s mee te branden die er zijn. De Pro-versie heeft zowat elke denkbare functie, maar ook met de gratis versie kom je een heel eind. De draagbare editie werkt zonder installatie en zelfs vanaf een USB-stick, zodat je je favoriete brandprogramma altijd bij de hand hebt.

Belgacom heet voortaan Proximus

Het Belgische telecombedrijf Belgacom gaat alle producten op de consumentenmarkt naar de merknaam Proximus omzetten. Belgacom TV gaat daardoor straks Proximus TV heten. Het Belgische bedrijf gaat al zijn mobiele, vaste en IT-oplossingen samenbrengen onder één merk: Proximus. Deze stap zal eind dit jaar een feit zijn, zo laat het telecombedrijf weten. Vaste, mobiele en IT-technologieën groeien steeds meer naar elkaar toe. Voor gebruikers maakt het daarom geen verschil meer of ze hun e-mail op het werk, via een mobiel netwerk of de WiFi thuis lezen, of dat ze hun favoriete programma’s op de tv of op hun tablet bekijken.

dinsdag 18 maart 2014

Strijd om alles-in-één pakketten steeds feller

De concurrentie op de telecommarkt draait meer en meer om alles-in-één pakketten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) samen met het jaarverslag heeft uitgebracht. De Telecommonitor laat zien dat KPN met digitale televisie sterker wordt op de televisiemarkt terwijl de kabelaanbieders groeien op de internet- en telefoniemarkt. Deze partijen proberen hun klanten steeds meer abonnementen in de vorm van alles-in-één pakketten aan te bieden. Inmiddels heeft 49 procent van de huishoudens een alles-in-één pakket, waarin combinaties van internet, televisie, vast en soms ook mobiel bellen worden aangeboden. KPN groeit sterk met deze alles-in-één pakketten. Kabelaanbieders hebben daarin al een sterke positie. De gegevens uit de Telecommonitor gaan over de periode tweede kwartaal 2012 tot en met tweede kwartaal 2013.
Digitale televisie heeft de analoge aansluiting nu echt verdrongen. Met een groei van 6% kijkt inmiddels 84% van de huishoudens digitale televisie. ACM verwacht dat voor televisie de concurrentie om de klant zal verhevigen via het glasvezel- en kopernetwerk (DSL). ACM verwacht dat meer televisiediensten via

TV Overal nu ook beschikbaar voor Windows Phone

Belgacom TV-klanten met een Windows Phone kunnen vanaf nu ook thuis en onderweg televisie kijken op hun smartphone via de Belgacom- en Proximus-netwerken (wifi en 3G/4G). TV Overal  staat voor meer dan 40 zenders, waarvan meerdere in HD: Eén HD, Canvas HD, Ketnet/OP 12, VTM HD, 2BE HD, vtmKzoom, Vier, Vijf, Vitaya, Acht, Kanaal Z, Eurosport (NL& FR), Belgacom 5 (NL&FR), anne, JIM, MTV (NL&FR), TMF, Nickelodeon (Nl&FR), Cartoon Network (NL&FR), Euronews (ENG&FR) Belgacom Zoom (NL&FR), La Une HD, La Deux HD, La Trois HD, RTL-TVI HD, Club RTL HD, Plug RTL HD, Canal Z, AB3, AB4, France 2 HD, France 3, France 4, France 5, TF1, TV5 Monde, LCI, MCM Pop en Mediaset.
Klanten die een abonnement hebben op Belgacom 11+ en/of het Kids-boeket, kunnen die zenders ook bekijken via TV Overal. TV Overal is beschikbaar voor alle Belgacom TV-klanten. Het is inbegrepen in de Comfort en Maxi Packs met Internet Everywhere. Andere Belgacom TV-klanten betalen 4,95 euro per maand.

maandag 17 maart 2014

KPN ziet stroomversnelling in on demand tv kijken

Een ruime meerderheid van de Nederlanders onder de dertig jaar (65 procernt) verwacht over vijf jaar evenveel of meer gebruik te maken van televisie on demand dan traditioneel tv te kijken. Bijna 40 procent van de jongeren verwacht dan voornamelijk nog on demand tv te kijken waar en wanneer zij dat willen. Dat blijkt uit onderzoek van Peil.nl in opdracht van KPN.
De onderzoeksresultaten laten een duidelijk generatieverschil zien. Zo verwacht 55 procent van de vijftigplussers over vijf jaar nog altijd hoofdzakelijk traditioneel tv te kijken: live, via een televisietoestel. Bij de ondervraagden van onder de dertig ligt dat percentage op 25 procent. Jaap Postma, Directeur Consumenten bij KPN: 'We staan in Nederland op een kruispunt in ons kijkgedrag. Vooral de jongere generatie, die opgroeit met smartphones, laptops en tablets naast traditionele televisie, ziet on demand kijken als vanzelfsprekend.'

Geen Nederlandse zenders bij LTE test KPN

Tweeduizend klanten van KPN kunnen binnenkort tv gaan kijken via het 4G-netwerk van KPN. De provider test zo de technologie LTE-broadcast. De bekende Nederlandse zenders worden niet doorgegeven, mogelijk vanwege rechten. Tweakers meldt dat KPN met RTL wel heeft onderhandeld over doorgifte van programma's binnen het mobiele netwerk, maar dat het te betalen bedrag een struikelblok zou zijn. Wel zijn Discovery Channel, Comedy Central, National Geographic Channel, Animal Planet, BBC World, Kindernet, Nickelodeon, MTV, CNN, Xite, TLC, Videotheek TV en Vlaamse zenders Ketnet, Canvas en Een te ontvangen. De test begint 20 maart.
Het is een nieuwe poging om televisie via het mobiele netwerk aan te bieden. In 2008 werd daarvoor DVB-H gebruikt, naast aangepaste smartphones, maar dat leverde niet meer dan 20.000 klanten op. In 2011 werden de uitzendingen gestaakt. LTE Broadcast kan uitzendingen doorgeven aan mobiele telefoons en televisies.

vrijdag 14 maart 2014

RTL start nieuwe videodienst onder de vlag van Videoland

RTL Nederland gaat volgende maand van start met een nieuwe videodienst onder de vlag van Videoland. Dit heeft RTL-woordvoerster Meggy Willemse bevestigd tegenover iCulture. Het videoplatform zal de diensten van het al bestaande Videoland Unlimited combineren met de mogelijkheid om losse films te huren. RTL gaat videodienst beschikbaar stellen in losse apps voor iOS, Android en Smart TV’s. Daarnaast komt er een vernieuwde website. Een applicatie voor de Apple TV staat nog niet op de planning, maar dat platform biedt dan ook geen enkele Nederlandse dienst. Het vernieuwde Videoland-platform met de bijbehorende

donderdag 13 maart 2014

Full HD camera in klassieke behuizing

De Japanse fabrikant Chinon begint een dezer dagen met de voorverkoop van zijn Bellami HD-1- full HD camera. Niet alleen de behuizing doet denken aan oude 8mm filmcamera's, men dan ook zogenoemde D-type lenzen gebruiken die in de jaren vijftig, zestig en zeventig gangbaar waren. Toch is de camera volledig digitaal met een MOS sensor en een standaard 4mm D lens, die kan worden vervangen. De camera is ook geschikt voor het maken van foto's tot 1280 x 720 pixels. Er kan 80 minuten video mee worden geschoten of 300 JPEG foto's. Daarnaast kan een externe microfoon worden aangesloten. De camera zal 22 maart te koop zijn voor 866 dollar.

Nikon heeft met D4S nieuwe full-frame topcamera

Zo’n twee jaar geleden pronkte Nikon al met de D4-spiegelreflexcamera. Die pakte toen uit met ondersteuning voor de XQD-geheugenkaart. De D4S wordt nu het nieuwe topmodel binnen de Full Frame-reeks (FX-formaat), maar krijgt ook een vernieuwde beeldsensor en een betere lichtgevoeligheid. Net als bij de D4 krijgt de sensor een resolutie van 16,2 megapixels. Het ISO-bereik haalt standaard 100 tot 25 600, maar kan je verhogen tot het equivalent van maar liefst 409 600. Foto’s in het donker mogen nu dus helemaal geen probleem meer vormen.

woensdag 12 maart 2014

Nieuwe HDMI stick van Roku

Roku gaat de concurrentie aan met Chromecast. Het Amerikaanse bedrijf komt met een eigen HDMI stick die 50 dollar gaat kosten, nog wel flink duurder dan de 35 dollar die Google rekent. De stick maakt gebruik van WiFi Direct, net als de Roku 4, en biedt toegang tot 1200 kanalen. Omdat HDMI CEC niet wordt ondersteund, kan de stick niet met de afstandsbediening worden aangezet. De stick zal, in de VS, vanaf april leverbaar zijn.

dinsdag 11 maart 2014

Galaxy Tab3 Lite bekent kleur

De Galaxy Tab3 Lite, een tablet met een diagonaal van 7 inch, zal in meerdere kleuren beschikbaar komen. Tijdens de lancering van de Tab3 Lite was er uitsluitend een zwarte en witte versie verkrijgbaar, maar Samsung heeft nyu ook een lichtblauwe, roze en gele versie in de pijplijn. De specificaties (resolutie van 1024x600 pixels, dual-core CPU met een klokfrequentie van 1,2 GHz) blijven onveranderd.
Inmiddels is per abuis een opvolger uitgelekt. Net als bij de derde generatie Galaxy Tab tablets brengt Samsung in de Galaxy Tab 4-familie drie modellen uit.: een 7 inch, een 8 inch en een 10 inch model. TabletGuide meldt dat de Galaxy Tab 4 tablets worden voorzien van een quad-core Qualcomm processor en worden geleverd met onder meer 3G, 4G en WiFi naar keuze. Wanneer de tablets gaan uitkomen is niet bekend.

Satelliet krijgt meer capaciteit

Satellieten krijgen meer capaciteit door de nieuwe uitzendtechniek DVB-S2X. De definitieve specificaties daarvan zijn klaar. De nieuwe uitzendtechniek wordt de opvolger van het huidige DVB-S2. In de meest optimale omstandigheid zorgt DVB-S2X tot vijftig procent bandbreedtebesparing. Gemiddeld ligt de besparing tussen de twintig en dertig procent. Het grootste nadeel is dat er een nieuwe satellietontvanger voor nodig is. De eerste volwaardige Ultra HD-zenders worden pas begin 2016 verwacht.

maandag 10 maart 2014

Markt Ultra HD toestellen groeit fors

De vraag naar Ultra HD televisies zal dit jaar met ruim 500 procent toenemen en op twaalf miljoen exemplaren uitkomen. Dat heeft Digitimes Research berekend. Het totaal aantal verscheepte toestellen komt daarmee op 17,76 miljoen. Reden voor de groei is dat ook minder grote fabrikanten dit jaar in Ultra HDTV stappen en ook kleinere formaten worden ontwikkeld. NPD Displaysearch houdt het aantal verscheepte Ultra HD toestellen voor dit jaar op 12,7 miljoen.

devolo toont tv-producten op TV Connect 2014

devolo introduceert nieuwe powerline-producten en -oplossingen voor internetserverproviders en telecomproviders tijdens de beurs TV Connect 2014, in Londen van 18 tot en met 20 maart 2014. De focus ligt hier op eenvoudige netwerken voor in huis. De powerline-oplossingen maken triple play-producten, zoals IPTV, breedband internet en VoIP, in elke kamer in huis beschikbaar.
Op de beurs introduceert devolo de eerste OEM-modellen met range+-technologie voor maximale overdrachtscapaciteit. Daarnaast laat het bedrijf twee productvarianten zien die ook zijn uitgerust met een Wifi-toegangspunt in de vorm van de PLC 500 WiFi en de PLC 500+ WiFi.
Met devolo-producten bieden internetaanbieders, telecomproviders en kabelaars hun klanten een eenvoudige oplossing om in elke kamer in hun huis van triple play gebruik te kunnen maken. Powerline-technologie zorgt ervoor dat de elektrische bedrading in een huis te gebruiken is als netwerkkabel, wat breedbandinternet, IPTV en VoIP overal in huis beschikbaar maakt.
devolo introduceert twee nieuwe adaptervarianten op TV Connect 2014: de PLC 650+ en de PLC 550 duo+. Terwijl de PLC 650+ vertrouwt op de Qualcomm 7450 high-speed chip, is de PLC 550 duo+ een meer betaalbare instap-oplossing. Beide oplossingen beschikken over een geïntegreerde stekker inclusief een netfilter. De PLC 550 duo+ heeft twee netwerkpoorten.

vrijdag 7 maart 2014

Google Glass als afstandsbediening

KPN onderzoekt of het Google Glass kan inzetten als afstandsbediening, tweede scherm of als extra tv-scherm. Voor de proef gebruiken de partijen Accenture Video Solution. Het proof-of-concept laat een aantal scenario's zien. Men kan bijvoorbeeld pauzeren, terugspoelen en live-televisie opnemen en opnieuw bekijken. Het aanroepen van achtergrondinformatie bij een uitzending is ook mogelijk. KPN moet overigens wel meteen toegeven dat deze testen niet tot concrete diensten of producten hoeven te leiden. 

Ook nieuwe Sony tablet waterdicht en stofbestendig

Sony heeft op de Sony Xperia Tablet Z2 voorgesteld. Deze tablet is dunner en lichter dan zijn voorganger en waterdicht en stofbestendig. De tablet bestaat min of meer uit dezelfde bouwstenen als zijn voorganger: er is een 10,1 inch scherm, zij het dit keer voorzien van de Live Color LED-techniek, een Snapdragon 801 quad core-processor van 2,3 GHz. Het nieuwe model is wederom dunner en lichter: zo'n 450 gram. Nieuw is dat de luidsprekers naar voren zijn geplaatst, en niet langer aan de achterzijde van het scherm zitten. De tablet, met 6000 mAh-batterij en Android 4.4 (KitKat), is verkrijgbaar vanaf maart. Prijzen zijn nog niet bekend.

donderdag 6 maart 2014

Multitouch HD monitor van ViewSonic

De TD2240 is de nieuwste 10-punt multitouch monitor van ViewSonic. Het 22 inch scherm biedt uiteraard Full HD resolutie en kan thuis, in het onderwijs en kantoor worden gebruikt. De monitor kan worden verbonden met DisplayPort, VGA en HDMI. Waarbij ondersteunt de HDMI-poort ook MHL voor het aansluiten van smartphone of tablet. Verder is er nog een 4-poort USB-hub voor extra aansluitingen. De ViewSonic TD2240 heeft een adviesprijs van 449 dollar.

Samsung leidt Smart TV-markt

Samsung is wereldwijd veruit het grootste Smart TV-merk. Dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics over het vierde kwartaal van 2013. Het marktaandeel bedraagt bijna een kwart procent. De nummer twee is LG met 14,4 procent. Sony is verrassend derde, hoewel het Japanse bedrijf minder platte televisies levert. Smart TV, oftewel televisies met internet en apps, raken behoorlijk ingeburgerd. Consumenten kopen een Smart TV als 'toekomstvaste investering', zegt David Watkins van Strategy Analytics.

woensdag 5 maart 2014

Philips DesignLine wint iF Gold Award

Tijdens de iF Ceremony in  München heeft de Philips DesignLine Smart TV de felbegeerde Gold iF Design Award in de wacht gesleept. De internationale jury roemde de DesignLine om zijn superieure ontwerp, dat radicaal breekt met conventionele tv-styling. Slechts 50 van de 1220 iF Product Design Award-winnaars worden vereerd met het iF Gold-predicaat. Het is een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor productdesign, gesponsord door International Forum Design GmbH, Hannover. Voor de Philips PFL 47PFL7108S was ook al een ‘gewone’ iF Product Design Award weggelegd.
“De ontwerpfilosofie van de DesignLine concentreert zich volledig op het interieur, wat zich heeft vertaald in een vormgeving die, ook dankzij het uitgekiende materiaalgebruik, radicaal breekt met conventioneel tv-design. De iF Gold Award is een groot eerbetoon aan het hele TP Vision-team, dat dit praktische kunstwerk mogelijk maakte en ons blijft inspireren om mooie tv’s te creëren en ‘buiten de lijntjes te kleuren’, resulterend in zinvolle innovatie voor onze klanten”, aldus Rod White, senior creative director bij TP Vision

Videoland nu ook beschikbaar bij Caiway

Videoland is sinds november 2013 bij verschillende tv-providers verkrijgbaar. Vanaf 4 maart kunnen Caiway-klanten met een Alles-in-1 Glas pakket en een interactieve tv-ontvanger films en series huren bij Videoland en direct op hun televisie bekijken. Klanten kunnen uit een ruim aanbod kiezen en films en series per stuk huren of gebruikmaken van de ‘All you can watch’-dienst Videoland Unlimited.
Met Videoland Unlimited zijn films en series onbeperkt te bekijken voor 10 euro per maand. Met een gratis kennismakingsperiode kan er een maand lang gekeken worden naar films en series uit een zeer uitgebreid aanbod.

dinsdag 4 maart 2014

India derde in ranglijst betaaltelevisie

India scoort zeer hoog als het om betaaltelevisie gaat. Het is derde op de ranglijst na China en de VS met ruim 154 miljoen huishoudens via kabel of DTH. De belangrijkste reden voor die groei is het enorme aanbod van kanalen. Die is van 130 in 2004 gestegen naar 788. Daarnaast zijn de decoders grootschalig vervangen.

Roku overweegt beursgang

Roku, de fabrikant van HDMI tv-sticks en tv-decoders, overweegt een beursgang. Dat meldt Bloomberg. De plannen bevinden zich nog in een pril stadium, zo zou er nog geen bank zijn geselecteerd om de beursgang te begeleiden. Roku werkt onder meer samen met tv-fabrikanten Hisense en TCL, maar was tot dusverre afhankelijk van startkapitaal van investeerders. Het bedrijf zou ongeveer 8 miljoen Roku spelers in de VS hebben verkocht. De verkoop in andere landen, zoals Canada en Engeland, is nog bescheiden. Wel sleepte het bedrijf een deal binnen met Sky.

maandag 3 maart 2014

Banenverlies bij TP Vision in Brugge

Bij TP Vision in Brugge (het voormalige Philips) dreigen 90 banen te verdwijnen. Eind januari verkocht Philips haar minderheidsaandeel van 30 procent aan de Taiwanese partner TPV en donderdag kondigde het bedrijf 'kostenbesparende maatregelen' aan om winstgevend te worden. De resterende softwareontwikkeling van Europa zal overgebracht worden naar Bangalore (India) en een aantal ondersteunende functies op vlak van inkoop, leverancierskwaliteit en industrialisatie worden verplaatst naar TPV in de Taiwanese hoofdstad Taipei.
De Innovatie Site Europa in Gent blijft zich volgens TP Vision richten op conceptontwikkeling en geavanceerde ontwikkeling, net als de ontwikkeling van high-end tv-toestellen. De opening is nog steeds gepland voor juni.

4K-UHD videocamera van Blackmagic

Blackmagic introduceert een professionele videocamera met verwisselbare objectieven die kan opnemen in een 4K-UHD resolutie. De Production Camera 4K heeft een Super 35 opnameformaat en een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. In de 4K-UHD modus kan de camera films opnemen met 23,98 beelden per seconde, maar ook 24, 25, 29,97 en 30 frames per seconde. De opnamen worden opgeslagen op een SSD met een capaciteit van 240 GB. Verder is er naast Thunderbolt een Serial Digital Interface (SDI) om snel videobeelden uit te wisselen. De Blackmagic Production Camera 4K gaat ongeveer 2750 euro kosten.