woensdag 30 september 2009

VOD stuwt groei diensten Ziggo


Ziggo ziet het aantal diensten dat wordt afgenomen stijgen met 7,8 procent naar 6,9 miljoen. De groei wijt het kabelbedrijf vooral aan de introductie van nieuwe diensten en producten als Video On Demand en snel internet op basis van EuroDOCSIS 3.0. VOD en snel internet moet ook de basis leggen voor toekomstige groei. Inmiddels is tv bij Ziggo verantwoordelijk voor 4,597 miljoen abonnementen en internet voor  1,4 miljoen. In de herfst worden de snelheden voor internet verder opgevoerd.

Korte HDMI kabel van Soundex


Soundex komt met een nieuwe Premium Quality HDMI kabel met metalen pluggen die geschikt zijn voor 1080p resolutie overdracht. De kortste versie heeft een lengte van slechts 50 centimeter en is ontworpen om componenten die dicht bij elkaar staan met elkaar te verbinden. Soundex is producent van onder andere audio/video schakelboxen, antenne versterkers en splitters.

Intel in tv chips


De grenzen vervagen tussen computers en televisie, dus richt Intel zijn pijlen ook op processors voor tv-doeleinden. Zo komt Intel met de CE4100, een zogenaamd "System On Chip"(SOC) - ook wel mediaprocessor genoemd. Deze bevat een 45nm chip met een Atom processor compleet met audio- en video-componenten voor geavanceerde beeld en geluidverwerking als hd-video en zelfs 3d-video. De SoC chip, tot nu toe bekend onder de codenaam "Sodaville", brengt de Atom naar de tv en is vooral bedoeld voor gebruik consumentenelektronica. Toekomstige settop boxen kunnen daarmee geschikt gemaakt worden voor interactieve televisietoepassingen, een betere beveiliging en snellere beeldverwerking.

dinsdag 29 september 2009

State of Play ook als Blu-ray

Op 8 oktober verschijnt State of Play, een spannende thriller van regisseur Kevin MacDonald, op Blu-ray. De speelfilm draait rond het goed ogende, onverstoorbare Amerikaanse Congreslid Stephen Collins (Ben Affleck), de hoop van zijn politieke partij. Alle ogen zijn gericht op deze opkomende ster als partijkandidaat voor de naderende race om het presidentschap.

Gladiator op Blu-ray


Voor het eerst op Blu Ray. Met exclusief  5 uur gloednieuw bonusmateriaal: Gladiator. Ridley Scott regisseerde een ware sterrencast: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Richard Harris, Connie Nielsen en Djimon Hounsou. De Blu Ray van deze met vijf Oscars bekroonde film bevat twee discs met daarop de bioscoopversie, de extended versie en daarnaast een schat aan nieuw – maar liefst 5 uur durend - bonusmateriaal.

maandag 28 september 2009

HD kanaal Robert Redford bij CAIW

Niet UPC maar Caiway geeft als eerste het HD kanaal van de Amerikaanse Robert Redford door. Per direct is het HD kanaal bij Caiway beschikbaar. Als eerste in de Benelux gaf Telenet, het Belgische zusterbedrijf van UPC, door. Ook het SD kanaal FoxLife is nieuw bij Caiway.

zaterdag 26 september 2009

Stadsomroep Haarlem sleutelt aan Digitenne

Stadsomroep Haarlem 105 brengt vandaag verbeteringen aan in het zendsignaal via DVB-T (Digitenne). Het is de bedoeling dat het signaal sterker wordt, zodat ook in Haarlem-Noord en Schalkwijk ontvangst van de stadsomroep mogelijk wordt. De uitzendingen via Digitenne zullen zaterdag overdag langdurig onderbroken worden.

vrijdag 25 september 2009

Iconische afstandsbediening bij nieuwe Aurea

Meest opvallend aan de nieuwe Aurea tv is de "iconische" afstandsbediening in een parelmoeren uitvoering en schuiffunctie. Hierdoor zijn de belangrijkste toetsen volgens fabrikant Philips makkelijk toegankelijk. De achtergrondverlichting op de afstandsbediening zorgt voor een comfortabel gebruik in een donkere kamer. Om het design compleet te maken worden de bedieningstoetsen van de televisie niet langer aan de zijkant afgebeeld, maar zijn ze geïntegreerd in aanraak-toetsen voor op de rand van de Aurea.

donderdag 24 september 2009

Nederlandse zenders op YouTube


SBS en YouTube hebben een overeenkomst gesloten waarbij populaire content van de zenders NET 5, SBS 6 en Veronica te zien wordt op YouTube. SBS mag speciale zenderkanalen en kanalen over specifieke programma's creëren op YouTube, waar ook andere relevante informatie, zoals nieuws, links en andere content op geplaatst kan worden.

WipEout HD op Blu-ray


Sony heeft bekend gemaakt dat men WipEout HD plus alle uitbreidingen, als WipEout HD Fury, op één Blu-ray disc gaat uitbrengen. WipEout HD verscheen al eerder in de PlayStation Store, maar straks kunnen ook gamers die niet via de online winkel willen of kunnen kopen alsnog met de game aan de slag.

Canvas+ is op sterven na dood


Bijna een jaar na de lancering van het alternatieve en complementaire aanbod op Canvas+ is het digitale broertje van Canvas op sterven na dood. Vijf dagen op zeven staat in het zendschema: ‘Geen uitzending'. Op de najaarspresentatie van Canvas werd met geen woord gerept over het digitale broertje Canvas+. Wie het zendschema bekijkt, weet waarom: Canvas+ ligt op apegapen.

XBox spelers kunnen zonder HD


Terwijl de HD-revolutie in volle gang is, beweert onderzoek dat menig Xbox 360 bezitter games zonder HDMI speelt. Volgens Aaron Greenberg spelen de meeste nog steeds met hun AV-kabeltje. Greenberg heeft namelijk aan de hand van een grootschalig onderzoek tussen consumenten laten weten dat er niet zoveel op HDMI wordt gespeeld als gedacht.

woensdag 23 september 2009

Zendmast KPN nieuwe landmark in Westpoort


Afgelopen weekend heeft KPN aan de Nieuwe Hemweg (ter hoogte van de Gamma) in Amsterdam een zendstation voor digitale televisie geplaatst. Met de 115 meter hoge mast is Westpoort een landmark rijker. Het waren spannende dagen voor liaisonmanager Henk-Gert Lenten van KPN en accountmanager Steffen Smit en gebiedsregisseur Patrick Kroon van Haven Amsterdam. Na een lange voorbereiding is afgelopen weekend met succes de bijna 115 meter hoge mast geplaatst. Een imposante 120 meter hoge kraan monteerde in twee dagen de per dieplader aangevoerde 12 meter hoge segmenten. Eind dit jaar verwacht KPN het zendstation in gebruik te nemen. Het zendstation in Westpoort vervangt de bestaande mast in Amsterdam-Noord, waarvoor KPN een tijdelijke vergunning heeft. De nieuwe zender zal een groot gedeelte van Zaanstad en Amsterdam bestrijken. Samen met de zender aan de Zuidas wordt de gehele hoofdstad bediend.

3D schermen komen eraan


HP, Dell en Acer werken aan nieuwe notebooks die zijn voorzien van een 3D-scherm. Ook Lenovo en Sony zouden overwegen om nieuwe laptopmodellen met stereoscopische schermen op de markt te brengen. HP en Dell zouden al bestellingen voor 3D-notebooks hebben staan bij de Taiwanese laptop-fabrikant Wistron; Lenovo en Sony zouden in onderhandeling zijn met het bedrijf.

HDMI 1.4: leuk, maar nutteloos


HDMI versie 1.4 is gedefinieerd en de eerste apparatuur die deze standaard ondersteunen kunnen we volgend jaar verwachten, maar hoe zijn de stappen gelopen vanaf HDMI versie 1.0? Feit is dat we met HDMI 1.0 eigenlijk alles kunnen van wat er nu wordt gebruikt. De extra functionaliteiten lijken leuk, maar worden of niet (Deep Color), of maar door een zeer beperkte groep mensen gebruikt (bitstream HD surround).

dinsdag 22 september 2009

Geen extra HD kanalen voor CanalDigitaal


Op korte termijn gaat CanalDigitaal geen extra transponder op de Astra3 satelliet in gebruik nemen. De verwarring is waarschijnlijk ontstaan door het Engelse persbericht dat naar aanleiding van meerjarige verlenging van de overeenkomst van transponderhuur van de huidige themakanalen transponder. Door de omschakeling naar MPEG4 van de uitgezonden themakanalen komt er ruimte voor drie HD kanalen op de huidige transponder vrij.

Blu-ray- en mediaspeler gecombineerd

Met de nieuwe BD390 combineert LG een Blu-ray- en mediaspeler in één behuizing. De BD390, die begin deze maand gespot was op de IFA09, is namelijk in staat om online media, Blu-ray media en digitale bestanden af te spelen. Het apparaat kan in een netwerk worden opgenomen en weet raad met onder meer MPEG4-video, JPEG, MP3, WMA, DivX HD- en MKV-bestanden. De BD390 kost 268 euro.

maandag 21 september 2009

Jeugdjournaal op iPhone

Na het NOS Journaal en NOS Teletekst is nu ook het NOS Jeugdjournaal te zien op de iPod Touch en de iPhone. De NOS heeft hiervoor een simpele applicatie gelanceerd. Deze is gratis te downloaden uit de iTunes App Store en te vinden onder de zoekterm ‘Jeugdjournaal’. Na het downloaden van de applicatie kun je telkens de laatste uitzending van het NOS Jeugdjournaal bekijken.
Natuurlijk hebben de meeste kinderen in de leeftijdsgroep 9 tot en met 12 jaar geen iPod Touch of iPhone. Maar steeds meer ouders beschikken over zo’n apparaat. Vanuit de gedachte dat kinderen steeds vaker gebruik maken van spelcomputers, MP3 spelers of telefoons van hun vader of moeder, ontwikkelde de NOS een Jeugdjournaal-applicatie voor deze toestellen. Daarmee kunnen kinderen nu op ieder gewenst moment het NOS Jeugdjournaal kijken. Voortaan kunnen zij dus ook op de achterbank van de auto, langs het sportveld of op de camping het laatste NOS Jeugdjournaal terug zien. Het is ook mogelijk om via de applicatie te reageren op de ‘Stelling van de dag’. Na afloop krijg je direct de tussenstand van de stelling te zien.
Het lanceren van deze nieuwe applicatie past in het streven van de NOS om haar programma’s via zoveel mogelijk verschillende platforms aan te bieden. Het NOS Jeugdjournaal was natuurlijk al te zien via televisie en internet en te downloaden als Vodcast. Daar komt dus nu de iPhone- en iPod Touch-applicatie bij. Kijk op www.nos.nl/mobiel voor meer informatie over de mobiele services van de NOS.

Rail Away in HD


De bekende treinserie Rail Away wordt dit seizoen voor het eerst uitgezonden in High Defenition Television (HDTV). HDTV zorgt voor scherper beeld, vooral op grotere televisies. De indrukwekkende beelden van de treinreizen door verschillende landen en natuur komen nu nog dichterbij. Rail Away is een documentaireserie over markante spoorlijnen in de wereld. In elke aflevering wordt een treinreis gemaakt, met onderweg aandacht voor bijzondere locaties. Rail Away bestaat dit seizoen tien jaar, het seizoen wordt afgesloten met de 150ste uitzending.

LG OLED tv nog dit jaar in de winkels


De nieuwe 15-inch OLED tv werd op de IFA in Berlijn al gepresenteerd, maar de officiële aankondiging liet nog even op zich wachten. Dat is nu gebeurd. LG zal de 15-inch OLED-tv nog dit jaar lanceren op de consumentenmarkt. Met 15 inch is het scherm van LG groter dan die van zijn concurrenten. Zo heeft Sony`s laatste oled-model een beelddiagonaal van 11 inch.

Uitstel voor LED tv JVC


JVC zal pas begin 2010 zijn 7mm dunne HDTV met LED-verlichting uitbrengen. Oorspronkelijk zou het toestel al in september worden uitgebracht. Naast de getoonde 32 inch-versie zal JVC de dunne televisie ook leveren in een 37 inch- en 40 inch-variant. Volgens Arthur Hemerik van JVC Nederland heeft de introductie vertraging opgelopen omdat er nog wordt gesleuteld aan het edge-lit-backlit-scherm. Vooral het lekken van licht bij de randen, zichtbaar bij het prototype, wil JVC terugdringen.

vrijdag 18 september 2009

PlusTV gestopt na problemen

OnsBrabantNet (OBN) is voorlopig gestopt met het aansluiten van klanten op digitale televisie. De glasvezelaanbieder kampt al maandenlang met problemen bij de doorgifte van digitale tv onder de naam PlusTV. Ook bij de collega-glasvezelaars OnsNet Eindhoven en OnsNet Nuenen is er gedoe rond digitale tv. OnsNet Eindhoven stuurt abonnees daarom tot en met oktober geen factuur. Moedermaatschappij Reggefiber zou al hebben gebroken met tv-leverancier Hertzinger om de diensten zelf te kunnen gaan aanbieden.

KPN tweede digitale TV aanbieder

Het aantal digitale aansluitingen voor tv is het tweede kwartaal gegroeid met 5,9 procent of netto 245.800 tot een totaal van 4,426 miljoen, althans volgens het Telecompaper Dutch Television Subscribers report. Het totaal aantal TV-aansluitingen groeide met 0,2 procent tot 7,96 miljoen. Digitale TV heeft nu een aandeel van 55,6 procent. CanalDigitaal staat nu derde, dat nu 19 procent in handen heeft. UPC zag zijn marktaandeel digitale televisie dalen tot 687.000 of 15,5 procent, ondanks de toevoeging van 16.500 nieuwe klanten

Cabaret op bestelling

Klanten van KPN Interactieve TV kunnen vanaf  deze maand cabaretshows aanvragen via de interactieve videotheek van lieden als Jan-Jaap van der Wal, Micha Wertheim en Marc-Marie Huijbregts, maar ook internationale komedianten als Jeff Dunham en Palo Francisco. KPN heeft volgens Telecom Paper een distributieovereenkomst gesloten met Pias, het impresariaat van deze kleinkunstenaars.

Brando mediaspeler naar Nederland

Toen Bmorn in juni de BM-888 in China lanceerde, leek het er niet op dat dit apparaatje ooit naar Nederland zou komen. Brando maakt het nu echter mogelijk om de portable HD-mediaspeler overal ter wereld te bestellen. De mediaspeler over een aanraakscherm van 7 inch, met de prima resolutie van 800x480. Hij is voorzien van 8GB aan opslagcapaciteit, dat verder is uit te breiden met microSDHC-kaartjes. Brando vraagt voor het hele pakket ongeveer 122 euro.

donderdag 17 september 2009

Uitzending Gemist eindelijk in de App Store

Het programma Uitzending Gemist voor de iPhone is eindelijk te downloaden in de App Store. De eerste versie van de iPhone App van de Nederlandse Publieke Omroep werd al ingediend in juni, maar werd afgekeurd. De reden hiervoor schijnt geweest te zijn dat de app gebruik maakt van het 3G netwerk. T-Mobile vond de Uitzending Gemist echter geen enkel probleem, en heeft om deze reden de NPO geholpen met het nogmaals indienen van de app bij Apple.

Apple TV 40 GB niet meer verkrijgbaar

Het Apple TV-model van 40 GB is sinds deze week niet meer verkrijgbaar. Het 160 GB-model wordt in prijs verlaagd. In de Amerikaanse Apple Store betaal je voor het 160 GB-model nu nog maar 229dollar, terwijl dit voorheen nog 329 was. In Nederland gaat de 160 GB versie 269 euro kosten in plaats van 399. Al eerder gingen geruchten dat Apple het 40 GB-model van de Apple TV in de toekomst niet meer zou gaan verkopen.

UPC bestelt zuinige decoders

UPC gaat drie 'groene' settopboxen op de markt zetten die gemiddeld niet meer dan 5,5W verbruiken en in standby-modus ongeveer 1W. Ook gaat de kabelaar voor bestaande settopboxen firmware met een 'auto standby-modus' uitbrengen. De drie nieuwe settopboxen met 'groene' eigenschappen zijn afkomstig van Cisco, Pace en Thomson. UPC claimt dat de drie nieuwe settopboxen, mede dankzij nieuwe chipsets, gemeten over een hele dag gemiddeld ongeveer 5,5W verstoken. In de ecomodus reageren de kastjes wel iets trager.

Nederlandse Disney Channel alleen op kabel

De begin oktober te lanceren Nederlandse versie van Disney Channel zal in de eerste periode een kabelexclusieve zender worden. De bedoeling is dat de zender bij kabelaars 24 uur per dag in het digitale basispakket wordt uitgezonden. Naar verluidt zal de door Disney volledig ingelijfde zender Jetix de komende maanden in Nederland nog blijven bestaan, om uiteindelijk te worden omgedoopt tot Disney XD, al dan niet met Disney Channel-blokken.

woensdag 16 september 2009

Blu-ray speler van Onkyo

Onkyo heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd die binnenkort leverbaar worden. Als eerste is er een nieuwe Blu-Ray speler geïntroduceerd, de DV-BD507. Deze BD-Live profiel 2.0 speler heeft ook een kaartlezer voor het afspelen van videobestanden op geheugenkaarten. Onder meer worden AVCHD, MP3, JPEG, DivX en DivX HD ondersteund.De nieuwe A/V Receivers zijn de TX-NR1007, TX-NR3007 en TX-NR5007. Deze zijn ook te gebruiken met alle HD-formaten.

DVB-C2 aan de horizon

Ziggo is één van de negen Europese kabeltelevisieaanbieders die de nieuwe uitzendtechniek DVB-C2 hebben omarmd. UPC heeft nog geen plannen voor gebruik van deze nieuwe kabel uitzendtechniek. De huidige decoders kunnen niet gebruikt worden bij DVB-C2. De besparing van bandbreedte is de belangrijkste reden waarom de negen kabelbedrijven willen overstappen naar DVB-C2.

dinsdag 15 september 2009

Sport1 komend weekend gratis

Betaalzender Sport1 is vanaf vrijdagochtend 18 september drie etmalen lang gratis te zien voor abonnees van digitale TV via de kabel, CanalDigitaal en Tele2. Sportieve hoogtepunten uit die periode zijn de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk, golf op het Australian Open en voetbal uit de Engelse, Spaanse, Franse en Italiaanse competitie. Daaronder de stadsderby Manchester United-Manchester City en de topper AS Roma - Fiorentina.

BBC wil in 3D opnemen

De Engelse publieke omroep BBC zoekt het randje op van wat technisch mogelijk is op televisie. Tijdens de Olympische Spelen in 2012 wil het in zowel 3D als Super HD gaan opnemen, zelfs als ontvangende tv's daarmee nog niet overweg kunnen. Dat zei Roger Mosey van de BBC eind vorige week op IBC, de internationale mediabeurs die jaarlijks in Amsterdam plaatsvindt. Mosey is verantwoordelijk voor het in beeld brengen de Olympische Spelen die over 3 jaar in Londen worden gehouden.

Canal Digitaal kan meer HD uitzenden

Televisieaanbieder CanalDigitaal en satellietoperator SES Astra hebben een contract getekend voor de langere termijn verlenging van transpondercapaciteit op de Astra3 satelliet. Daarbij is ook rekening gehouden met de uitbreiding van HDTV. Door gebruik te gaan maken van de betere MPEG4 compressietechniek komt met de nu beschikbare transpondercapaciteit er ook ruimte beschikbaar voor de uitbreiding van het aantal HD kanalen op de Astra3 satelliet.

maandag 14 september 2009

Webshops elektronica vaak misleidend

Websites waarop consumentenelektronica wordt aangeboden zijn vaak misleidend voor de consument. Dat blijkt uit een onderzoek dat Europees Commissaris Meglena Kuneva (Consumentenzaken). De sites die bijvoorbeeld mobiele telefoons, fotocamera`s en andere consumentenelektronica aanbieden geven regelmatig incorrecte informatie over de kosten van transacties of over het consumentenrecht. Waar nodig zullen maatregelen worden getroffen.

Ook Panasonic gelooft in 3D

Net zoals Sony gelooft ook Panasonic sterk in 3D. De Japanners maakten op de IFA bekend in 2010 te starten met de verkoop van een 3D Blu-ray-speler en tv. Panasonic ziet niet alleen de 3D tv als cruciaal maar ook de afspeelapparatuur (Blu-ray-spelers) en de schijfjes. De 3D-inhoud moet niet alleen afspeelbaar zijn in Full HD - 1080p voor beide ogen - en 3D op nieuwe spelers, maar ook volledig compatibel zijn met de huidige 2D Blu-ray-spelers. Een 3D Blu-ray-schijfje zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid naast de 3D-film ook een 2D-versie bevatten.

zaterdag 12 september 2009

BravaNL zondag van start

Zondag 13 september vindt in de Philharmonie in Haarlem de officiële lancering plaats van BravaNL. Haarlem is de eerste gemeente van Nederland waar de nieuwe Nederlandse cultuurzender door kabelexploitant UPC huis-aan-huis wordt doorgegeven, op advies van de Programmaraad Haarlem. De ‘launch’ van BravaNL vindt plaats tijdens het festival ‘Stad als Podium’. De Haarlemse wethouder van Cultuur Chris van Velzen en programmadirecteur Rob Overman van BravaNL zullen in de foyer van de Philharmonie met een klap op een grote gong de openingshandeling verrichten.

vrijdag 11 september 2009

SBS Veamer van start

Het heeft even geduurd maar het Video on Demand platform Veamer van SBS 6 is donderdag online gegaan. Het platform biedt films, tv-series en trailers die je online kunt bekijken. Via het platform kun je gemakkelijk een titel zoeken, huren en downloaden. Zo kun je een aflevering van een serie al vanaf 1,49 euro bekijken.

UEFA Champions League van start op Sport1

Op dinsdag 15 en woensdag 16 september staan de uitzendingen van Sport1 geheel in het teken van de UEFA Champions League. Op zes kanalen tegelijk en op het HD kanaal zijn de beste wedstrijden uit de eerste ronde live te zien. Vanuit Israël volgt John van Vliet de verrichtingen van Bayern München met de Nederlanders Louis van Gaal, Arjen Robben en Edson Braafheid. Sport1 besteedt op dinsdag naast de wedstrijd Maccabi Haifa - Bayern München, ook nog uitgebreid aandacht aan Olympique Marseille - AC .

Digitaal kinderkanaal bij VTM

VTM heeft met Studio 100 een overeenkomst gesloten voor een kinderkanaal. Het nieuwe net gaat vtmKZOE heten en zal 24 uur per dag digitaal te bekijken zijn maar ook op de analoge kabel verschijnen. Daarvoor moet Kanaal Z voortaan overdag (vanaf 06.00 tot 20.00u) wijken, net als Canvas dat nu voor Ketnet moet doen.

donderdag 10 september 2009

Pocketcam met HDMI

JVC heeft een pocketcamcorder met HDMI-aansluiting geïntroduceerd. De Picsio GF-FM1 kan video in een resolutie van 1080p opnemen, waarbij het beeld digitaal wordt gestabiliseerd, en schiet foto's met acht megapixels. Videostreams worden gecomprimeerd met de MPEG-4 avc/h.264-codec en worden weggeschreven als .mov-bestand. De Picsio heeft geen ingebouwd geheugen. Het beeld kan met een HDMI-mini-kabel op een hdtv worden vertoond, maar deze kabel wordt niet standaard meegeleverd.

woensdag 9 september 2009

FOXLife in Nederland van start

Het internationale multimediabedrijf Fox International Channels (FIC) introduceert deze week de digitale tv-zender FOXlife in Nederland en België. Vanaf 20.30 uur zendt de zender uit via Ziggo en UPC en in België via Telenet. De tv-zender is al in 35 landen te zien en richt zich vooral op het vrouwelijk publiek tussen de 20 en 49 jaar. Op de zender zijn grote internationale successen te zien zoals de series True Blood, Nurse Jackie, Brothers & Sisters en In Treatment, die onlangs ook in West-Europa en in de Verenigde Staten van start zijn gegaan.

Home video projectoren van Epson

Vorige week lanceerde Epson een geheel nieuwe serie home cinema videoprojectoren, uiteenlopend van een instap all-in-one projector met ingebouwde dvd-speler tot high-end HD 1080p videoprojectoren voor de ware film, game of sportfanaat. Als het aan Epson ligt, is het met een normale LCD tv niet echt mogelijk om de beleving van een film in een bioscoop te evenaren. Daarom komt de fabrikant met videoprojectoren waarmee dit wél mogelijk is, zonder direct diep in de buidel te hoeven tasten. De systemen zijn vanaf oktober te koop vanaf 1499 euro.

dinsdag 8 september 2009

LED tv voor Panasonic

Elektronicafabrikant Panasonic heeft op de IFA-beurs in Berlijn een prototype getoond van een plasma-tv die slechts 8,8 mm diep is. Ook brengt het bedrijf begin volgend jaar een LCD-tv met led-verlichting op de markt. Panasonic gebruikt voor zijn LED-tv een ips-alpha-paneel met daarachter witte led's, waardoor het paneel lokaal gedimd kan worden voor een beter contrast. Het Japanse elektronicaconcern claimt een dynamische contrastratio van 1.000.000:1, terwijl de bewegingsresolutie ongeveer 1000 beeldlijnen bedraagt. De tv zal waarschijnlijk in mei volgend jaar uitgebracht worden.

Set wraps verbeteren beeld en geluid

Rondom elke stroomvoerende lichtnetkabel bevindt zich een elektromagnetisch veld, dat nadelige gevolgen kan hebben voor de geluids- en beeldweergave. Dit negatieve effect kan worden tegengegaan door de toepassing van een set `wraps`. De AC en Sand Wraps van Entreq zijn nu in de Benelux te koop via Kemp Elektroniks dealers. De AC & Sand Wraps zijn in exclusief in de Benelux verkrijgbaar via Kemp Elektroniks dealers. Een set AC & Sand Wraps kost 120 euro.

maandag 7 september 2009

VOD dienst Telenet uitgesteld

De Vlaams-Brusselse kabelaar Telenet neemt HD films op in het video on demand aanbod 'Film à la carte'. Daaronder The Wrestler, Saw 5 en de klassieker E.T. De op 2 september aangekondigde dienst 'Hot from the USA' die vanaf 24 september van start zou gaan, is even van de baan. Telenet overlegt volgens Telecompaper nu eerst met de omroepen of de dienst kan worden ingepast in het VoD-aanbod van de omroepen die de series op de buis brengen.

zondag 6 september 2009

Digitenne voorlopig niet in HD

KPN heeft voorlopig geen concrete plannen om HD-televisie via Digitenne uit te gaan zenden. Om dit mogelijk te maken zou het telecombedrijf moeten overstappen naar MPEG4-compressie, een techniek die onder de DVB-T2 standaard valt. Los daarvan, is Digitenne in de markt gezet als een goedkoop alternatief voor analoge en digitale kabel. KPN sluit niet uit dat het in de toekomst wel op een nieuwe HD standaard zal overstappen.

zaterdag 5 september 2009

Steeds meer Nederlanders kijken digitaal

58 procent van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een aansluiting voor digitale televisie. Dit komt in praktijk neer op ongeveer 4,2 miljoen huishoudens, meldt de Nationale Consumenten Enquête. Dat is een aanzienlijke stijging op de 3,9 miljoen huishoudens die TNO eerder dit jaar heeft gemeten in een jaarlijks onderzoek voor het ministerie van Economische Zaken. In 2007 waren nog slechts 2,7 miljoen huishoudens aangesloten op digitale televisie. Als de huidige groei aanhoudt

vrijdag 4 september 2009

Tv adapters TerraTec

TerraTec heeft recent een tweetal zogenaamde hybride TV-adapters op de markt gebracht, die ondersteuning bieden voor zowel digitale kabeltelevisie als voor Digitenne, in jargon dus DVB-C en DVB-T. De H5 is in handzaam USB-stick formaat, de H7 is een wat groter extern kastje, maar biedt als extra mogelijkheid om een CAM-module te plaatsen zodat ook betaalzenders bekeken kunnen worden. Hardware.Info ging met beide apparaten aan de slag.

Sanyo HD camcorder

Sanyo heeft een nieuwe camcorder in hun Xacti-lijn aangekondigd. De Xacti CG11 neemt logischerwijs filmpjes op met een resolutie van 720p. De camcorder heeft als extra voordeel dat hij voorzien is van Eye-Fi-kaarten. Deze functie stelt gebruikers in staat om hun onlangs vastgelegde video's, via wifi, direct op YouTube of soortgelijke websites te zetten. Er hoeven dus geen kabels meer op een computer aangesloten te worden. Voorzichtigheid is daarom echter wel geboden, aangezien allicht sommige video's beter privé kunnen blijven.