vrijdag 28 december 2012

Polaroid bevestigt Android systeemcamera

Polaroid introduceert op de CES in Las Vegas een spiegelloze systeemcamera met verwisselbare lenzen die draait onder het Android besturingssysteem. Details zijn nog niet bevestigd, maar het apparaat zou beschikken over een 18,1 megapixel sensor en een 3.5 inch aanraakscherm. De komst van de camera is inmiddels inderdaad bevestigd, maar Polaroid wil er verder nog niets over kwijt.

Fotografie wordt sociaal

Met de Samsung Galaxy camera kan je nu hoogwaardige foto’s snel met je vrienden delen zonder dat je ze eerst moet overzetten naar je computer of harde schijf. Het toestel is immers uitgerust met de Android-software en 3G- en wifi-connectiviteit. Daardoor kan je snel via bijvoorbeeld de Facebook-, Pinterest- of Twitter-app je foto’s online zetten, net zoals bij een smartphone.

vrijdag 21 december 2012

Ook geen luide reclame meer bij Belgische omroep

In navolging van Nederland stoppen ook de Belgische omroepen VRT, RTBF, SBS en VMMa met luide reclamespots. Vanaf 9 januari gaat het volume omlaag. Daamee voldoen de omroepen aan de Europese luidheidsnorm van de European Broadcasting Union. De afspraken gelden voorlopig alleen voor tv-zenders. Invoering bij radiozenders is lastiger. Reclamemakers voeren graag het volume op in de hoop dat hun reclames, ook als het toestel zacht staat, toch verstaanbaar zijn.

donderdag 20 december 2012

Nieuwe Philips 27-inch AMVA monitor met webcam

MMD, merklicentiepartner voor Philips-monitoren, introduceert een nieuwe monitor met optimale functies en specificaties voor professionals die de beste display prestaties nodig hebben. De nieuwe Philips AMVA LCD-monitor biedt een hoog beeldkwaliteit en is geoptimaliseerd voor meer productiviteit. De geïntegreerde webcam met microfoon verbindt gebruikers met collega’s en klanten over de hele wereld om efficiënter samen te werken. De Vertical Alignment technologie zorgt voor een hoog contrast en haarscherpe beelden tijdens videoconferenties. Daarnaast geeft de nieuwe 27-inch AMVA monitor standaard kantoor applicaties foutloos weer en ondersteunt het ook grafisch intensieve applicaties zoals fotobewerkingsprogramma's. Dankzij de SmartErgo base met verstelbare standaard is de monitor naar wens te verstellen voor een comfortabele kijkhoek.
De Philips AMVA LCD-monitor is voorzien van HDMI voor universele digitale aansluiting en DisplayPort, een PC-naar-monitor link dat ondersteuning biedt voor kabels tot 15 meter en 10,8 Gbps/sec data-overdracht. Dit levert een razend snelle imaging en refresh rate voor gebruik van kantoor applicaties die veel energie verbruiken. De 271P4QPJK Philips AMVA LCD-monitor is nu beschikbaar voor een winkeladviesprijs van 479 euro.

woensdag 19 december 2012

JVC camcorders te bedienen met Android smartphones

JVC brengt een aantal nieuwe Everio-camcorders op de markt, waarvan er twee op afstand bediend kan worden met een Android-smartphone. De GZ-EX350 (16GB) en de GZ-EX370 (32GB) kunnen verbinding maken met ieder apparaat dat op Android draait, maar die moet dan wel Wi-Fi Direct ondersteunen. Jammer genoeg zijn de camera's met 40x optische zoom, Full HD video en een 3 inch touchscreen, in eerste instantie bedoeld voor de Japanse markt.

Malwaremakers richten vizier op IPTV

Beveiligingsbedrijf F-Secure voorspelt een stroom aan malware op IPTVs. Onjuiste configuratie maakt de internettelevisie bijzonder kwetsbaar. De nieuwe generatie televisies is in trek bij malwaremakers en hackers. Analist Sean Sullivan van beveiligingsbedrijf F-Secure waarschuwt dat ip-tv's wagenwijd openstaan voor aanvallen.

maandag 17 december 2012

KPN en Accenture sluiten tv contract

KPN heeft Accenture ingeschakeld voor de ontwikkeling en het onderhoud van haar nieuwe innovatieve tv-aanbod. Deze diensten zijn gebaseerd op de Accenture Video Solution. Accenture gaat de prestaties van KPN Interactieve TV verbeteren en deze diensten beschikbaar maken voor verschillende apparaten (tv, tablet en smartphone). De nieuwe geïntegreerde oplossing is een uitbreiding op de bestaande iTV en iTV online diensten die KPN op de Nederlandse markt aanbiedt.
Op basis van de videosoftware en services van Accenture kan KPN haar klanten multiscreen video-ervaring bieden, naast remote recording en 'catch up' tv voor on demand video. Daarnaast zorgt adaptive streaming voor consistente beeldkwaliteit.

vrijdag 14 december 2012

Photoshop CS6: de eerste grote update

Onder het nieuwe Creative Cloud-regime van Adobe krijgt Photoshop CS6 zijn eerste grote update, met veel nadruk op efficiëntie voor fotografen en grafici. Het is toch even wennen voor Photoshop-gebruikers overal ter wereld. In plaats van elke paar jaar een nieuwe versie zal Adobe zijn bekende fotobewerker voortaan met tussentijdse updates bijwerken. Sinds april legt Adobe de nadruk namelijk op zijn Creative Cloud, een abonnementsdienst waarmee je Photoshop en alle andere professionele tools voor een maandelijks of jaarlijks bedrag in huis haalt.

donderdag 13 december 2012

Apple TV krijgt mogelijk Bluetooth ondersteuning

Apple TV krijgt mogelijk Bluetooth ondersteuning. Dat zou af te leiden zijn uit de laatste betasoftware voor de Apple TV, waaraan een nieuw Bluetooth-menu is toegevoegd. Op die manier zouden draadloze toetsenborden aan Apple TV kunnen worden gekoppeld. Er is op dit moment wel afstandsbediening mogelijk via de iPhone of de iPad met de gratis app Remote, maar die is toch wat lastig te gebruiken. Met de pijltjes van het toetsenbord zou je door het menu van je Apple TV kunnen navigeren. Ook het zoeken naar specifieke titels wordt makkelijker.

woensdag 12 december 2012

Nieuwe versie XBMC Media Center

Nog geen week na het verschijnen van de tweede bètarelease van versie 12.0 van XBMC Media Center kan de derde bèta alweer worden opgehaald. Deze crossplatform-mediacentersoftware wordt ontwikkeld voor Windows, OS X, Linux, iOS, AppleTV2, de Raspberry Pi en Android. De port voor de originele Xbox wordt niet meer door dit team onderhouden. Versie 12.0, die codenaam Frodo heeft meegekregen, bevat een groot aantal veranderingen. Zo is er ondersteuning voor hd-audio, kan er tv gekeken en opgenomen worden en is er nu ook een 64bit-build voor OS X. Hieronder zijn de release notes voor bèta 3 te vinden

maandag 10 december 2012

Vlaamse zenders straks alleen nog in MPEG4

De Vlaamse publieke tv-zenders Eén en Canvas zijn vanaf 1 januari in MPEG4 via de Astra1-satelliet te bekijken. Dat meldt TotaalTV. In maart worden de zenders alleen nog in dit formaat doorgegeven. Tot die tijd zijn beide tv-zenders zowel in MPEG2 als MPEG4 via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost uitgezonden. Reden van de omzetting is dat er ruimte moet komen voor nieuwe tv-zenders. MPEG4 spaart flink wat bandbreedte vergeleken met MPEG2.

donderdag 6 december 2012

Filmstudio's vragen Google om censuur eigen films

Filmstudio’s bestoken Google met verzoeken om links naar illegale kopieën van hun kaskrakers te censureren. En soms vragen zij daarbij om blokkade van hun eigen producten. Onder de Digital Millennium Copyright Act (DCMA), een Amerikaanse copyrightwet, hebben auteursrechthouders de bevoegdheid om links te laten verwijderen die verwijzen naar beschermd materiaal.

TP Vision in 2014 winstgevend

De televisie joint venture van Philips en TPV, TP Vision, zal mogelijk in 2014 winst kunnen maken. Dat verklaarde het bedrijf in China Daily. Dit jaar moet nog rekening worden gehouden met een operationeel nog verlies, zij het dat partners Philips zorgdraagt voor advertentie- en promotiekosten. TP Vision presenteerde zich vorig jaar voor het eerst aan het publiek met toestellen die nog steeds gewoon onder de merknaam Philips worden verkocht.

woensdag 5 december 2012

Crisis heeft geen vat op Sinterklaasaankopen elektronica

UNETO-VNI, de brancheorganisatie voor elektronicawinkels, verwacht ondanks de economische crisis hoge omzetten met Sinterklaas. Duurdere cadeaus als tablet pc's en spelcomputers doen het goed, maar dit jaar is ook keukenapparatuur, zoals espressoapparaten in trek. Ook kleinere cadeaus, zoals smartphone hoesjes en speakerdocks zijn populair bij Sint.
Volgens Maurice Estourgie, manager detailhandel bij UNETO-VNI, bewijzen de twee laatste weken dat de populariteit van de goedheiligman nog altijd groeit. 'Een peiling onder de aangesloten elektronicazaken laat zien dat de omzetten fors zijn toegenomen. Bovendien verwachten we vandaag en morgen nog een flinke eindspurt. Dan zijn de winkels extra lang open om Sint voldoende tijd te geven om de laatste inkopen te doen.'
Vooral de verkoop van audioproducten is volgens UNETO-VNI opvallend groot. E-readers, oortjes voor de smartphone, maar ook trendy headphones staan hoog op veel verlanglijstjes. Ook kopen Sinterklaas en de inkooppieten opvallend veel digitale fototoestellen en cameratasjes. Estourgie: 'Er wordt gericht gekocht en niet alleen in de winkels, maar ook online.'
Ook met Kerst verwachten de bij UNETO-VNI aangesloten detaillisten ondanks de economische tegenwind hoge omzetten.

maandag 3 december 2012

Frequenties Digitenne in Randstad gewijzigd

KPN voert op 11 en 12 december wijzigingen door aan het DVB-T-netwerk. Kijkers van Digitenne in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht moeten rekening houden met onderbrekingen in de dienstverlening. KPN verhuist de opstelplaats Utrecht Oost KPN naar Utrecht Galgenwaard. Daarnaast worden de uitzendingen in de Randstad verplaatst van UHF kanaal 64 (814-822 MHz) naar kanaal 49 (694-702 MHz). Het spectrum wordt vrijgemaakt voor mobiele communicatie.