vrijdag 29 november 2013

App Ximon op PlayStation 4

Filmdienst Ximon krijgt een plekje op deze week in Nederland te lanceren PlayStation 4. Ximon kwam eerder dit jaar met een app voor de PlayStation 3. De app voor PS4 is dezelfde, maar dan geoptimaliseerd voor PS4, aldus Esther Frijns, manager marketingcommunicatie en pr bij Ximon tegenover Entertainment Business. 'De app voor PS3 was succesvol en dit is voor ons een logische volgende stap. Je zit met het product midden in een doelgroep die gewend is om te betalen voor content.' Ximon is niet verkrijgbaar op de Wii U en Xbox 360.

HBO Go nu ook bij Chromecast

HBO Go ondersteunt nu ook Googles Chromecast, maar dat geldt nog niet voor Nederland. Google had de ondersteuning al eerder aangekondigd. Het aanbod van de (recente) kwalitatief hoogstaande series en films van HBO's mobiele on demand-dienst zou een flinke impuls kunnen geven aan de verkopen van de inmiddels populaire dongel. Officieel heeft Chromecast Nederland nog niet bereikt, al is makkelijk aan het kleinood te komen. In de toekomst wordt ondersteuning geboden voor RTL XL en Uitzending Gemist.

donderdag 28 november 2013

Sterke groei digitale doorgifte lokale TV-omroep

Steeds meer lokale omroepen zijn klaar om digitaal te worden doorgegeven. Inmiddels zijn in bijna 200 gemeenten de uitzendingen opgenomen in het digitale pakket. Ruim 10 miljoen Nederlanders kunnen hun eigen lokale omroep ontvangen via digitale kabeltelevisie. 
De afgelopen jaren is door de kabelsector enkele miljoenen geïnvesteerd in aanpassing van de kabelnetwerken, mede op verzoek van de lokale TV zenders. Deze aanpassing was nodig om doorgifte van de lokale omroep in de digitale pakketten technisch mogelijk te maken. Lokale publieke omroepen die hun digitale signalen bij Ziggo, UPC of een ander kabelbedrijf aanleveren, worden in het digitale pakket doorgegeven in hun wettelijk verzorgingsgebied, bestaande uit 1 of meerdere gemeenten.
De lokale publieke omroepen zoeken naar een blijvend relevante rol in het dynamische medialandschap. De vereniging van lokale omroepen (OLON) streeft nadrukkelijk naar professionalisering en schaalvergroting bij de lokale omroepen. Men verwacht dat op termijn tussen de 50 en 100 streekomroepen over blijven.

Digitale televisie vaker via internet

Steeds meer Nederlanders ontvangen digitale televisie via hun internetverbinding in plaats van via de kabel. Kabel wordt nog wel het meest gebruikt. In het derde kwartaal steeg het totale aantal digitale verbindingen met een procent naar 6,61 miljoen, aldus een maandag gepubliceerd rapport van marktonderzoeksbureau Telecompaper. Volgens het onderzoeksrapport beschikt 85,3 procent van de Nederlandse huishoudens over digitale televisie. Bijna 56 procent van hen ontvangt het beeld via de kabel. Kabeltelevisie verliest steeds meer terrein.

woensdag 27 november 2013

Ook Asus lanceert tv-dongel

Asus heeft zijn eigen tv-dongel Miracast aangekondigd, waarmee programma's van een tablet naar een HDTV kunnen worden gestreamed. De oplossing lijkt, hoewel even compact als Googles Chromecast, meer op Apple TV en werkt via Wifi. De dongel zelf weegt niet meer dan 35 gram en meet 111 x 32 x 11 millimeter. Vanzelfsprekend werkt de dongel die in de HDMI poort gestopt moet worden vooral met tablets van Asus. Over de beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

Standaardabonnement UPC iets duurder

UPC verhoogt op 1 januari 2014 de prijs van het standaardabonnement. De prijzen voor Alles-in-1-pakketten en bundels veranderen echter niet. Dat blijkt uit een e-mail aan klanten. Overigens valt de prijsverhoging van vijftig eurocent per maand mee. Op dit moment betaalt de UPC-klant nog maandelijks 18,20 euro per maand voor dit abonnement. Daarvoor krijgt men ook analoge en digitale tv- en radiozenders. Alles-in-1-pakketten en bundels – met bijvoorbeeld aanvullende tv-abonnementen – blijven zoals ze zijn. De totaalprijs van aanvullende abonnementen wordt echter met vijftig eurocent verlaagd. Hierdoor blijven de maandelijkse lasten voor de UPC-klant gelijk.

dinsdag 26 november 2013

Instagram beschikbaar voor Nokia Lumia smartphones

Instagram, 's werelds populairste sociale foto-applicatie, is nu ook beschikbaar voor de Nokia Lumia smartphones met Windows Phone 8. De app biedt een reeks aan gratis filters om afbeeldingen op een eenvoudig manier met de smartphone om te vormen tot ‘kunst’. De applicatie, die in bèta beschikbaar is, biedt Windows Phone 8-gebruikers exclusieve toegang tot zaken als Live Tiles, lock screen-meldingen en fast-resume ondersteuning, waarmee je je vorige Instagram-sessie terug kunt halen.

The Killing nu exclusief voor Netflix

Netflix heeft het vierde en laatste seizoen van The Killing besteld, exclusief voor zijn veertig miljoen leden wereldwijd. De serie is afkomstig van Fox Television Studios (FTVS). Het laatste seizoen bestaat uit zes afleveringen en is alleen beschikbaar voor Netflix-leden, in alle landen waar de streamingservice actief is.
The Killing is gebaseerd op de Deense serie Forbrydelsen en volgt de moordzaken van rechercheurs ‘Sarah Linden’ (Mireille Enos) en ‘Stephen Holder’ (Joel Kinnaman). De eerste twee seizoenen gingen over de zaak Rosie Larsen, een tienjarig meisje dat vermoord werd. Een jaar nadat dit onderzoek werd afgesloten, pakte het derde seizoen de draad weer op met de rechercheurs die op zoek gingen naar een meisje dat was weggelopen, wat leidde tot de ontdekking van een aantal afschuwelijke moorden die de zaak met een eerder onderzoek van Linden verbond.
Veena Sud is zowel maker als uitvoerend producent van The Killing. Mikkel Bondesen is uitvoerend producent voor Fabrik Entertainment. Kristen Campo is eveneens uitvoerend producent voor Fabrik Entertainment. Het vierde seizoen van The Killing werd geproduceerd door Fox Television Studios voor Netflix.

maandag 25 november 2013

Bobshop naar België

Sinds enkele weken is Bobshop ook met een webwinkel actief in België. Bobshop staat in de Twinkle100 van 2013 op positie 21 en is één van de grotere online spelers als het gaat om de verkoop van consumentenelektronica en huishoudelijke producten via internet in Nederland, en sinds kort ook in België.
Met de nieuwe site Bobshop.be biedt Bobshop Belgische consumenten een op maat gemaakt assortiment bestaande uit meer dan 6.000 producten tegen scherpe prijzen. In het assortiment zijn ook specifiek Belgische producten, zoals wijnkoelkasten en computers met een azerty-toetsenbord, opgenomen.
De producten worden aangeboden met de volledige service en garantie zoals men die mag verwachten van een gerenommeerde internetwinkel. Als dealer van alle grote merken zijn altijd de Nederlandse garantievoorwaarden van toepassing.
Een bestelling geplaatst voor 22.00 uur, ook op zondag, wordt de volgende dag kosteloos en professioneel thuis afgeleverd. De consument kan er ook voor kiezen om zijn/haar bestelling af te halen bij één van de 830 Kiala afhaalpunten. Bovendien biedt Bobshop de service om onder andere witgoedapparaten, televisies en computers thuis bij de consument aan te sluiten.
De webwinkel beschikt tevens over een tablet- en mobiele website versie, waarbij de handelingen van productpagina, naar winkelmandje en het betaalproces overzichtelijk te doorlopen zijn. Hierdoor kunnen consumenten altijd en overal producten bestellen.

vrijdag 22 november 2013

Helft Smart TV's gebruikt internet niet

De internetfunctie in Smart TV's wordt nauwelijks benut. Dat blijkt uit onderzoek van PriceWaterhouseCooper onder Duitse consumenten. Consumenten vinden de bediening te ingewikkeld, en het is gemakkelijker om met een tablet of laptop een onlinevideo te bekijken.
Van de gebruikers die wel de internetfunctie aanzetten kijkt veertig procent naar websites met videoclips of naar online-mediatheken. Drie op tien bezitters van de Smart TV bestellen wel eens een betaalfilm; jongeren (18-30 jaar) doen dat beduidend meer dan ouderen.
PWC gelooft nog wel in de internettelevisie, maar standaardisering onder fabrikanten is gewenst. Het bureau voorspelt desondanks een marktgroei van 175 miljoen euro nu naar 511 miljoen in 2017.

BBC iPlayer op XBox One

De populaire BBC iPlayer komt binnen afzienbare tijd naar de XBox One, maar de app zal nog niet klaar zijn voor de lancering op 22 november. Microsoft begint wel met een reeks andere titels. Er zijn apps voor 4oD, Lovefilm, Blinkbox, Crackle, Demand 5, Eurosport, Machinima, Muzu, Netflix, Now TV, Ted, Twitch en Wuaki.tv. YouTube ontbreekt, en Britse kijkers moeten het stellen zonder ITV en Sky.

donderdag 21 november 2013

Watersportzender gratis bij Delta TV

De Zeeuwse kijker kan nog de hele maand kennismaken met Nautical Channel. De watersportzender wordt tijdelijk gratis aangeboden. Met Nautical Channel blijft de kijker op de hoogte van alles wat met de vaar- , de zeil- en watersport in het  algemeen te maken heeft. Verder maakt ook topsport onderdeel uit van de programmering, zoals America’s Cup World Series en de ASP World Tour.  De zender was in het verleden bekend onder de naam Sailing Channel, daarna een tijdlang Yacht and Sail.

woensdag 20 november 2013

LG SoundPlate verkrijgbaar

De LG SoundPlate, de nieuwste geluidsinstallatie van LG, is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. De LG SoundPlate heeft een strak, minimalistisch design met een metallic uiterlijk, is slechts 35 mm hoog en geeft een krachtig geluid door de ingebouwde dubbele subwoofers.
De SoundPlate is eenvoudig te installeren en kan met een dunne optische kabel of zelfs draadloos worden verbonden met een daartoe geschikte televisie. De mogelijkheid om de SoundPlate draadloos te installeren is met name prettig voor mensen die hun televisie aan de muur hebben gemonteerd; geen snoeren meer in het zicht. Daarnaast kun je de SoundPlate ook draadloos (via Bluetooth) verbinden met mobiele apparaten, om bijvoorbeeld muziek te streamen. De discreet ontworpen SoundPlate past ideaal bij 32-55 inch televisies. De SoundPlate is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €399.

Ultra HD volgend jaar bij SES

Satellietbedrijf SES gaat in 2014 Ultra HD-uitzendingen aanbieden. Dat zegt CEO Romain Bausch. De technologie wordt al enige tijd getest. In de toekomst zullen uitzendingen in normale kwaliteit, HD en Ultra HD wordt uitgezonden, waarbij standaarduitzendingen gaandeweg worden uitgefaseerd. Ultra HD vergt wel meer bandbreedte en dus moet men veel meer capaciteit benutten om de programma's in zeer goede kwaliteit aan te bieden.

dinsdag 19 november 2013

Belgacom TV Replay: een nieuwe manier van televisie kijken

TV Replay heet een nieuwe exclusieve dienst van Belgacom waarmee Belgacom klanten tv-programma’s tot 36 uur na de uitzending kunnen bekijken op hun televisie, computer, tablet of smartphone. Belgacom start met een testfase voor 10.000 klanten dankzij de overeenkomst die ze sloot met de belangrijkste Vlaamse mediagroepen VMMa, VRT en SBS Belgium. De commerciële lancering van TV Replay voor alle Belgacom TV-klanten is gepland voor 2014.
Belgacom, die in 2005 als eerste de digitale televisie in België lanceerde, blijft innoveren met nieuwe diensten zoals TV Replay, een nieuwe manier van televisie kijken. Belgacom klanten zullen de programma’s van de voorbije 36 uur kunnen bekijken op hun tv, computer, smartphone of tablet.
TV Replay zal mogelijk zijn voor de zenders van de omroepen waarmee Belgacom een overeenkomst heeft gesloten. Vandaag is dit het geval voor de belangrijkste Vlaamse mediagroepen VMMa, VRT en SBS Belgium waarmee Belgacom nauw samenwerkt. De sportzenders van Belgacom TV (Belgacom 11, Belgacom 11+, Belgacom 5) zullen ook in het TV Replay-aanbod zitten.
TV Replay+ is tijdens de testfase mogelijk op de belangrijkste Vlaamse zenders: Eén, Eén HD, Canvas, Canvas HD, Ketnet/OP-12, VIER, VIER HD, VIJF, VIJF HD, VTM, VTM HD, 2BE, 2BE HD, Vitaya, JIM, anne en VTMKZOOM. TV Replay is ook beschikbaar voor de sportzenders van Belgacom TV: Belgacom zoom/11 (nationaal voetbal), Belgacom 11+ (internationaal voetbal) en Belgacom 5 (nationaal basket).
TV Replay+ is ook mogelijk op computer, smartphone en tablet via de TV Overal-applicatie voor de volgende zenders: Eén HD, Canvas HD, Ketnet/OP-12, VIER HD, VIJF HD, Belgacom zoom/11, Belgacom 11+ en Belgacom 5.

Lenovo lanceert de Vibe Z

Lenovo lanceerde deze week de Vibe Z, een high-end phablet met een 5,5 inch-scherm met een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Phablet is een kruising tussen een tablet en een smartphone. Er zit een Snapdragon 800 en een Adreno 330 GPU ingebouwd, evenals een Sony Exmor RS, een zeer nauwkeurige 13 megapixel-camera die vooral in donkere omgevingen presteert. 4G wordt ondersteund, inclusief frequenties in Europa.

maandag 18 november 2013

Mogelijk geen Eurosport meer bij Telenet

Telenet dreigt te stoppen met de doorgifte van Eurosport per 1 januari. Het kabelbedrijf heeft geen nieuw akkoord met het zender kunnen sluiten. Conform de voorwaarden kunnen abonnees hun televisie diensten bij Telenet nu kosteloos opzeggen. Abonnees hebben verontwaardigd gereageerd, want concurrent Belgacom heeft zowel de Nederlandstalige Eurosport en Eurosport 2 plus het Franstalige Eurosport in het aanbod zitten, ook in HD. Telenet heeft toegezegd opnieuw met Eurosport te gaan onderhandelen.

Netflix op premium televisies Sharp

Sharp Electronics Benelux voegt een Netflix-applicatie toe aan zijn premium televisies. De 60-, 70- en 80-inch modellen van de LE857-serie, de LC-70LE747 en de LC-80LE657 zijn hiervoor officieel gecertificeerd door Netflix en worden in de Benelux vanaf nu standaard met de Netflix App geleverd. Voor de app moet men naar het startmenu. Netflix biedt zijn diensten sinds september 2013 aan in Nederland. Het aanbod in Nederland bestaat uit duizenden films en series.

vrijdag 15 november 2013

Gemeente Hilversum verliest strijd tegen UPC

Inwoners van Hilversum gaan fors meer betalen voor hun UPC-kabelabonnement. Het Europese Hof heeft bepaald dat UPC de prijs van dit abonnement mag bepalen. Daarmee lijkt een einde te komen aan een jarenlang touwtrekken tussen UPC en de gemeente Hilversum, die zich steeds verzette tegen voorgenomen prijsverhogingen van het kabelabonnement. Bij de verkoop van het kabelnetwerk aan UPC in 1996 werd bepaald dat de gemeente Hilversum mocht meebeslissen over de prijs. Nu betalen inwoners nog 12,82 euro per maand voor het standaardkabelabonnement. UPC hanteert een landelijke prijs van 18,20.

Penetratie digitale tv naar 84 procent

In Nederland kijkt inmiddels 84 procent van de 7,4 miljoen huishoudens digitale televisie. Het merendeel van de digitale abonnementen wordt via de kabel afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de ACM. Nederland heeft 4,8 miljoen kabelabonnees. Daarvan heeft drie kwart een digitale aansluiting. Het aantal digitale abonnementen via de kabel is in het tweede kwartaal 2013 minder hard gegroeid dan in de voorgaande kwartalen. Het totaal aantal abonnementen via de kabel is gedaald met 58 duizend, terwijl het aantal abonnementen via overige infrastructuren is gegroeid met 39 duizend. Met de krimp van het aantal abonnementen via de kabel, verandert ook de verhouding tussen de spelers op de markt. In het tweede kwartaal is het marktaandeel van KPN gestegen naar 25 tot 30 procent.

donderdag 14 november 2013

'Verkoop Nexus 7 valt tegen'

Ondanks goede recensies lijkt de Nexus 7, die vanaf september in Nederland te koop is, slecht te verkopen. Het Taiwanese Digitimes meldt, op basis van anonieme bronnen in de productieketen, dat de tablet van Google nog minder verkoopt dan zijn voorganger. Dat komt door forse concurrentie in de markt, onder meer van de iPad mini. Van de Nexus 7 werden er in 2012 vijf miljoen uitgeleverd, maar dat aantal gaat Google nu niet meer halen. Overigens zou ook Amazon te kampen hebben met tegenvallende verkopen van zijn Kindle Fire HDX. Deze maand levert Apple de iPad mini uit, met retinascherm.

Samsung wil onderweg fotograferen gemakkelijker maken

Samsung bouwt rond de NX300 een thema van ‘young creatives’: een type gebruiker die nood heeft aan een camera met snelle reactietijd, die draagbaar is en hoogwaardige kwaliteit biedt. De NX300 is voorzien van een nieuwe, ultragevoelige 20,3 megapixel APS-C CMOS-sensor en een geavanceerd hybride autofocussysteem waarmee niet alleen professionele fotografen, maar ook amateurs gedetailleerde opnames moeten kunnen maken. De sluitertijd van 1/6000 moet ervoor zorgen dat je ook snelle acties precies kan vastleggen.

woensdag 13 november 2013

Ook smartphones krijgt Ultra HD schermen

Toekomstige mobieltjes van Samsung krijgen mogelijk Ultra HD-schermen. Dat is bekend gemaakt uit een presentatie voor analisten in Seoul. Het gaat wel tot 2015 duren, want volgend jaar krijgt smartphones eerst zogenoemde WQHD-schermen, met een resolutie van 2560x1600 pixels. In 2016 zal een kwart van de producten over Ultra HD beschikken, dat is inclusief tv-toestellen.

IMAX gaat thuisbioscopen verkopen in China

IMAX, leverancier van camera's en projectoren voor grootbeeldprojectie, wil in China luxe thuisbioscopen gaan bouwen voor welgestelde inwoners. Daartoe is een joint venture gevormd met de Chinese firma TCL Multimedia. Klanten zullen minimaal 180.000 euro op tafel moeten leggen, maar daarvoor krijgen ze het zogenoemde IMAX Private Theatre met groot gebogen scherm, een IMAX digital 4K-projectiesysteem en 7.1-surround sound. China is nu al de op een na grootste klant met inmiddels 131 geïnstalleerde thuisbioscopen. De markt voor thuisbioscopen in China zou de komende vijf jaar steeds met 20 procent groeien.

dinsdag 12 november 2013

Apple Remote nu afgestemd op iOS 7

De officiële Remote-app van Apple heeft een update gekregen. Met de applicatie kun je je iTunes-bibliotheek op Mac en Windows en Apple TV aansturen. De nieuwe app is aangepast voor iOS. De update rekent als het goed is ook af met de instabiliteit van de vorige versie, waar veel gebruikers na de laatste update in januari dit jaar over klaagden. Apple Remote is gratis te gebruiken op iPhone, iPad en iPod.

Delta gebruikt HbbTV voor interactieve TV

Delta-kabel lanceert nog dit jaar het interactieve tv-kanaal Portaal van Zeeland, met een gevarieerd aanbod met Uitzending Gemist, NU.nl en Buienradar en regionale en lokale programma's. Wie kijkt met een nieuwe SmartTV (vanaf 2013) met digitale tv module (CI+) hoeft vermoedel;ijk geen aparte interactieve ontvanger aan te schaffen om DELTA Interactieve TV te kunnen gebruiken. De nieuwste generatie SmartTV’s beschikken namelijk standaard over de techniek HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband Television).

maandag 11 november 2013

Overal in huis live Interactieve TV van KPN kijken met de Xbox 360

Vanaf vandaag kunnen Interactieve TV klanten van KPN overal in huis ook live televisie kijken via een Xbox 360.  Met de Interactieve TV Online app voor Xbox 360 kunnen Interactieve TV-klanten van KPN onder andere live televisie kijken, programma’s terugkijken via Programma Gemist, de programmagids raadplegen en gebruikmaken van Videotheek Thuis. De Interactieve TV Online app biedt Interactieve TV klanten de mogelijkheid om hun Xbox 360 als extra tv-ontvanger te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in  kamers waar geen kabels zijn getrokken om TV te kijken. KPN-klanten konden met Interactieve TV Online al eerder live televisie kijken via de laptop, tablet, pc en smartphone.
Voor toegang tot de Interactieve TV Online app op Xbox 360 heeft de klant ook een Xbox Live Gold-lidmaatschap nodig. En de Xbox360 dient ook verbonden te zijn met Internet via het modem van KPN.
De KPN Interactieve TV Online app is vanaf nu te downloaden via de Apps-pagina op het Xbox 360 Dashboard.

Telenet-klanten boos over gratis iPad mini

De Belgische kabelaar Telenet heeft zich niet populair gemaakt bij zijn bestaande klanten.
Telenet heeft een actie opgezet om nieuwe klanten te winnen door een iPad mini tegen korting aan te bieden. De kortingsbod haalt 70 euro van de prijs af. Heb je al internet van Telenet en neem je daar digitale tv en telefonie bij, dan krijg je 140 euro korting. Bestaande klanten grijpen  naast de promotie en hebben het gevoel dat hun trouw niet wordt beloond, meldt ZDNet. De verontwaardigde klanten hebben daarom zelf een Facebookpagina opgericht onder de naam Telenet. Wij, vaste klanten, willen ook wel eens een cadeau.

vrijdag 8 november 2013

Uitgelegd: HDMI ARC

Wat is HDMI ARC eigenlijk? Zoals eerder aangegeven staat ARC voor Audio Return Channel. Kort gezegd is het een functie die het mogelijk maakt audio waarvan de televisie de bron is via een aangesloten HDMI-kabel te versturen naar je home cinema set of receiver. Deze informatie wordt via dezelfde HDMI-kabel verstuurd als de video-informatie die van je home cinema of receiver naar je tv verzonden wordt. Via HDMI ARC kan je dus je geluid (Audio) doen terugkeren (Return) in een tweede richting of kanaal (Channel) naar het apparaat waar je je video-informatie naartoe stuurt. Dit heeft als voordeel dat je via één HDMI-kabel alle geluidsbronnen op je televisie kan laten afspelen in plaats van een aparte audiokabel te moeten gebruiken.

Philips lanceert mediaspeler

Philips komt met de Home Media Player HMP7100, waarmee je een domme televisie als Smart TV kunt optuigen. Het gaat om een compact apparaat van geborsteld aluminium met Wifi, USB en HDMI. Onder meer wordt DivX Plus HD voor echte digitale HD-video ondersteund en ook kunnen foto's in allerlei formaten waaronder JPEG, JPG, M-JPEG, PNG, TIF, TIFF, GIF, BMP en HD JPEG worden bekeken. Video, foto's en muziek kunnen via DLNA met smartphone, tablet of computer worden afgespeeld. Wanneer je de mediaspeler op het thuisnetwerk aansluit, kun je draadloos bij de inhoud van alle DLNA-gecertificeerde apparaten. De Home Media Player HMP7100 van Philips is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 129,99 euro.

donderdag 7 november 2013

Netflix test 4K

Netflix heeft stilletjes enkele 4K HD video's aan haar aanbod toegevoegd ter voorbereiding van een Ultra HD dienst volgend jaar. Het gaat om zeven titels, maar die zijn vooral bedoeld om de kwaliteit van 4K onder uiteenlopende omstandigheden te testen. CEO Reed Hastings liet zich al eerder ontvallen dat hij 4K wil introduceren en daarin ook groot wil worden. Een en ander hangt wel af van de internetsnelheden waarover klanten kunnen beschikken. Wel zijn al in ruime mate 4K televisies beschikbaar.

woensdag 6 november 2013

Philips lanceert SoundSphere-luidsprekers

Philips lanceert nieuwe luidsprekers die naadloos moeten aansluiten bij de DesignLine-televisies. Meest in het oog springende onderdeel is de ‘zwevende’ tweeter-midrange, die door een elegant gebogen metalen staafje gedragen wordt. Deze constructie zorgt voor een diep en breed geluid. Verder worden onder meer Bluetooth (aptx en AAC) en HDMI Arc ondersteund. De Fidelio-merknaam die Philips hanteert voor dit apparaat staat voor kwalitatieve geluidsproductie. De Philips-audiotoestellen worden getest door een panel van geluidsexperts.

Netflix voorlopig nog niet in België

Netflix zegt dat het nog niet actief werkt aan plannen om de videodienst op de Belgische markt aan te bieden. De Belgische uitbreiding zou onder meer af te leiden zijn aan uit een foto die Business Insider van het hoofdkantoor heeft gemaakt. Daarop is een wegwijzer met 'te veroveren landen' te zien. Het personeel dat in België voor Netflix werkt zou momenteel bezig zijn met de Nederlandse dienst, laat Netflix weten. Overigens is het geen geheim dat Netflix naar Europese uitbreiding kijkt. Ook Frankrijk en Spanje staan op het schema.

dinsdag 5 november 2013

Simple TV lanceert nieuwe hardware

Simple TV heet de volgende aanbieder van tv-decoders die je op de televisie aansluit. In de VS lanceert het bedrijf een nieuwe versie van zijn digitale videorecorder, vervaardigd door Silicondust, voor ongeveer 250 dollar. Er zitten twee ontvangers ingebouwd en er kunnen vijf kanalen tegelijk mee worden gestreamed. Die kunnen worden bekeken op pc's, mobiele apparaten en Roku kastjes en straks ook op Chromcast. Verder is bekend dat er een Zenverge ZN200 chipset zit ingebouwd, 1 GB aan RAM geheugen, een Ethernet poort en een USB 2.0-aansluiting. Over de verkrijgbaarheid buiten de VS is niets bekend.

Olympus lanceert compactcamera in PEN-stijl

Olympus heeft zijn nieuwe Stylus 1 aangekondigd: een compact-camera met vaste lens. In het jargon spreekt men over een bridge camera, ergens tussen een goedkope compact-camera en een spiegelloze systeemcamera in. De behuizing is van een magnesiumlegering, binnenin zit een 1/1.7 inch 12 megapixel cmos-sensor, vergelijkbaar met die in andere high-end compact-camera's, met 10,7x zoom.
Het toestel doet verder erg aan Olympus' PEN-camera's denken. Dat komt onder meer door de ingebouwde elektronische zoeker en het kantelbaar aanraakscherm. De Olympus Stylus 1 is vanaf eind november in Europa verkrijgbaar voor 699 dollar, de Nederlandse prijs moet nog bekend worden gemaakt.

maandag 4 november 2013

VLC for iOS

Het populaire gratis VLC media player was meer dan twee jaar lang afwezig in de App Store van Apple, maar is sinds deze zomer weer verkrijgbaar. De nieuwe 2.0-variant is van de grond af opgebouwd en bevat allerlei nieuwe extra’s. Voor de duidelijkheid: het was niet vanwege vervelende afgunst dat Apple VLC uit de App Store verwijderde. Dat gebeurde op verzoek van een van de hoofdontwikkelaars van de desktop-VLC, omdat de appmakers zich hadden gecommitteerd aan de regels van iTunes. Die regels waren in tegenspraak met de verplichtingen van de opensource GPL-licentie die VLC gebruikt. De nieuwe app is van de grond af opgebouwd en heeft ook een heel nieuwe licentie, zodat er geen juridische belemmeringen meer zijn.

vrijdag 1 november 2013

Panasonic staakt productie plasma's

De geruchten gingen al langer, maar nu is het dan officieel: Panasonic stopt nog dit jaar met de productie van plasma-schermen voor televisies. Vanaf maart zullen alle activiteiten op dit gebied worden stopgezet. De laatste lijn plasma-tv's dateert van begin dit jaar. De plasmadivisie is niet langer rendabel door de concurrentie van goedkopere LCD-tv's. Ook verliezen de grote Japanse bedrijven Sony, Panasonic en Sharp steeds meer marktaandeel.
Het Japanse Sharp meldde vandaag voor het eerst weer winst na twee jaar forse verliezen. Maar dat komt eerder door zonnecellen en beeldpanelen dan door televisies. Sharp levert schermen aan Apple.

Ximon breidt aanbod uit met cabaret

Ximon pakt groots uit door tweeëndertig shows van verschillende cabaretiers en dertien afleveringen van Comedytrain aan haar abonnementsaanbod toe te voegen. Onder andere Ronald Goedemondt, Marc-Marie Huijbregts en het Belgische Neveneffecten zijn per direct on demand te kijken bij Ximon via de website en via de apps op iPad, SmartTV en Playstation3. Dit aanbod zal de komende tijd blijven groeien met het beste aan binnenlandse en buitenlandse cabaretiers.
Naast shows van bekende Nederlandse cabaretiers zoals Herman Finkers, Theo Maassen en Claudia de Breij biedt Ximon ook de kans om ongegeneerd hard te lachen om buitenlands toptalent.  Van het zeer fraaie Belgisch kwartet Neveneffecten tot de Amerikaanse stand-up comedian Doug Stanhope, maar ook de show Different Class van de Ier Ed Byrne is te zien waar en wanneer je dat zelf wil.
Comedytrain is de kweekvijver voor veel Nederlandse cabaretiers, waar artiesten als Emilio Guzman en Howard Komproe hun nieuwe materiaal voor een klein publiek uitproberen.

HDD recorders en settopboxen worden niet duurder

De thuiskopieheffingen gaan niet omhoog. De huidige, tijdelijke regeling wordt op 1 januari 2014 met twee jaar verlengd. Dit betekent een heffing van maximaal 5 euro op smartphones, telefoons met Mp3 spelers, tablets, HDD recorders en settopboxen. Audio-/videospelers houden een heffing van maximaal 2 euro. Voor pc's en laptops blijft een vast bedrag van 5 euro gelden, voor externe harde schijven is dat 1 euro. Bij de aanschaf van een cd-rom of dvd geldt het laagste tarief: 3 eurocent.  Een en ander blijkt uit een algemene maatregel van bestuur die staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Het kabinet wilde aanvankelijk de thuiskopieheffingen per 1 januari 2013 afschaffen en vervangen door een systeem dat beter inspeelt op technologische ontwikkelingen. De Tweede Kamer wees die wijziging af, met als gevolg dat het stelsel van thuiskopieheffingen in stand moet blijven. Europese regels bepalen dat auteurs recht hebben op een billijke vergoeding voor schade die ontstaat wanneer een lidstaat thuiskopieën toestaat.