vrijdag 29 maart 2013

Canon lanceert nieuwe PowerShot

Canon lanceert twee nieuwe PowerShot SX-modellen – de compacte en veelzijdige PowerShot SX280 HS en PowerShot SX270 HS. Deze modellen zijn uitgevoerd met een combinatie van Canons nieuwste DIGIC 6-technologie voor beeldverwerking en een 20x optische zoom. De geïntegreerde Wi-Fi functie van de PowerShot SX280 HS maakt het mogelijk onderweg heel eenvoudig opnamen te delen en zorgt voor een directe verbinding met andere apparaten, zoals tablets, PC’s of smartphones.

BBC Two HD binnenkort in basispakket Caiway

Het HD-kanaal BBC Two HD wordt op korte termijn onderdeel van het basispakket bij Caiway. BBC Two HD is al bij Caiway te bekijken, maar is op dit moment alleen voor HD-abonnees te zien. Dit komt omdat BBC Two HD via hetzelfde uitzendslot en daaraan gekoppeld aanvoersignaal van BBC HD wordt uitgezonden. BBC HD maakte bij Caiway onderdeel van het aanvullende HD-abonnement uit. Er moeten nog technische aanpassingen worden uitgevoerd om BBC Two HD in het basispakket te kunnen aanbieden.

donderdag 28 maart 2013

Veel belangstelling voor Formule 1 op Sport1

De start van de Formule 1-uitzendingen op Sport1 is voor de zender zeer succesvol verlopen. Zowel op televisie als op internet waren de kijkcijfers nog nooit zo hoog voor een andere sport dan voetbal. Via televisie keken de eerste zondag 175.000 mensen naar de Formule 1-uitzendingen op Sport1. Afgelopen zondagochtend was er zelfs een stijging te zien en hadden maar liefst meer dan 200.000 mensen Sport1 ingeschakeld om de race in Maleisië live te volgen.

Geen overeenstemming tussen Foxconn en Sharp

Een overeenkomst tussen Foxconn en Sharp is onzeker geworden nu de deadline is verlopen. Foxconn, de fabrikant van Apple-elektronica, zou een een minderheidsbelang in televisiefabrikant Sharp nemen, in ruil waarvoor het Japanse bedrijf 627 miljoen euro zou krijgen. Maar de overeenstemming over details is niet bereikt, zo heeft Sharp laten weten. Sharp kan het geld goed gebruiken. De onderneming lijdt verlies en moet vermoedelijk weer reorganiseren.

Astra1-transponder CanalDigitaal naar 8PSK

Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A wijzigt één van de door haar gebruikte transponders naar DVB-S2/8PSK. De wijzing wordt in de vroege ochtend van 26 maart doorgevoerd. Het gaat om de Astra1-transponder die op 12.722 GHz uitzendt. M7 Group S.A gebruikt deze transponders voor het doorgeven van tv- en radiozenders van haar tv-aanbieders TV Vlaanderen, TéléSAT en CanalDigitaal. Op deze transponders zijn onder meer de tv-kanalen van de Vlaamse publieke omroep VRT en het gecombineerde informatiekanaal van TV Vlaanderen en CanalDigitaal te ontvangen.

woensdag 27 maart 2013

Spotify overweegt ook video

Spotify wil naast muziek ook video's gaan aanbieden. Dat meldt Business Insider op basis van anonieme bronnen. Ook zou het bedrijf eigen content willen aanbieden om zo te concurreren met Netflix. Uiteindelijk zou Spotify ambities hebben om een soort HBO te worden. De plannen bevinden zich nog in een vroeg stadium. De Zweden zouden nog op zoek zijn naar investeerders en partners. Spotify heeft al flink wat geld - ruim 100 miljoen dollar - opgehaald bij onder meer Coca Cola en Goldman Sachs, maar dan nog voor de muziekactiviteiten.

Prijzen televisies Samsung bekend

Samsung de lijst met adviesprijzen voor zijn nieuwste tv-modellen vrijgegeven. Het topmodel F8500 is verkrijgbaar vanaf 2599 euro voor de 46 inch-uitvoering, terwijl het kleinste F8500-plasmamodel, een 51 inch-versie, 2699 euro kost. Dat meldt Tweakers. Eerder deze maand was er al een beperkte lijst van mogelijke adviesprijzen uitgelekt, maar het bedrijf heeft de prijzen voor de Benelux nu dus officieel bekendgemaakt. Vergeleken met vorig jaar valt op dat de maten boven 55 inch iets duurder zijn geworden.

Microsoft bouwde 120 inch televisie

Microsoft in 4k televisies? Ja en nee. Deze 120 inch 4k tv heeft het softwarebedrijf laten bouwen voor demonstraties met zijn Kinect-technologie, maar verder dan het Envisioning Center in het Microsoft kantoor in Seattle. Toch verwacht Microsoft dat dit soort reuzenschermen gemeengoed gaan worden binnen een jaar of tien. Vooralsnog heeft Microsoft geen plannen om zelf televisies te maken.

dinsdag 26 maart 2013

Topfuncties in compacte VH-520-camera bij Olympus

De VH-520-reeks van Olympus zal uitgerust zijn met iHS-technologie, waardoor je ook bij weinig licht kleurrijke foto’s met weinig ruist kan vastleggen. Denk daarbij aan een etentje bij kaarslicht of een panoramafoto van een verlichte stadsskyline. Olympus rust de toestellen daarnaast uit met een TruePic V-beeldprocessor, die je normaal enkel in spiegelreflexcamera’s vindt. De 14-megapixel CMOS-beeldprocessor komt gepaard met een 26mm-260mm lens met 10x optische zoom. Omdat Olympus de zoomlens aanpaste, heeft het de digitale beeldstabilisator kunnen vervangen door een mechanische variant.

Nieuwe camcorder van Toshiba

Om de kloof te dichten tussen de handzame videocamera’s voor het direct schieten van bewegende beelden en de meer geavanceerde filmcamera’s voor creatieve ‘videoprosumenten’ lanceert Toshiba Information Systems Benelux de Camileo X450. Deze nieuwe palmheld Full HD-camcorder heeft diverse verbeterde functies aan boord, die meer mogelijkheden en een hogere beeldkwaliteit bieden bij het maken van home-video’s. Met de 23x optische zoom en de sensationele 30x geavanceerde zoom kunnen zelfs de kleinste details worden vastgelegd. Dankzij de 8 megapixel BSI-sensor is ook het filmen bij weinig licht geen probleem en verkleint de ingebouwde Electronic Image Stabiliser (EIS) het risico op onscherpe beelden als er met de hand wordt gefilmd.

maandag 25 maart 2013

M9 UHD-tv-serie verschijnt deze zomer

Toshiba gaat de M9-serie UHD tv's, met de beeldmaten 84, 65 en 58 inch, vanaf juli leveren. De drie 4k-modellen werden al op de CES 2013-beurs begin januari getoond, maar nu komt de zogenoemde M9-serie dus officieel naar Europa en daarmee ook naar de Benelux. Het 84- en het 65 inch-model zijn uitgerust met passieve 3D, in het 58 inch-model zit actieve 3D. De M9-serie, alleen leverbaar via een select aantal dealers, heeft vier HDMI-poorten. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Grootste nadelen van deze toestellen is het volstrekt ontbreken van passende content.

vrijdag 22 maart 2013

'Panasonic stopt met plasma'

Panasonic zou over drie jaar willen stoppen met plasma-tv's als onderdeel van een grote afslankingsoperatie. Dat meldt de Japanse Nikkei. De plasma-tv-activiteiten zouden in die periode geleidelijk afgebouwd worden. Vooralsnog worden de berichten door Panasonic zelf tegengesproken. Feit is wel dat de omzet van de tv divisie sterk is teruggelopen. In het boekjaar 2010 wist de divisie nog een omzet te genereren van meer dan 8 miljard euro, maar de Japanse krant verwacht dat in 2016 de omzet gehalveerd zal zijn. De productieapparatuur in de fabriek zou al zijn afgeschreven. Eerder al deed het gerucht de ronde dat Panasonic gestopt was met de verdere ontwikkeling van de plasmatechnologie.

Apple TV in Starwoods Hotels

Starwood Hotels heeft een nieuwe vestiging geopend in Cupertino, twee straten verwijderd van het hoofdkwartier van Apple, en dus is in alle 123 kamers Apple TV te vinden. Die is aangesloten op een 42 inch LCD scherm. De concierge in de lobby is vervangen door een tablet met aanwijzingen. Verder wordt RFID gebruikt voor de toegang tot het hotel.

Externe Blu-ray van Buffalo

Buffalo Technologyintroduceert een nieuwe 16x External Blu-ray Drive (BRXL-16U3-EU). De drive is ook geschikt voor Windows 8. De BRXL-16U3-EU van Buffalo Technology is eenvoudig te installeren dankzij de CyberLink-softwaresuite. Archiveren kan dankzij de BDXL-ondersteuning (Blu-ray-disks XL). Hierdoor sla je eenvoudig supergrote databestanden van 100 GB tot 128 GB op één BDXL-disk op. Het gaat dan al gauw om zo’n 17.060 foto’s (van elk 6 MB) of duizend minuten aan HD-video (AVCHD). Het apparaat biedt een overdrachtssnelheid van maximaal 5 GB/s, waardoor films, muziek of foto’s tamelijk snel op een schijf zijn over te zetten.

donderdag 21 maart 2013

Intel werkt aan bewegingsherkenning voor decoders

Intel werkt aan een referentieontwerp voor een nieuwe mediaserver. Het Intel Media Server Reference Design is gebaseerd op de Atom CE5300-processor en kan bewegingen via de afstandsbediening herkennen. De ontwikkelsystemen zullen volgens Tweakers via de firma Videon Central op de markt worden aangeboden. Wanneer de eerste settop-boxen op basis van de CE5300-socs opduiken, is nog niet duidelijk.

Nieuw Home Entertainment Systeem Samsung

Het Home Entertainment System HT-F9750W van Samsung is volgens het bedrijf zelf de perfecte partner voor een Samsung Smart TV. Met de functie TV Sound ON kun je met één druk op de afstandsbediening 1.330 Watt aan surround sound activeren én tegelijkertijd het geluid van de TV-speakers uitzetten. Het gaat om zeven speakers en een subwoofer. De veelzijdigheid van het systeem komt verder tot uiting door de geïntegreerde Wifi-technologie en de nieuwe Samsung Smart Hub. Ook als je geen Smart TV hebt, heb je zo draadloos toegang tot apps, films en muziek.

woensdag 20 maart 2013

KEF introduceert E-serie

KEF kondigt niet alleen een compleet nieuw thuisbioscoop systeem aan, ook de T en Q-serie zijn vernieuwd. Vanaf nu zijn deze twee series namelijk ook beschikbaar in het wit. KEF’s nieuwe E-serie is gebaseerd op de originele KEF KHT2005 en KHT3005. Het 305 sub-sat-systeem beschikt over een satelliet welke gebruik maakt van een nieuwe, kleine Uni-Q driver. Deze driver is afkomstig uit de Q300. De stijve, middels FEA geoptimaliseerde geribde polymeren behuizingen (zoals in de KEF Blade), gebruiken de driver als gedempt geschoord element. Dit systeem is hetzelfde als bij de vermaarde KEF LS50.

Draagbare Blu-ray drive van Pioneer

Pioneer komt met een nieuwe draagbare Blue-ray drive. Het apparaat draagt de naam BDR-XU02JM en kent een slank ontwerp. Zo met het geheel 133x133x12 mm (exclusief standaard) en weegt 245 gram. Hij is afgewerkt met een zilverkleurige metalen body waarmee hij vooral gebruikers van Ultrabooks en MacBooks aan moet spreken. De BDR-XU02JM kan zowel single- als double-layer BD-R schijfjes beschrijven op een snelheid tot 6x. Triple- en quadruple-layer schijven worden tevens ondersteund zij het met een maximale schrijfsnelheid van 4x.

Tv-kijker 'ouderwets'

De Nederlandse televisiekijker is net zo ouderwets als decennia geleden. Er worden amper programma's via internet bekeken. Ook wordt er weinig gebruik gemaakt van 'uitgesteld kijken' en betaalde zenders. Ondanks alle nieuwe opties die digitale tv biedt, kijkt de gemiddelde Nederlander nog net zo 'ouderwets' tv als decennia geleden. Er wordt opvallend weinig gebruik gemaakt van bijvoorbeeld 'uitgesteld kijken'. Of van 'streams', programma's via internet. En ook betaal-tv zoals HBO NL moet Nederland nog veroveren.

dinsdag 19 maart 2013

GoedTV verdwijnt van de kabel

De digitale zender GoedTV stopt eind maart met haar uitzendingen op de digitale kabelplatforms van onder meer UPC en Ziggo. Niet bekend is waarom dat besluit is genomen. De formule stond voor Goede doelen en initiatieven, Ondernemen, Ethiek en Duurzaamheid en is te bekijken in het digitale basispakket van kabelmaatschappijen zoals UPC, Ziggo, Delta en Caiway.

maandag 18 maart 2013

Nieuwe betaaldienst voor Vimeo

Vimeo heeft deze week Vimeo on Demand aangekondigd, een nieuwe betaalde dienst, waar derden voor 199 dollar per video's aan anderen kunnen verkopen of verhuren en hun eigen prijzen kunnen bepalen. Vimeo houdt over de verkoop tien procent in. De eerste video is Don Hertzfeldt's It's Such a Beautiful Day die voor 6 dollar gekocht of voor 2 dollar gehuurd kan worden. De dienst moet niet worden verward met Vimeo Plus. Die kost 59,95 per jaar en toont video's zonder advertenties.

Samsung verzamelt content op HomeSync

Nu mensen over steeds meer digitale content beschikken, willen zij al hun content het liefst verzamelen op één veilige plek. Dat kan bij Samsung op de HomeSync. Dit is een persoonlijke Home Cloud, die familieleden in staat stelt om films, muziek en foto’s op te slaan, te delen en te streamen. HomeSync combineert daarvoor een 1 terabyte harde schijf met een Android Jellybean mediacenter en een draadloze verbinding. HomeSync kun je ook gebruiken als monitoringsysteem in huis. Als je een camera aan de HomeSync koppelt, kun je beelden opnemen of live streamen naar je smartphone. Dat maakt van HomeSync een moderne vervanger van de babyfoon: je hoort je kind niet alleen huilen, maar je kunt hem of haar ook direct zien.

Canon met kleinste EOS-dslr?

Canon zou bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw instapmodel dslr. Deze zou onder de huidige EOS 1100D gepositioneerd worden, en tevens kleiner en lichter zijn dan dat model. Het nieuwe model zou volgens geruchten de EOS M-milc, waarop veel kritiek geuit werd, aflossen. Volgens CanonWatch, die zich baseert op een anonieme bron, zou de kleinste Canon-dslr zowel EF- als EF-S-lenzen kunnen gebruiken en zou het nieuwe model al eind deze maand of de eerste weken van april aangekondigd worden.

vrijdag 15 maart 2013

Mogelijk ook video bij Deezer

Het van oorsprong Franse Deezer overweegt videostreaming. Dat meldt marketing director Benelux Johan van Roy in een interview met De Telegraaf. Concrete plannen zijn er nog niet, maar er wordt serieus rekening mee gehouden door de uitrol van 4G-dataverkeer waarmee meer datacapaciteit ter beschikking komt. Deezer richt zich nu grotendeels op muziek. Deezer zou videoclips en concerten kunnen uitzenden.

donderdag 14 maart 2013

Film1/Sport1-zenders als aparte abonnementen verkrijgbaar bij CAI Harderwijk

Voor de filmzenders en sportzenders in het Film1/Sport1-pakket van CAI Harderwijk zijn vanaf 15 maart 2013 ook apart abonnementen beschikbaar. Er zijn drie keuze-mogelijkheden: Film1/Sport1-pakket voor 21.30 euro per maand (inclusief btw), Film1-pakket voor 13,95 euro per maand en Sport1-pakket voor 13,95 euro per maand (inclusief btw). De digitale televisiekanalen van de Film1-televisiezenders en de Sport1-televisiezenders blijven ongewijzigd. Voor de Film1 en/of Sport1 pakketten is een smartcard nodig. Abonnees kunnen het pakket van hun keuze aanvragen via de internetprovider (Solcon, XSyou en nedvite) aan wie zij het televisieabonnement betalen.

Formule 1 gratis bij UPC en Ziggo

Abonnees van UPC en Ziggo kunnen de eerste Formule 1-race gratis via betaalzender Sport1 bekijken. Het gaat hierbij om pay per view. Sport1 heeft vanaf dit jaar voor de komende jaren de uitzendrechten van alle Formule 1-races in bezit. Om voor langere tijd kennis te maken met het sportaanbod van Sport1 – inclusief de Formule 1 – heeft de betaalzender op dit moment een kennismakingactie waarbij men de eerste drie maanden voor vijf euro per maand naar Sport1 kan kijken. Normaal kost een abonnement op Sport1 maandelijks – afhankelijk van de tv-aanbieder – rond de vijftien euro.

Philips lanceert nieuwe soundbar

Ook Philips introduceert een soundbar: de Fidelio SoundBar Speaker met ‘Surround Sound on Demand’. Deze is uitgerust met de nieuwste technologische innovaties en zorgt voor een dynamische en levensechte geluidsbeleving in de huiskamer, aldus Philips.
De soundbar kan als een geheel onder de tv geplaatst worden. Maar de onderodelen kunnen ook los worden gekoppeld, waardoor een 5.1-installatie ontstaat. Het systeem is volledig draadloos. De Fidelio SoundBar Speaker maakt gebruik van surround- en equalizertechnologie om geluidssignalen te analyseren en dynamisch aan te sturen en zorgt zo voor een evenwichtige driedimensionale geluidsbeleving. Bovendien bestaat er geen risico op storingen door andere draadloze netwerksignalen dankzij de ingebouwde oriëntatiesensoren die werken op basis van een door Philips ontwikkelde draadloze audiotechnologie. Deze gebruikt een andere frequentie dan Bluetooth of overige draadloze communicatieprotocollen.

woensdag 13 maart 2013

App voor ’s werelds eerste second screen film nu beschikbaar

Nederland is het eerste land ter wereld waar het (vanaf 4 april) mogelijk is om een bioscoopfilm te zien met second screen technologie voor op je eigen mobiel. De speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie (APP De Film) is vanaf vandaag in diverse app-stores verkrijgbaar. Over drie weken zal daarmee voor het eerst het actieve gebruik van mobiele apparaten in de bioscoop worden toegestaan. Het gaat hier om de eigentijdse thriller APP met o.a Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra, Robert de Hoog, Isis Cabolet, Liza Sips, Mark van Eeuwen en Gigi Ravelli.
APP gaat over een jonge psychologiestudente die een mysterieuze app op haar telefoon installeert. De app met de naam Iris lijkt handig en slim, maar al snel blijkt ze veel meer te zijn dan dat. 'Via je mobiel kan je als kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn volgen die tijdens belangrijke momenten zowel op het grote doek als op je mobiel geheel samenkomen. Dit geeft een totaal nieuwe invulling van hoe wij films zullen beleven in de toekomst', zegt Bobby Boermans van 2CFILM en regisseur van APP.
De film APP kan alleen second screen worden bekeken als de app van te voren is gedownload. De film is ook zonder second screen zeker de moeite waard om te kijken. De applicatie APP De Film  is in opdracht van 2CFILM ontwikkeld door Service2Media in samenwerking met Civolution.

Prijzen Viera televisies bekend

Panasonic heeft de Nederlandse adviesprijzen voor zijn jongste modellen televisies gepubliceerd. Zo gaat de Viera ZT60, het nieuwe 'referentiemodel' met gelamineerde glaslaag en grotere kleurruimte, 4500 euro kosten, terwijl de Viera WT60 in 55 inch-formaat verkrijgbaar is voor 2999 euro. Dat meldt Tweakers.net. De LCD-lijn van Panasonic wordt aangevoerd door de Viera WT60, die de WT50 van vorig jaar opvolgt. Het IPS-paneel van de WT60 zou een hoger contrast bieden dan zijn voorganger door onder meer een nieuw anti-reflectiefilter. Daarnaast zou de scanning backlight verbeterd zijn voor een hogere bewegingsscherpte.

dinsdag 12 maart 2013

'Xbox 720 krijgt geen Blu-ray-speler'

Een anonieme bron claimt dat Microsoft's volgende Xbox geen Blu-ray-speler zal krijgen. De bron zegt de Xbox in handen te hebben gehad, hoewel er weinig onderbouwde informatie naar voren komt. Het argument voor die keuze is het toenemende belang in digitale media. De trend beweegt naar een online distributienetwerk en het streamen van games, wat kosten kan drukken en databeperkingen in productie kan wegnemen. Dit zien we terug in geruchten over de PlayStation 4 van Sony

Nikon telezoomobjectief: een verbeterde klassieker

Nikon introduceert een nieuw FX-formaat telezoomobjectief met een veelzijdig zoombereik van 80­–400 mm en een voortreffelijk optisch ontwerp. De nieuwe AF-S 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR is een telezoomobjectief met een verbeterde optische constructie die moeiteloos voldoet aan de vereisten van de hedendaagse D-SLR's.
Het objectief is uitstekend geschikt voor onderwerpen zoals wilde dieren, landschappen of sport, en heeft een dekking van gemiddelde tele tot supertele. Het objectief levert uitstekende optische prestaties in diverse omstandigheden en Nikon's vibratiereductiesysteem biedt een correctie van maximaal 4 stops over het hele zoombereik, zelfs bij 400 mm.

Roku 3 nu verkrijgbaar

Roku heeft zijn derde mediaspeler op de Amerikaanse markt gelanceerd, een regelrechte concurrent van AppleTV. Die moet tot vijf keer sneller zijn dan voorgaande modellen. De Roku 3 wordt gekenmerkt door een verbeterde gebruikersomgeving en komt nu met 750 content partners. Ook opmerkelijk: een aansluiting voor een hoofdtelefoon op de afstandsbediening. De speler is onmiddellijk verkrijgbaar bij Amazon, en vanaf april ook in de Amerikaanse winkels. Alle huidige modellen

maandag 11 maart 2013

Nieuwe monitoren voor zakelijk gebruik en klinische omgevingen

MMD presenteerde op CeBIT een gevarieerd aanbod nieuwe modellen. In het zakelijke segment presenteert MMD een UltraWide Philips-monitor van 73,6 cm (29 inch) in het Cinemascope-formaat 21:9. Ook onderdeel van het B2B-assortiment is een PLS-model van 68,6 cm (27 inch) met een adembenemende WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en een IPS-model van 58,4 cm (23 inch) met ErgoSensor-technologie. De ErgoSensor technologie geeft gebruikers advies over hoe men in een ergonomisch correcte houding achter hun beeldscherm kunnen zitten. Daarnaast lanceert MMD een AH-IPS-monitor van 27 inch met een MHL-aansluiting.

Corel VideoStudio Pro X6 biedt nieuwe videotools

Corel lanceert VideoStudio Pro X6, de nieuwste versie van de videobewerkingssoftware van het bedrijf. Met ondersteuning voor Ultra HD en AVCHD 2.0, functies zoals Motion Tracking en de vergrote modus voor digitale spiegelreflexcamera's, biedt VideoStudio Pro X6 oplossingen voor alle nieuwste trends in consumentenvideo. Met de introductie van het zogenaamde 'Motion Tracking' kan VideoStudio Pro X6 bijvoorbeeld automatisch de beweging van objecten bijhouden en hieraan afbeeldingen koppelen. Als aanvulling op de nieuwe functie Motion Tracking, kunnen gebruikers met VideoStudio Pro X6 verder eigen volgpaden definiëren, waarmee het proces van het instellen van animatiepaden aanzienlijk wordt versneld.

donderdag 7 maart 2013

Meer Belgen kijken via Belgacom

Steeds meer Belgen kijken tv-zenders via telecombedrijf Belgacom. Deze biedt tv-diensten via internet aan. Hierdoor steeg ook het aantal klanten dat internetdiensten bij Belgacom afneemt. In België is door de komst van het nieuwe tv-dienst Snow van KPN er meer concurrentie op de tv-markt ontstaan. De komst van Snow heeft nog geen invloed op de nu door Belgacom bekendgemaakte cijfers gehad omdat het hier om de jaarcijfers van 2012 gaat. De verwachting is dat door de komst van Snow en de scherpe prijsstelling van dit Belgische KPN tv-product in 2013 abonneecijfers van Belgische tv-aanbieders onder druk komen te staan.

woensdag 6 maart 2013

Samsung scoort met OLED schermen

Samsung doet goede zaken met zijn 85 inch Ultra HD scherm. Ondanks het forse prijskaartje van 36.800 dollar, is de televisie reeds uitverkocht. Toegegeven: er waren slechts 77 exemplaren beschikbaar in Zuid-Koreaanse winkels, maar die waren halverwege februari al weg. Rivaal LG heeft 300 exemplaren van zijn 84 inch UHD televisie verkocht. Dat is opmerkelijk, want er is nauwelijks 4k content beschikbaar.

Blu-ray nog niet dood

Blu-ray is voorlopig nog niet dood. Dat zegt de baas van PlayStation in Europa, Jim Ryan. Sony blijft zich ook in de toekomst op deze beeld- en geluidsdrager richten. 'Onze primaire manier van grote games leveren blijft de verkoop van Blu-ray discs, dat zal de komende tijd en dus ook met de PlayStation 4 zo blijven.' Die vraag was natuurlijk gerechtvaardigd, want Playstation 4 (verkrijgbaar dit najaar) biedt voor het eerst de mogelijkheid van streaming games, waarbij geen fysieke media meer nodig zijn.
De vraag is alleen wel of Blu-ray voor de aankoop van films nog het geschikte medium zal blijven. De distributie daarvan loopt immers steeds vaker via VOD-platforms.

dinsdag 5 maart 2013

Nieuwe frequentie voor Nickelodeon

Kinderzender Nickelodeon krijgt een nieuwe uitzendfrequentie op de Astra1-satelliet. De verhuizing van Nickelodeon is onderdeel van een herschikking van tv-zenders die CanalDigitaal dit jaar gaat uitvoeren. Nickelodeon neemt de plaats van muziekzender MTV Nederland op een door het Amerikaanse mediabedrijf Viacom gehuurde transponder op de Astra1-satelliet, meldt TotaalTV. Nickelodeon blijft ook in de toekomst in MPEG2 uitzenden.

maandag 4 maart 2013

Nikon introduceert opvolger COOLPIX-camera

Vorige week kondigde Nikon Europe de komst van een nieuwe compactcamera in de COOLPIX S-serie aan. Als opvolger van de enorm succesvolle S3300, in alle categorieën de best verkopende camera van Europa, is de kleurige S3500 volgens de fabrikant 'bijzonder intelligent', met een NIKKOR-groothoekobjectief met 7x zoom, een 6,7-cm (2,7-inch) lcd-scherm, vibratiereductie met lens-shift, 720p-video-opnamen en ingebouwde filtereffecten.
Met behulp van 18 onderwerpstanden worden de camera-instellingen automatisch geoptimaliseerd voor gangbare fotoscenario's, terwijl het Slimme portretsysteem automatische detectietechnologieën gebruikt om ervoor te zorgen dat je foto's altijd lukken. Met behulp van de opties in het menu Glamour-retouchering kun je portretten flatteuzer maken en in het menu Retoucheren vind je tal van opties waarmee je foto's ter plekke kunt verbeteren, met inbegrip van de stand Sneleffecten die je tijdens het afspelen kunt gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn Selectieve kleur, waarmee je je foto's monochroom kunt maken en vervolgens een kleur naar keuze kunt geven, en Ster, waarmee je een stereffect kunt toepassen op heldere objecten.

Ook films kunnen op iCloud worden bewaard

Nederlandse iTunes-gebruikers kunnen hun gekochte films nu ook op iCloud bewaren. Tot nu toe bleef deze mogelijkheid beperkt tot muziek. Ook Apple TV kijkers zien nu een apart tabblad gekocht bij het film-overzicht. Ook gebruikers in België, Frankrijk, Noorwegen en Zweden hebben nu de beschikking over deze functie. Alleen Duitsland zal nog iets langer moeten wachten.

vrijdag 1 maart 2013

Nikon brengt D7100 op de markt

Met het uitbrengen van de Nikon D7100, een nieuwe DX-formaat camera met 24,1 megapixels, biedt Nikon naar eigen zeggen een sterk presterende, uitstekend draagbare camera voor fotoliefhebbers. De Nikon D7100 biedt fantastische prestaties en een enorme vooruitgang in beeldkwaliteit. De krachtige DX-formaat CMOS-sensor met 24,1 megapixels staat garant voor scherpe, gedetailleerde beelden. Doordat geen optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) wordt gebruikt, kan de sensor met zijn hoge aantal megapixels een hoge resolutie realiseren. Beelden worden scherp weergegeven, zodat zelfs de fijnste texturen zoals haren of veren in ultrahoge definitie kunnen worden vastgelegd.

XBMC aangepast voor Apple TV 2

De nieuwste versie van XBMC is sinds enkele dagen beschikbaar, en aangepast voor firmwareversie 5.2 voor Apple TV. Wel is een jailbreak noodzakelijk, oftewel een hack, om de software te kunnen gebruiken. Bovendien werkt de software niet voor de derde generatie Apple TV. XBMC Media Center is open source en beschikbaar in 40 talen. Overigens niet alleen voor Apple TV, maar ook voor Android, Linux, Mac OS X en Windows.